RV/PVE en solidaritat amb els cinc membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya perseguits i reprimits per l’Estat espanyol

RV/PVE en solidaritat amb els cinc membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya perseguits i reprimits per l’Estat espanyol.
Davant el silenci, fora de Catalunya, de la repressió que l’Estat espanyol no deixa de fer  contra els republicans catalans per la seua victòria de l’1-O (3.301 persones encausades i  115 causes judicials oberts per “motius polítics” des de 2017) i davant que el proper dimarts 2 de març, es produirà un nou acte impulsat per la repressió i la revenja de l’Estat espanyol respecte els catalans,  RV/PVE partit sobiranista valencià republicà, vol alçar la veu, una vegada més,  per a denunciar la persecució que els demòcrates i republicans catalans estan patint.
Dimarts vinent seuran a la banqueta dels acusats els cinc síndics  de la Sindicatura Electoral de Catalunya, un òrgan adscrit al Parlament de Catalunya fundat per garantir, amb competència a tot el territori de Catalunya, la transparència, l’objectivitat i l’exercici dels processos electorals. És un òrgan integrat per cinc vocals, juristes o politòlegs de prestigi experts en processos electorals nomenats pel Parlament de Catalunya. El 2017 van ser elegits els juristes Marc Marsal, professor de Dret Administratiu en la UB, Tània Verge i Mestre professora de Ciència Política en la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Josep Pagès, professor de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB),  Jordi Matas, catedràtic de Ciència Política de la UB i l’advocada Marta Alsina.
El Tribunal Constitucional espanyol va requerir el compliment de la suspensió de l’eventual referèndum de l’1-O i va imposar, el dijous 21 de setembre de 2017, multes d’entre 6.000 i 12.000 euros diaris als membres de la Sindicatura. Davant d’aquests fets, el Govern català va denunciar “l’ofensiva autoritària dels organismes político-judicials de la justícia espanyola contra un ens electoral escollit pel Parlament” i, davant del miserable atac econòmic personal que rebien els síndics i llurs famílies, el Govern català va demanar als integrants de la Sindicatura Electoral de Catalunya que donessen el relleu de la feina realitzada als observadors internacionals, amb l’objectiu que aquests continuaren analitzant el desenvolupament efectiu del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.
Tot i que no van arribar a desenvolupar en cap moment les funcions encarregades pel Parlament de Catalunya perquè la Sindicatura Electoral es va dissoldre tan bon punt l’imperialista Tribunal Constitucional espanyol en va suspendre el decret de creació, en un clar gest d’acarnissament, venjança i ràbia de l’Estat espanyol, els membres de la Sindicatura  han estat processats per haver acceptat aquest encàrrec del Parlament de Catalunya. La Fiscalia els demana a cadascun una pena de dos anys i nou mesos de presó, multa i inhabilitació pels delictes de desobediència i d’usurpació de funcions. El judici va ser fixat pels dies 4 i 5 de novembre del 2020 al TSJC, però va ser ajornat, i ara, este dimarts 2 de març del 2021, pensen realitzar-lo.
RV/PVE, vol trencar el silenci davant aquests fets fora de Catalunya, i manifestem tota la nostra solidaritat, com a sobiranistes valencians republicans, als demòcrates catalans perseguits per l’estat espanyol. Este dimarts estarem al seu costat.
Assemblea de República Valenciana /PVE
País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 27 febrer 2021

Comunicat de RV/PVE sobre la votació d’ahir a la UE

Comunicat de RV/PVE.  LA UNIÓ EUROPEA HA D’ELEGIR ENTRE DEMOCRÀCIA O TOTALITARISME

Ahir el Comitè d’Afers Jurídics del Parlament Europeu va aprovat aixecar la immunitat dels eurodiputats, els republicans catalans Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i portar el suplicatori al ple, tal com ha reclamat l’Estat espanyol mitjançant les demandes dels partits del nacionalisme espanyol PSOE, PP, Cs i VOX.
La votació d’ahir demostra que hi ha un objectiu compartit sense fissures del nacionalisme espanyol, des del PSOE fins al feixisme de VOX, que consisteix en reprimir als líders del republicanisme independentista català que elecció darrera elecció ix victoriós en les conteses electorals a Catalunya.
La Unió Europea haurà d’elegir entre el respecte a les urnes i a la democràcia o la deriva totalitària amb la que pressiona l’Estat espanyol en les estàncies de la Unió.
República Valenciana / Partit Valencianiste Europeu, partit del sobiranisme valencià republicà, una vegada més fem costat al sobiranisme català republicà i manifestem la nostra solidaritat amb els republicans catalans a l’exili, els empresonats a Espanya i els milers d’encausats en la causa general oberta contra l’independentisme català.
RV/PVE, també, vol deixar molt clar que el nostre europeisme no té res a veure amb la votació que ahir es va produir al Parlament Europeu de l’anomenada Unió Europea i si amb una Europa dels pobles, democràtica, lliure, igualitària i fraternal que des de l’estret de Gibraltar fins a la serralada del Urals, els europeus hem de construir perquè, des de la seua potencialitat, impulse actuacions polítiques i econòmiques universals que asseguren la pau i la subsistència a tots els éssers humans.
Comité executiu de República Valenciana / Partit Valencianiste Europeu
País Valencià, 25 de febrer de 2021

Sense perdó… El SVR torna a la càrrega contra la màfia i la corrupció de la direcció de Compromís.

El Sindicat Valencià Republicà, es querella contra la vicepresidenta de la Diputació i presidenta del Consorci de Bombers de València,  Maria Josepa Amigó de Compromís i altres càrrecs del Consorci de Bombers per prevaricació i malversació de fons públics.
NOTÍCIES RELACIONADES
Bort (Compromís) se’n surt judicialment de la denúncia del Sindicat Valencià Republicà. A l’espera del comunicat del SVR, llegiu amb cura la informació de València Plaza.
EL DIPUTAT DE COMPROMÍS JOSEP BORT CITAT A DECLARAR COM A INVESTIGAT PER DELICTES DE MALVERSACIÓ I PREVARICACIÓ
– COMUNICAT DELS SINDICATS DE BOMBERS CONTESTANT A L’ESCRIT DE JOSEP BORT, PRESIDENT DEL CONSORCI, I PETICIÓ DE REUNIÓ A XIMO PUIG

Se’ns ha mort un patriota i amic a Elx. Ens ha deixat Agustí Agulló.

Alicanteplaza. 22/02/2021 –
(traduit al valencià per ANNA notícies)
ELX. Trista pèrdua per al valencià i la cultura il·licitana. Ha mort l’Agustí Agulló Marcos (1958), històric referent i activista pel valencià a la comarca del Baix Vinalopó. Era el responsable del conegut Casal Jaume I (Acció Cultural del País València-Casal Jaume I d’Elx), espai de trobada no sols per a articular la defensa del valencià, també de moviments socials, partits i sindicats, a més d’un lloc que traspuava i traspua cultura pels seus tallers, cursos o xarrades.
Agulló, nascut fa 63 a Elx, patia càncer des de feia any i mig. Va impulsar el Casal com a espai de referència política i cultural a la ciutat, que fins fa escassos mesos i com a conseqüència de la pandèmia, seguia amb els seus habituals actes i tallers. Fa escassos mesos, al novembre, el col·lectiu El Tempir li reconeixia amb un guardó per la seua trajectòria com a activista social i defensor del valencià en la zona. També per part de CCOO PV rebia a la fi de 2020 el Premi Marc Granell per la seua trajectòria social.
Finalment, una notícia que s’ha conegut aquest mateix matí i que ha donat a conéixer en el ple municipal Compromís. Tots els grups de la corporació han mostrat el seu condol.

L’acadèmic Abelard Saragossà al costat de la 1ª Convenció per la República Valenciana


L’acadèmic Abelard Saragossà al costat de la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA
“La dignitat humana demana partir de les persones i dels pobles: no hi ha res per damunt de cada persona i de cada poble. En conseqüència, estic al costat de totes les persones i de totes les organitzacions que volen que els valencians dirigim el nostre futur. De coordinació amb altres pobles, quanta més millor; de subordinació, gens ni a ningú. La dignitat dels valencians (d’Oriola a Vinaròs) està per damunt de tot. Per tant, estic al costat de les dones i els hòmens que participaran i desplegaran la primera Convenció per la República Valenciana.”
Abelard Saragossà (Silla, Horta de Valéncia, germana de l’Horta d’Oriola)