RV/PVE en solidaritat amb els cinc membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya perseguits i reprimits per l’Estat espanyol

RV/PVE en solidaritat amb els cinc membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya perseguits i reprimits per l’Estat espanyol.
Davant el silenci, fora de Catalunya, de la repressió que l’Estat espanyol no deixa de fer  contra els republicans catalans per la seua victòria de l’1-O (3.301 persones encausades i  115 causes judicials oberts per “motius polítics” des de 2017) i davant que el proper dimarts 2 de març, es produirà un nou acte impulsat per la repressió i la revenja de l’Estat espanyol respecte els catalans,  RV/PVE partit sobiranista valencià republicà, vol alçar la veu, una vegada més,  per a denunciar la persecució que els demòcrates i republicans catalans estan patint.
Dimarts vinent seuran a la banqueta dels acusats els cinc síndics  de la Sindicatura Electoral de Catalunya, un òrgan adscrit al Parlament de Catalunya fundat per garantir, amb competència a tot el territori de Catalunya, la transparència, l’objectivitat i l’exercici dels processos electorals. És un òrgan integrat per cinc vocals, juristes o politòlegs de prestigi experts en processos electorals nomenats pel Parlament de Catalunya. El 2017 van ser elegits els juristes Marc Marsal, professor de Dret Administratiu en la UB, Tània Verge i Mestre professora de Ciència Política en la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Josep Pagès, professor de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB),  Jordi Matas, catedràtic de Ciència Política de la UB i l’advocada Marta Alsina.
El Tribunal Constitucional espanyol va requerir el compliment de la suspensió de l’eventual referèndum de l’1-O i va imposar, el dijous 21 de setembre de 2017, multes d’entre 6.000 i 12.000 euros diaris als membres de la Sindicatura. Davant d’aquests fets, el Govern català va denunciar “l’ofensiva autoritària dels organismes político-judicials de la justícia espanyola contra un ens electoral escollit pel Parlament” i, davant del miserable atac econòmic personal que rebien els síndics i llurs famílies, el Govern català va demanar als integrants de la Sindicatura Electoral de Catalunya que donessen el relleu de la feina realitzada als observadors internacionals, amb l’objectiu que aquests continuaren analitzant el desenvolupament efectiu del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.
Tot i que no van arribar a desenvolupar en cap moment les funcions encarregades pel Parlament de Catalunya perquè la Sindicatura Electoral es va dissoldre tan bon punt l’imperialista Tribunal Constitucional espanyol en va suspendre el decret de creació, en un clar gest d’acarnissament, venjança i ràbia de l’Estat espanyol, els membres de la Sindicatura  han estat processats per haver acceptat aquest encàrrec del Parlament de Catalunya. La Fiscalia els demana a cadascun una pena de dos anys i nou mesos de presó, multa i inhabilitació pels delictes de desobediència i d’usurpació de funcions. El judici va ser fixat pels dies 4 i 5 de novembre del 2020 al TSJC, però va ser ajornat, i ara, este dimarts 2 de març del 2021, pensen realitzar-lo.
RV/PVE, vol trencar el silenci davant aquests fets fora de Catalunya, i manifestem tota la nostra solidaritat, com a sobiranistes valencians republicans, als demòcrates catalans perseguits per l’estat espanyol. Este dimarts estarem al seu costat.
Assemblea de República Valenciana /PVE
País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 27 febrer 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.