Can Vies i l’espanyolisme: una reflexió

Els esdeveniments succeïts al voltant del cas “Can Vies” ja han destapat l’origen dels actes de violència (gratuïta?) que s’han desfermat al seu voltant.
El ministre de l’Interior espanyol ha enviat –com a mínim– 200 efectius de la “Policia Nazional” que ara mateix, amb les més de quaranta furgonetes, s’estan a un hotel de tres estrelles de Calella amb l’excusa “de protegir els edificis de les institucions de l’estat i per a ajudar a la Generalitat de Catalunya, davant l’esclat de violència desfermat a Barcelona”.
Més clar, l’aigua. La negativa dels ocupants de Can Vies –que acaben de fer conèixer en roda de Premsa– a cap mena de diàleg amb l’Ajuntament de Barcelona és prova de la teledirecció, per part dels enemics de Catalunya dels (o part dels) col·lectius que ocupaven l’immoble municipal.
Ben segur, aquells qui mouen els fils que fan actuar els “encaputxats” també són els mateixos que sacsegen la corda del col·lectiu espanyolista i catalanofòbic de la mateixa policia catalana, especialment visible per la seva contundència contra la ciutadania i no pas contra els violents… Així, jugant a dues bandes, els serveis d’intel·ligència aconsegueixen muntar un teatre prou vistós per a distreure’ns de l’objectiu d’Independència, tot i obligant els polítics incapaços que ens manen a esmerçar inútils esforços per a “negociar” amb els salvatges a costa dels diners i de la paciència dels ciutadans.
Salut,

Enric Borràs