Comunicat de l’MRV per l’1 de MAIG 2021. Perquè hem de lluitar fins que el País Valencià, siga lliure, sobirà i republicà!


Comunicat de l’MRV per l’1 de MAIG 2021. Perquè hem de lluitar fins que el País Valencià,  siga lliure, sobirà i republicà!
CAL UNIR LES REIVINDICACIONS SOCIALS A L’ALTERNATIVA POLÍTICA QUE LES FAÇA POSSIBLES: LA REPÚBLICA VALENCIANA
L’1 de maig de 2021, és una bona data per a reflexionar sobre el moment polític i les diverses reivindicacions socials que, de dalt a baix del País Valencià, milers d’activistes porten als carrers i a les xarxes socials.
Des de l’MRV- Moviment per la República Valenciana, moviment valencià republicà pel trencament amb el règim del 78-39-1707, pensem que a tota reivindicació social que es plantege caldria afegir l’alternativa política que la faça possible. Des de l’MVR pensem que la República Valenciana, lliure i sobirana, és l’alternativa política que cal unir a tota reivindicació social.
               Partim del fet que el País Valencià, des del 29 de juny del 1707 és una colònia d’un Estat imperial, extractiu i espoliador, al temps que genocida de la cultura valenciana,  que s’anomena España.
               El caràcter colonial no és pal·liat pel fet autonòmic, una llei orgànica espanyola, que sols serveix per a mantindre a una classe política que es presta a la ficció d’un autogovern innocu.   
               Decidir sobre la legislació laboral o les pensions, o la central de Cofrents, o el futur del port de València, o el corredor Mediterrani, o sobre les lleis de l’habitatge, o per decidir el nom de l’aeroport de Manises, o per a evitar el genocidi cultural valencià etc. etc. etc. totes estes reivindicacions socials estan vetades per a ser decidides pel poble valencià. Les mobilitzacions al voltant de totes estes reivindicacions, les energies dels lluitadors mobilitzats per assolir unes millores condicions de vida i de supervivència dels valencians, queden neutralitzades i anul·lades al no unir la reivindicació social a la reivindicació política, al no unir a la reclamació social l’alternativa política que la faça possible; al considerar que les reivindicacions que es fan tenen solució en este règim i Estat del 78-39-1707.
               El règim i Estat del 78-39-1707, resta tranquil perquè els moviments socials en les seues reivindicacions no plantegen cap alternativa política. Les reivindicacions socials al País Valencià, un país colonitzat, sense afegir l’alternativa política, es tradueix en un missatge del tot innocu i que ens ve a dir que els problemes socials tenen solució dins de l’Estat imperial espanyol.
Des de l’MRV – Moviment per la República Valenciana, proposem polititzar les reivindicacions socials, unir-les a l’assoliment de la República Valenciana i fem una crida a agrupar, coordinar  i promoure les distintes reivindicacions socials a través de les Juntes Republicanes de base.
MRV – Moviment per la República Valenciana
País valencià, d’Oriola a Vinaròs, 1 de maig del 2021
Germanies.net

CARTA OBERTA AL GOVERN VALENCIÀ A FAVOR DE LA DIGNITAT DELS VALENCIANS. Adhesions a info@germanies.net


abril 29, 2021
CARTA OBERTA AL GOVERN VALENCIÀ A FAVOR DE LA DIGNITAT DELS VALENCIANS
Arran de la decisió del Govern municipal de Mutxamel de retirar el nom del prestigiós escriptor valencià Enric Valor d’un carrer de dita població, el Moviment per la República Valenciana demana al Govern Valencià:
L’immediat canvi de nom del Museu de les Ciències «Principe Felipe», màxim representant d’una institució corrupta i antivalenciana des del 29 de juny del 1707, pel de l’escriptor Enric Valor, referent de la cultura i llengua valencianes.
Cada colp del supremacista nacionalisme espanyol contra la identitat, cultura i llengua valencianes ha de ser tornat si volem fer-nos respectar com a poble.
Adhesions a info@germanies.net
Josep Gomis, autor de l’escrit i membre de la JAR13 (Junta Agermanada Republicana dels Tretze).

1 de Maig 2021. A la reivindicació social cal unir la política. Comunicat de RV/PVE


L’1 DE MAIG 2021
CAL UNIR A LES REIVINDICACIONS SOCIALS, LA REIVINDICACIÓ POLÍTICA: LA REPÚBLICA VALENCIANA

Perquè hem de lluitar fins que el País Valencià, siga lliure, sobirà i republicà!
Perquè cal lluitar contra la doble opressió: per treballadors i valencians!
L’1 de maig de 2021, el poble treballador valencià, d’Oriola a Vinaròs, continua oprimit, tant com a nació com a classe. Les dones treballadores valencianes segueixen centrades en les males condicions laborals i reproductives, els modes de producció capitalista han maximitzat l’explotació i la contaminació del medi ambient. Però el poble treballador valencià com a part d’un poble colonitzat, damunt, no tenim capacitat de transformació per millorar les nostres condicions de vida, tenim nul·la capacitat per a legislar i per a decidir sobre els eixos estratègics que ens interessen. El poble valencià estem supeditats als interessos de forasters, als interessos de l’imperialista, extractor i genocida cultural Estat espanyol. Decidir sobre la legislació laboral o les pensions, o la central de Cofrents, o el futur del port de València, o el corredor Mediterrani, o sobre les lleis de l’habitatge, o per a evitar el genocidi cultural valencià etc. etc. totes estes reivindicacions socials estan vetades per a ser decidides pel poble valencià. Les mobilitzacions al voltant de totes estes reivindicacions, les energies dels lluitadors mobilitzats per assolir unes millores condicions de vida i de supervivència dels valencians, queden neutralitzades i anul·lades al no unir a la reivindicació social la reivindicació política, al no unir a la reclamació social l’alternativa política que la faça possible: la República Valenciana.
Els partits del regim del 78-39-1707, adscrits a l’imperialista, oligàrquic, extractiu i genocida cultural Estat espanyol (tots els institucionals, a excepció dels republicans independentistes bascos i catalans), resten tranquils perquè el moviment social reivindicatiu sense anar unit a l’alternativa política és totalment inofensiu, les reivindicacions socials al País Valencià, un país colonitzat, sense afegir l’alternativa política, es tradueix en un missatge del tot innocu i que ens ve a dir que els problemes socials tenen solució dins de l’Estat imperial espanyol. Les reivindicacions socials sense l’alternativa política és com la gallina a la que l’han tallat el cap i correteja descontrolada pel corral abans de caure morta.
Els esdeveniments que s’estan produint al País Valencià i fora del nostre país obrin noves oportunitats: d’una banda el procés de desconnexió de Catalunya, del que som solidaris, i al nostre País, l’aposta per conformar un moviment independentista per la República Valenciana (MRV)i l’aparició del Sindicat Valencià Republicà, són llavors que hauran de germinar. El poble valencià i amb ell la classe treballadora valenciana avança cap a un nou temps. Parlem d’un nou temps per al poble treballador valencià, un nou temps per a la sobirania i per al canvi social.
Assemblea de República Valenciana /Partit Valencianiste Europeu
País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 29 abril 2021

Notes de premsa de la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA

L’independentisme català en suport de l’independentisme valencià en la cloenda de la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA

diumenge 25 d’Abril del 2021 a les 10:30 am, vídeo-conferència  CLOENDA DE LA CONVENCIÓ

constituït el MOVIMENT PER LA REPÚBLICA VALENCIANA (MRV), S’HA ELEGIT LA PRIMERA JAR13 (JUNTA AGERMANADA REPUBLICANA DELS TRETZE)

L’acadèmic Abelard Saragossà al costat de la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA

La Convenció aprova la Ponència estratègica i queda constituït el MOVIMENT PER LA REPÚBLICA VALENCIANA (MRV)

Ponència estratègica

– REGLAMENT ESTRUCTURA TERRITORIAL, REPRESENTACIÓ I PRESA DE DECISIONS DEL MRV.

22, 23 i 25 d’abril finalitza la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA

Després de la presentació de la Ponència estratègica, que entra en el període d’esmenes, la Mesa de la Convenció s’ha dirigit a Pilar Lima, al corrent Bloc i País i als cinquanta càrrecs públics que van subscriure la Declaració Republicana de Sagunt

Esborrany per la Dinamització de la cultura en la República Valenciana

 

Esborrany per la Dinamització de la cultura en la República Valenciana per Francesc Collado Soler-Belda [Dinamitzador de l’Àrea cultural de l’MRV]

I. Bases
La cultura és transversal i ha de contribuir a mantenir i desenvolupar un país de manera igualitària i sostenible vers el futur, tenint en compte el territori, la llengua, la geografia, l’organització territorial, les activitats humanes, les relacions i intercanvis econòmics, la mobilitat, la sanitat, l’educació, els costums, les festes, etc. Cultura transversal.

II. Objectius
Per tal de desenvolupar unes polítiques culturals igualitàries i sostenibles en cada àmbit caldrà tenir en compte Els objectius a prioritzar en cada moment i per a cada activitat estratègica. En principi podem esmentar els objectius primordials d’una societat democràtica i republicana, específicament..:
1. Igualtat i sostenibilitat de la Cohesió territorial
La cultura permet donar vida als barris i a les ciutats, facilita la integració, És una eina de regeneració urbana i de reequilibri territorial. És patrimoni material (monuments, conjunts arquitectònics) com immaterial (tradicions, festes, cultura popular). Però també paisatge construït a poc a poc per la natura i per les persones, de gran valor simbòlic i gran potencial econòmic amb turisme cultural i sostenible que faça arribar la riquesa i evite la despoblació del món rural.
a) Fer Identitat municipi, administració local.
b) Estructurar la comarca, organitzar la mancomunitat, donar serveis al País
c) Finançar el mon rural, protegir i mantenir els espais naturals, la flora i la fauna
d) Objectius de desenvolupament sostenible: Assolir eficiència energètica dels equipaments culturals, la protecció del patrimoni i la recuperació de la memòria històrica.
e) Mantenir i renovar les vies i mitjans de comunicació i transport: Carretera, tren, port, aeroport
2. Igualtat, diversitat i Cohesió social
a) Crear vincles entre les persones.
b) Entendre la nostra i altres cultures.
c) Agent per a la inclusió social d’aquells col·lectius amb risc d’exclusió.
d) Integrar persones i poblacions nouvingudes sense pors ni prejudicis
3. Empresa i desenvolupament econòmic de la cultura
a) Activar l’economia
b) Crear ocupació sostenible i de qualitat
c) Producció i oferta cultural: cinema, RTV, música, art
d) Foment de turisme
4. Educació, formació, investigació i recursos per a la cultura
a) Assolir el nivell d’estudis amb esperit crític
b) Vincular institucions i museus en l’aprenentatge
c) Fomentar la lectura, la creativitat i l’escriptura

III. Actuacions i propostes
1. Conseqüència del primer objectiu territorial es plantegen una sèrie d’actuacions:
a) Llei d’organització territorial comarcal.
b) foment de les mancomunitats.
c) eliminació de l’organització provincial, etc.
2. cohesió social. Àmbits d’actuació
a) Inclusió: alfabetització d’adults, escola a les presons, llengua de signes
b) Infància, joventut, família: Artistes joves, arts visuals, còmics, IVAJ
c) Accessibilitat: accés equipaments escènics, museus.
d) Salut: salut mental, píndoles de cultura, pallassos, donacions de sang i cultura
e) Gènere: dones científiques, escriptores, dramaturgues, alta direcció, sostre de vidre,
f) Interculturalitat: voluntariat lingüístic, poble gitano, intervencions arqueològiques i antropològiques de minories religioses i rurals
g) Associacionisme:
3. Empresa
a) Ecosistema de cultura i llengua (llengües): política lingüística i competència lingüística: àmbit judicial. Patrocini, mecenatges. Voluntariat.
b) Turisme: consell social de la cultura i mecenatge cultural: impost turístic, patrimoni cultural, fires i promoció turística.
c) Mitjans audiovisuals. Reciprocitat. Suport del sector, premis a la cultura en diversos àmbits,
d) Recerca i innovació. Finançament d’institucions, projectes i fundacions. Cultura científica i tecnològica: universitat.
e) La societat digital. Sistemes de conservació i difusió de la cultura i la llengua. Noves tecnologies: administració oberta electrònica. Arxiu electrònic. Oficina virtual.
f) Activitats artesanals, festives i tradicionals: Falles, festes, cant, representació, dansa.
4. Educació, formació, investigació i recursos per a la cultura.
a) Equipaments culturals, Centre de recursos pedagògics, Webs patrimoni cultural, Sistema de millora de l’avaluació de les activitats educatives dels museus. Filmoteca, Bens culturals: restauració i conservació.
b) Cultura, literatura i llengua a les aules: arts escèniques i musica. Camps de cultura popular. Música i dansa popular. Voluntariat per la llengua.
c) Lectura, biblioteques, arxius i escriptors. Full. Lletres a les aules. Clubs de lectura
d) Arts escèniques, dansa, doblatge, cinema, RTV

Més per Mallorca per “una República Mallorquina lliure, feminista, verda i justa confederada amb Menorca, Eivissa i Formentera”.

Durant tres mesos, MÉS per Mallorca ha duit a terme la segona fase de les Jornades de Pensament Cartografiant el futur. Aquesta etapa ha servit per desplegar a totes les agrupacions una sèrie de debats de caràcter ideològic. Centenars de militants de prop de quaranta agrupacions han participat, setmana rere setmana, a trobades virtuals on s’ha reflexionat sobre les idees del partit. Es pretenia així, marcar un full de ruta per rearmar ideològicament el partit ideològicament.El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha explicat que tot allò que s’ha extret dels debats “serà duit a aprovació per part de l’assemblea del partit”. L’objectiu és poder posar en pràctica unes línies mestres destinades a bastir “un nou mallorquinisme d’esquerres, del segle XXI”. Noguera ha posat en valor els pilars en els quals se sustentarà el projecte seran “el sobiranisme republicà, el feminisme, l’antifeixisme, l’ecologisme i la defensa de les classes populars el seu cos central”.

Per la seva banda, la coordinadora territorial del partit, Aina Sastre, ha afegit que “el món municipal, així com els moviments socials propers, han estat essencial per definir cap on volíem anar”. Sastre ha explicat que és imprescindible “dotar-nos d’una eina més completa i integral que treballi per una República Mallorquina lliure, feminista, verda i justa confederada amb Menorca, Eivissa i Formentera”.

Ara les jornades s’aproximen al seu final. El coordinador del partit ha anunciat un acte presencial el mes de juny que significarà “una nova i trencadora etapa per a l’esquerra sobiranista mallorquina”. Segons Noguera “s’aproxima un moment decisió per esperonar el projecte” però que això s’està fent “reivindicant els 40 anys de trajectòria -des de la clandestinitat antifranquista- del mallorquinisme progressista i ecologista i l’esquerra verda”. Finalment, el coordinador de MÉS, ha agraït la coordinació de les jornades a Toni Trobat i Ruth Mateu.

L’independentisme català en suport de l’independentisme valencià en la cloenda de la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA

Este matí s’ha celebrat la cloenda de la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA, on s’ha fet la presentació oficial de l’MRV – MOVIMENT PER LA REPÚBLICA VALENCIANA, l’organització definida en la Ponència estratègica en el seu primer acord quan diu:
Donar per constituïda, en este acte, l’estructura polític-cultural MOVIMENT PER LA REPÚBLICA VALENCIANA (MRV), formada per persones republicanes valencianes, agermanades i adscrites a títol individual, per coadjuvar a assolir l’alliberament nacional i social del País Valencià, l’Estat valencià i la República Valenciana.
A les intervencions dels membres de la Junta Agermanada Republicana dels Tretze (JAR13) s’han unit la dels representants de les organitzacions independentistes catalanes convidades, les organitzacions Acció per la República i Junts per Catalunya, que comparteixen amb els independentistes valencians igual estratègia, front a l’Estat imperial espanyol, per assolir les repúbliques independents respectives.  Estes organitzacions han estat representades, en el cas d’AxR pel seu Coordinador Oriol Izquierdo i pel membre de l’executiva Bernat Senespleda i per part de JxC pel coordinador amb els afiliats de l’Exterior, el mallorquí Joan Miralles.
Tots ells han mostrat el seu suport al recent nascut MRV, a la sobirania dels valencians per decidir lliurement el seu futur i al necessari caràcter transversal  dels moviments republicans per assolir les repúbliques, i en el nostre cas la República Valenciana.
Els republicans valencians han agraït la presencià i el suport dels republicans catalans, amb els que es senten agermanats en la lluita antiimperialista i d’alliberament respectiva que compartixen.
Corresponsal d’ANNA notícies

Hui 25 d’abril, des del Moviment per la República Valenciana, ens agrupem per a lluitar

Hui 25 d’abril de 2021, 314 anys fa d’aquell dia infaust en Almansa. Guanyada la Batalla pels Borbons, empresonat, no pels Borbons sinó pels Austríacs, el primer comandant maulet, Joan Baptista Basset, home del poble, patriota i lleial a la causa del poble baix, l’endemà mateix del 25 d’abril de 1707 els exèrcits castellans entraren al vell Regne, l’arrasaren, cremaren i destruïren pobles i ciutats, assassinaren al voltant d’un 8% dels valencians i valencianes, esborraren les nostres institucions sobiranes, el nostre Estat sobirà, ens prohibiren parlar en valencià, revocaren els nostres Furs, la nostra Constitució sobirana, ens feren desaparèixer d’entre els pobles lliures… i ells, l’enemic, ens posaren una insultant etiqueta: “muelles”.

No fórem “muelles”, la resistència dels valencians a la invasió i a l’aniquilació com a poble durà anys, armes en mà, els nostres batallons encara lliuraren la seua última batalla a Barcelona, comandats de nou per Basset, uns anys després, i allà moriren, heroicament, en defensa de la llibertat, amb la mateixa gallardia que combateren tots els Agermanats abans i després, la gallardia que sols pot nàixer de la gent del poble, dels qui quan enlairen la Senyera, les banderes de lluita, ho fan amorosament per la Llibertat, perquè la Pàtria és la Llibertat…

No fórem “muelles” abans d’Almansa, no hem sigut “muelles” després. No ho fórem en proclamar el Cantó de València, ja en el segle XIX, i pagàrem de nou el preu de desenes de milers de morts, quan les tropes de la monarquia espanyola tornaren a entrar a “sang i foc” arreu del nostre país, per declarar-nos sobirans ni que fóra per un mes. No ho fórem tampoc de l’any 36 al 39, i pagàrem el preu de la defensa aferrissada de la Llibertat que férem els valencians sent l’últim bastió republicà: i ens tornaren a arrasar les tropes de l’Espanya única: a sang i ferro.

Ja ho podeu vore: els valencians mai no hem sigut “muelles”.

Tres segles després, ací estem i ací continuem cabuts i ferms, lleials a la Pàtria, fins tornar a recuperar la nostra sobirania arrasada i el lloc que ens pertoca com un poble lliure entre els pobles lliures. I ho farem tots junts, perquè volem i perquè podrem, i ho farem els qui sempre ho hem fet: els de baix i des de baix.

Hui, el Moviment per la República Valenciana, hem començat la nostra marxa.  Ens agrupem per a lluitar. El nostre record als qui defensaren el nostre Regne és el nostre ferm compromís, ara, per assolir la nostra República i amb ella allò que defensem: la llibertat, la igualtat, la fraternitat, la Pàtria i la sobirania dels valencians.

I hui, com ahir, com sempre, repetim: Pel País València, Tot!
I hui, com ahir, com sempre, cridem: Visca València Lliure!
I hui, des del Moviment per la República Valenciana, cridem…

PER LA REPÚBLICA VALENCIANA, LLIURE I SOBIRANA!!!