3 pensaments a “Comunicat de RV/PVE proposant a Enric Morera com a president de les Corts i a Ximo Puig com a president de la Generalitat”

 1. El punt 1 és absurd. El percentatge de vots rebuts pel les candidatures parlamentaries no tenen res a veure amb la sobirania.

  En primer lloc perquè si la sobirania està en el Parlament, no està en el poble i si estiguera en el poble no estaria al parlament. La sobirania del poble valencià la garanteix el seu dret a convocar (recollint signatures) referèndums constitucionals vinculants sense que cap parlament o executiu puga impedir-ho. El poble ha de tenir, com a mínim, la iniciativa (no exclusiva) de la reforma/aprovació de la constitució i la decisió (exclusiva) d’aquesta reforma.

  En segon lloc, perquè el que jo vote a un partit no implica ni que aquest partit siga el que millor em represente -he pogut votar-lo sense ser el que més m’agrada perquè pensava que el que millor em representa no anava a passar la barrera del 5%- ni molt menys que estiga d’acord amb el 100% del seu programa electoral.

 2. Bé, en comptes de ‘sobirania’ que és un concepte lligat al ‘poder polític’ podríem dir ‘representativitat’.
  Però, amb tot, el poble valencià és un subjecte de SOBIRANIA.
  Coincidisc amb els que diuen que cada vegada que un col·lectiu vota S’AUTODETERMINA, quan NO LI DEIXEN VOTAR llavors és quan té sentit reclamar EL DRET A DECIDIR.
  Ara per ara sobiranament ha decidit el que ha estimat oportú.
  VBS

 3. Per damunt de qualsevol consideració, aquesta mena de propostes venen a ser, les miques dels contes que permeten no perdres quan tornem a
  casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.