EUPV desestima una coalició amb Esquerra Republicana a les Corts

Les banderes de la foto, d’esquerra a dreta

 • Proposta política espanyola: bandera republicana espanyola.
 • Proposta cultural no política: bandera quadribarrada dels Països Catalans.
 • Proposta partidaria; bandera d’EUPV
 • Esquerra Unida ha decidit de no fer llistes amb ERPV a les Corts, si bé en farà en l'àmbit municipal.

  Esquerra Unida ha decidit de no fer llistes amb ERPV a les Corts, si bé en farà en l’àmbit municipal.
  Esquerra Unida declina el pacte amb Esquerra
  Víctor Maceda 10/03/2015
  La negociació que es va plantejar la setmana passada ha sigut desestimada per l’executiva d’Esquerra Unida, que estava molt dividida

  L a trobada que la setmana passada van mantenir representants d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) per tal de lligar una candidatura conjunta a la ciutat de València havia obert la porta a la possibilitat que ambdues forces es presentaren de la mà a les eleccions a les Corts del 24 de maig. Una entesa que l’executiva d’ERPV -després de no haver pogut arribar a un acord amb Compromís- va ratificar a la reunió celebrada dissabte passat, però que finalment no ha estat validada per l’executiva d’EUPV, que l’ha desestimada per la incertesa que bategava a una part de la direcció.

  A l’executiva d’EUPV celebrada ahir, la proposta d’anar amb Esquerra va ser rebuda amb escepticisme per prop de la meitat dels seus membres, a causa del recel que genera l’acord d’ERC i CiU a Catalunya i el diferent model d’estat que defensa cadascú. La proximitat de les eleccions estatals va ser un altre dels arguments esgrimits pels que albergaven dubtes sobre el pacte preelectoral, que finalment va ser rebutjat per la incertesa que l’acord fóra ratificat per l’assemblea de l’organització, que és la que en darrera instància hi ha de donar el vist-i-plau. Amb tot, fonts de l’executiva d’EUPV destaquen la “simpatia” i la “bona relació” amb Esquerra.

  La proliferació de pactes locals entre EUPV i ERPV -a poblacions com Alacant, Vinaròs, Pego, Torrent, Mutxamel, Dénia, Crevillent o Montcada- i, sobretot, la conformació d’un acord local a València, havia aplanat el camí d’una entesa d’un espectre més ampli. De fet, en les últimes hores s’ha concretat un altre pacte local -a Borriana- i s’han avançat posicions perquè n’hi haja a llocs com Castelló de la Plana, Xàtiva i Ontinyent. No passarà igual a l’àmbit autonòmic, però.

  Les negatives de Compromís i Esquerra Unida a arribar-hi un acord fa pensar que ERPV es presentarà en solitari als comicis valencians, tal com fa des dels 2003. Quatre anys enrere, el 2011, la seua llista va obtenir 11.000 vots al conjunt del País Valencià.

  Un pensament a “EUPV desestima una coalició amb Esquerra Republicana a les Corts”

  1. EUPV i ERPV no van juntes a les autonòmiques. Llàstima, era una cosa simpàtica. Però, com han dit els d’EUPV, són dos projectes diferents: una sobirania espanyola amb una autonomia cultural valenciana (quadribarrada, no el folklore del “caloret”) i una altra és la sobirania valenciana amb República del País Valencià.
   L’explicació d’EUPV és respectuosa i digna. No com la de Compromís, que oferia que ER desaparegués del País Valencià i que els valencians republicans es rendissin i eixissin braços enlaire.
   Herois per força. Si cap partit ofereix, no ja un diputat, sinó un secretari o un assessor, perquè no presentar-se sincerament com a republicans valencians que abonen el projecte el marxa de República Catalana (a què són contraris EUPV i Compromís, partidaris com són de l’Espanya plural)?
   És l’hora de mirar al vostre voltant. No hi ha els del partit de la República Valenciana, amb qui us avindríeu perfectament, que no trauran ni un diputat, com vosaltres, per culpa del 5%, i que tenen una proposta de bandera que s’ha de mirar?

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.