1. Què és l’MRV?
Una organització polític-cultural formada per persones republicanes valencianes, agermanades i adscrites a títol individual, per coadjuvar a assolir l’alliberament nacional i social del País Valencià, l’Estat valencià i la República Valenciana. [Acord 1 de la Ponència (A1P) estratègica aprovada en la Iª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA , el 22 d’abril del 2021 .]
2. És un partit?
No, ni tan sols és una associació, fet que per l’A4P no té personalitat jurídica pròpia. És una organització no registrada en cap organisme de l’Estat espanyol.
3. És independentista?
Si, com reflecteix la Declaració 2 de la Ponència (D2P) i fet que l’MRV té com únic subjecte de sobirania el poble valencià.
4. És catalanista, és anticatalanista?
Malgrat que les preguntes són polisèmiques i l’MRV no diu res al respecte, nosaltres (Baeta&Gomis) contestaríem : no, de cap manera. Aspirem a tenir amb els catalans les mateixes relacions d’amistat i fraternitat que amb els pobles veïns amb els que compartim conques hidrogràfiques, trets culturals i el mateix mar Mediterrani.
5. Doneu suport a l’independentisme català?
Si, en la mesura que es respecten els respectius subjectes de sobirania i compartim mateixa estratègia respecte l’Estat espanyol. Segons l’A16P ens adherim a la Declaració de la Llotja de Mar.
6. Quina Nació defenseu?
En la mesura que aspirem a assolir l’Estat valencià i d’acord amb la D3P i D4P, defensem la Nació valenciana, lliure i sobirana.
7. Quina normativa utilitzeu en els escrits?
Fins ara tots els escrits han respost a la normativa de l’AVL, però l’A6P diu:
Que qualsevol membre del MRV té dret a reproduir i divulgar els acords presos en la llengua i normativa que desitge, amb dos condicions: que el contingut de la transcripció siga fidel a allò acordat i que l’editor de la transcripció signe com autor i responsable de l’escrit.
8. Sou d’esquerres, sou de dretes, sou de centre?
L’MRV és un moviment transversal com ho és el Poble Valencià. El ciment que ens uneix és l’objectiu de despenjar-nos de l’Estat espanyol i esdevenir un Estat valencià, lliure i sobirà en forma de República.
9. Sou espanyols, sou antiespanyols?
Plantegem (Baeta&Gomis) per acotar la resposta, la nostra definició estrictament política del terme ‘espanyols’:
Españoles (no confondre amb andalusos, aragonesos, asturians, bascs, canaris, castellans, catalans, extremenys, gallecs, lleonesos, mallorquins, manxecs, murcians, navarresos i valencians ) són les persones que voluntàriament –amb emoció o indiferència– s’adscriuen a la Nación española o Reino de España o República española o ‘pueblo español’ o España o Estado español, un Estat que predica o intenta construir, no sense dificultats, una ‘identidad nacional española’ al temps que destrueix les identitats realment existents en eixe Estat. Les persones que no s’adscriuen voluntàriament a este Estat, ho són per imperatiu legal.
A hores d’ara, la majoria de valencians estan adscrits voluntàriament, alguns amb emoció i altres amb indiferència, a l’únic Estat al que se’ls ha oferit pertànyer i en eixe sentit es consideren espanyols. L’MRV es planteja canviar eixe marc, fer créixer l’autoestima dels valencians i es marca com objectiu polític que els valencians deixem d’estar adscrits voluntàriament a eixe Estat, que pel decret de Nueva Planta del 29 de juny de 1707 i per «dret de conquesta» va esborrar el Regne de València del mapa polític d’Europa. Llavors contestant políticament a la pregunta: No, a l’MRV, no ens considerem espanyols, no volem estar adscrits a l’Estat espanyol i la nostra acció política rau en que els valencians esdevinguen políticament a soles valencians i adscrits a l’Estat valencià.
10. Sou federals?
L’MRV en la seu Ponència estratègica no planteja cap tipus d’acord federal. Però tots coincidim que un Pacte Federal, si no vol ser una estafa, ha de partir de dos requisits: 1) L’existència prèvia de les parts (Estats/Repúbliques) i 2) La igualtat de les parts per negociar i acordar. En eixe sentit tot ‘federalista’ que al País Valencià, no reivindique i treballe per assolir la República Valenciana el considerem un estafador.
11. Com esteu organitzats?
Segons l’A11P, l’MRV s’estructura territorialment en Juntes Republicanes locals, comarcals, regionals i de País (la JNR- Junta Nacional Republicana del País Valencià, òrgan sobirà de l’MRV).
12. Teniu algun òrgan de direcció executiu?
Sí, la Junta Agermanada Republicana dels Tretze (JAR13)
13. Què són les Juntes Republicanes ‘Regionals’?
Segons el Reglament que desenvolupa l’Acord 11 de la Ponència estratègica els agermanats, per a l’operativitat del MVR, s’agrupen territorialment en quatre Juntes Republicanes d’àrea o regió. La distribució comarcal d’estes quatre àrees o regions és la següent:
14. Com i quina acció política-cultural plantegeu?
L’MRV a través de voluntariat/dinamitzadors en les Juntes Republicanes existents, incideix en el territori a partir de dues àrees que promouen l’acció cultural i republicana:
– Àrea Cultural que respon al lema: “Fer País…”
– Àrea Política que respon al lema: “Fer República…”
15. Que pot promoure un dinamitzador de l’Àrea cultural?
Tot allò referent a la promoció, defensa, coneixement i potenciació de la llengua, la història, la geografia del territori, la música, les tradicions populars, l’associacionisme cultural, el fet comarcal, etc. etc.
16. Que pot promoure un dinamitzador de l’Àrea política?
– Tot el referent al fet polític en el territori i la seua concreció existencial en les Juntes Electorals de Zona. Coneixement polític, per damunt de l’adscripció partidista, dels regidors, diputats provincials/autonòmics /estatals/europeus respecte a l’adscripció voluntària o per imperatiu legal, al règim del 78-39-1707, a la seua Constitució monàrquica i al seu subjecte de sobirania: el ‘pueblo español’.
– Anar agrupant a les persones republicanes i lleials al Poble Valencià com únic subjecte de sobirania en les Juntes Republicanes.
17. On puc llegir la Ponència estratègica i altres documents de l’MRV?
En la pàgina germanies.net, germanies.org i germanies.eu
18. Com puc incorporar-me a l’MRV?
Enviant a info@germanies.net el teu llinatge (nom i cognom), el número del teu mòbil, població on resideixes, i la teua adreça electrònica, perquè pugues accedir a l’àrea privada de germanies.net.
(es pot ampliar a més preguntes)