L’assemblea de Reagrupament accepta la proposta de la CUP de trencar el grup municipal a Girona

L’assemblea de Reagrupament accepta la proposta de la CUP de trencar el grup municipal a Girona

L’assemblea de Reagrupament accepta la proposta de la CUP de trencar el grup municipal a Girona

Els associats entenen que la decisió d’abstenir-se en la compra del fons Santos Torroella comporta diferències ideològiques amb la CUP però no vulnera l’acord electoral Reagrupament expressa la seva voluntat de continuar col·laborant amb el grup de la CUP i de mantenir-se fidel al programa pactat el 2011, tot i reservar-se el dret de decidir pel seu compte en punts no pactats i d’especial importància

Els associats de Reagrupament Gironès, reunits en assemblea el dilluns 17 de febrer a les vuit del vespre a la ciutat de Girona, i en relació amb la situació generada a partir de l’últim ple municipal, acorden els següents punts:

  1. Reagrupament Gironès valora com a enormement positius aquests més de dos anys i mig en què hem compartit grup amb la CUP a l’Ajuntament de Girona i en què hem donat exemple que dues formacions ideològicament diferents poden treballar plegades en benefici del país i de la ciutat.
  2. Si l’assemblea de la CUP ratifica l’acord provisional de trencar el grup municipal que es va prendre en l’últim ple de manera consensuada, a proposta d’aquesta organització, entre els regidors de la CUP i Reagrupament, l’assemblea de RCat no hi posarà objeccions i ho acceptarà.
  3. Reagrupament considera que la decisió presa per la nostra assemblea, i que el nostre regidor va defensar en el ple per mandat exprés d’aquesta, d’abstenir-nos en el punt relatiu a la compra del fons Santos Torroella comporta diferències ideològiques amb la CUP, però no vulnera l’acord electoral entre les dues formacions subscrit el maig del 2011, en què es va acordar que, puntualment, quan no hi hagués acord en algun punt, les dues organitzacions poguessin votar de manera diferenciada en el ple. Aquest ha estat el primer cop que això ha succeït.
  4. L’assemblea de Reagrupament expressa la seva voluntat de continuar col·laborant amb el grup de la CUP a la ciutat de Girona i en el plenari gironí en tot allò que ens sigui possible en benefici de la ciutat i del procés sobiranista.
  5. Reagrupament té la intenció de mantenir-se fidel al programa electoral pactat amb la CUP abans de les eleccions municipals del maig del 2011 i insta els regidors d’aquesta formació a intentar consensuar plegats la posició de totes dues organitzacions en els diferents punts que es tractin en els plens de l’Ajuntament de Girona a partir d’ara.
  6. En relació amb l’apartat anterior, i pel que fa referència als punts no previstos en el programa electoral i a d’altres que tinguin una especial rellevància i transcendència per a la ciutat de Girona, l’executiva del Gironès o l’assemblea comarcal d’associats de RCat decidirà la posició de Reagrupament en el plenari gironí.
  7. L’assemblea del Gironès de Reagrupament nega que la situació viscuda en l’últim ple impliqui una supeditació de la nostra formació als interessos de CiU i recorda que fins ara sempre que hi ha hagut una coincidència de vot al plenari entre CiU i Reagrupament, la CUP també hi ha coincidit. Fins i tot en el punt en què es va decidir la compra del fons Santos Torroella CiU i Reagrupament van votar de manera diferenciada.
  8. Reagrupament rebutja els qualificatius que ha rebut els últims dies per part d’alguns col·lectius i reitera que, sobretot en aquests temps de crisi, l’Ajuntament de Girona ha de mantenir i fins i tot incrementar les partides per a polítiques socials i els ajuts a les persones i famílies que més pateixen la duresa d’aquesta situació econòmica, però reitera que això no ha d’anar en detriment de fer inversions des del consistori en tot allò que es consideri necessari per afavorir el desenvolupament de la ciutat, crear llocs de treball i dinamitzar econòmicament la societat gironina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.