El Partit Popular continua finançant el secessionisme lingüístic mitjançant la Diputació de València

Rosa Pérez Garijo - EUPVHui, de nou, 34.000 euros han caminat des de les arques públiques a les de la RACV. Un any més el PP ha tornat a subvencionar aquesta institució defensora del secessionisme lingüístic i depenent formalment de la Diputació de València, sent Alfonso Rus, com president de la corporació, el seu President d’honor.
Però el més greu no es finançar-ho, sinó mostrar un suport tan explícit a una institució que depèn de la Diputació provincial i de l’ajuntament de València”, assenyala Rosa Pérez Garijo, diputada portaveu d’EUPV en la Diputació.

El PP vol perpetuar el conflicte lingüístic a qualsevol preu. És el seu objectiu polític, perquè la llengua i la cultura valenciana no són, per a ells, més que ferramentes polítiques a utilitzar en el seu propi benefici. Que encara continuem finançant espais on, tan sols en la seua presentació trobem tantes faltes d’ortografia que servirien per a suspendre a qualsevol xiquet o xiqueta a l’escola, diu molt de la situació”, destaca la diputada d’EUPV.

No podem oblidar que estos dies el PP ha inaugurat una persecució política contra l’AVL, la institució oficial que intenta, precisament, avançar en una qüestió històrica que porta anys afectant la nostra cultura”. “Volen ser els defensors del valencià, però no ha sigut fins enguany, i solament després que nosaltres ho proposàrem, que per primera vegada el concurs Sona la Dipu Pop-Rock té un espai de reconeixement explícit per a la música en valència. Igual que va ocórrer amb el compte twitter d’esta corporació, que al principi de la legislatura tuitejava més del 95% dels tuits en castellà”.

Uns volen les fotos i altres estimem les paraules. Hui eixiran buscant les dues fotos: la del secessionisme i la del nou premi per a la música en valencià. Nosaltres no. Continuarem votant en contra del secessionisme i continuarem defensant el mateix que l’any passat: que almenys la meitat dels grups participants en les semifinals del Sona la Dipu, siguen grups en valencià, un percentatge que hui, el PP ha tornat a negar-se a que es pose per escrit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.