Calendari eleccions generals del 10 de novembre del 2019

23 de setembre: el rei signa el decret pel qual es dissolen les Corts després de consumir-se el termini de dos mesos per a designar un president del Govern.
24 de setembre: entra en vigor el decret de dissolució de les Corts després de publicar-se en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).
29 de setembre: últim dia del termini de cinc dies després de la convocatòria d’eleccions perquè els partits, federacions i coalicions escriguen a la Junta Electoral Central (JEC) confirmant als seus representants generals i als de les candidatures de cadascuna de les circumscripcions o els canvis que hi haja si escau. En aquest termini també hauran de comunicar les coalicions els partits que vulguen acudir als comicis d’aquesta forma o mantenir-la en cas que concorregueren així el 28 d’abril.
1 d’octubre: la JEC comunica a les Juntes Electorals Provincials els representants o canvis en les candidatures, els representants de les quals hauran d’acceptar la seua designació.
2 d’octubre: els representants de partits o coalicions, tenen fins al 7 d’octubre per a escriure a la Junta Electoral Provincial competent confirmant que mantenen les seues candidatures, les modifiquen o presenten altres noves.
9 d’octubre: les candidatures presentades es publiquen en el BOE.
14 d’octubre: les Juntes Electorals Provincials proclamen als candidats.
15 d’octubre: les candidatures definitives són publicades en el BOE.
1 de novembre: comença la campanya electoral. Seguint la Llei Orgànica del Règim Electoral General durarà vuit dies en comptes dels 15 habituals per ser unes eleccions convocades després de fracassar una investidura.
4 de novembre: últim dia per a publicar sondejos electorals que incloguen intenció de vot.
10 de novembre: eleccions generals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.