El que deia Jordi Solé Tura en 1985 sobre el dret d’autodeterminació o el cinisme de l’esquerra marxista. [Amb un comentari del professor Vicent Franch al que contesta Rafael Pla]

A petició d’un lector publiquem la pàg. 155 del llibre ‘Nacionalidades y nacionalismos en España. Autonomías, federalismo autodeterminación'(1985. Alianza Editorial). Creiem que la petició ve donada per allò que hem destacat en color roig, però el posicionament antiindependentista i a/antidemocràtic de Solé Tura, queda explicitat des de la pàgina 152 a la 158, continguts que no tenen desaprofitament sobre el cinisme de l’esquerra marxista en la seua defensa d’aquest dret i en la voluntat d’engany en els períodes on les contradiccions no estan aguditzades.

5 pensaments a “El que deia Jordi Solé Tura en 1985 sobre el dret d’autodeterminació o el cinisme de l’esquerra marxista. [Amb un comentari del professor Vicent Franch al que contesta Rafael Pla]

  1. Es tracta d’un argument impecable per part d’un dels representants de l’esquerra democràtica, constitucionalista i autonomista participant en el diseny del model de la Constitució de 1978.
    El qualificatiu d'”antidemocràtic” aplicat al professor Solé Tura em sembla desproporcionat i lamentable.

    1. Democràtic l’argument de que no hi ha que recolzar el dret d’autodeterminació per si de cas la majoria no vota el que tú vols? Essent el reconeixement del dret d’autodeterminació la única forma democràtica de resoldre els conflictes nacionals, la seua negació és la negació de la democràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.