RV/PVE en defensa del valencià-català a la Catalunya del Nord (Rosselló, el Conflent, el Vallespir, el Capcir i l’Alta Cerdanya) i per la sobirania política de tots els pobles que la parlen.

A la Catalunya del Nord (Rosselló, el Conflent, el Vallespir, el Capcir l’Alta Cerdanya) la part històricament i culturalment catalana i separada,  de la resta de Catalunya,  en virtut del tractat dels Pirineus (el 7 de novembre del 1659), este dissabte 29 de maig a les 15 hores s’ha convocat una manifestació a la plaça Catalunya de Perpinyà per defensar el dret a l’ensenyament en català a l’Estat francés i  ha estat tot un èxit. Prop de 3.000 persones s’han concentrat a la plaça Catalunya de la ciutat amb pancartes a favor de la immersió lingüística. La protesta neix per les accions del Tribunal Constitucional (TC) francès, el qual va tombar dos articles nuclears de la llei que protegeix i promou les llengües regionals minoritàries del país, com ara el català, el basc, l’occità o el bretó.

Des de República Valenciana/Partit Valencianista Europeu, partit dels sobiranisme/independentisme valencià republicà,  ens volem sumar a tots els que han donat suport a esta mobilització pel fet que, com a valencians, compartim amb eixos catalans la nostra llengua valenciana que és anomenada també català, llengua compartida de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Una sola llegua, però en els distints territoris i països parlada, amb distints subjectes de sobirania als que hem de retre lleialtat.
En defesa de la llengua compartida valencià/català, arreu de tots els territoris i per la sobirania política de tots els pobles que la parlen.

Assemblea de RV/PVE
País valencià, d’Oriola a Vinaròs, 29 maig 2021

La guerra eterna de Hamas contra Israel té una errada i no és l’Iron Dome

VERSIÓ ORIGINAL EN ANGLÈS: Hamas’s forever war against Israel has a glitch, and it isn’t Iron Dome
AUTOR: Haviv Rettig Gur

La guerra eterna de Hamas contra Israel té una errada i no és l’Iron  Dome

Per què Hamas promet una guerra aviat i una altra i una altra,
i per què no funcionarà

Hamas acaba de concloure onze llargs i dolorosos dies de guerra que li van causar enormes danys, molts han assenyalat com va utilitzar amb èxit el sorprenent bombardeig de coets del 10 de maig de ciutats israelianes per posicionar-se com el líder indiscutible de la causa palestina en lloc del decrèpit vell Fatah, però aquest assoliment es va assolir el primer o dos dies de lluita. Deu dies més de bombardeig israelià continuat més tard, el grup terrorista s’enfronta ara a la versió militar d’una ressaca dolorosa. Continua la lectura de La guerra eterna de Hamas contra Israel té una errada i no és l’Iron Dome

Vila-real: El Vila-real CF, campió de l’Europa League

Vila-real: El Vila-real CF, campió de l’Europa League
El Vila-real CF s’ha proclamat campió de l’Europa League després de derrotar al Manchester United en una agònica final de quasi tres hores de duració. Fins a 11 llançaments des del punt de penal van fer falta per a decidir el campió.
El Vila-real CF, que s’havia avançat en el marcador en el primer temps (gol de Gerard Moreno), no va fallar cap penal -tampoc el llançament del seu porter-.
El Manchester, per part seua, va marcar els 10 primers, però el porter groc va rebutjar el tret del meta dels ‘diables rojos’, David De Gea, i d’aquesta manera va donar el títol al Vila-real CF en la seua primera final en aquesta competició.

Història d’ANNA notícies, el mitjà per la República Valenciana

ANNA notícies, el mitjà al servei del sobiranisme valencià republicà i per la República Valenciana, té el seu precedent en l’Agència Valenciana de Noticies que estava vinculada a Esquerra Valenciana i va ser fulminada per pressions externes, arran de l’expulsió d’Esquerra Valenciana del BLOC promoguda per la direcció que encapçalava Pere Mayor i Ferran Puchades. Un altre precedent al País Valencià, de molt abans i en el temps del franquisme, va ser APEP (Agencia de Prensa España Popular) vinculada al FRAP.

El 7 d’agost del 2000, ANNA notícies, eliminada l’AVN,   va emetre la seua primera notícia que va ser esta: Dones en lluita a Puerto Rico.

En ANNA noticies cal distingir dues etapes. La que va des del 7 d’agost del 2000 fins al juliol del 2005, període en que les notícies son enviades a llistes de correu des de la direcció anna@xarxaneta.org i una altra etapa, la que va des de juliol del 2005 -amb diverses caigudes del servidor- fins ara, al 2021, amb la pàgina prou coneguda amb el domini annanoticies.com amb una antiguitat de 16 years (since 2005) per la qual cosa allò que millor pot aportar en estos moments la marca és l’antiguitat del domini i el seu fons documental.
Ara sembla que es vol donar un pas endavant del que aviat tindrem notícies…

Hui fa 83 anys del bombardeig al Mercat d’Alacant per part de l’aviació feixista italiana.

Hui fa 83 anys del bombardeig al Mercat d’Alacant per part de l’aviació feixista italiana. Un esdeveniment que forma part de la memòria republicana i la historia del País.
Us envie una cançó que li fa menció per si alguna volta esteu a la meua estimada Alacant la porteu al cap. Bona nit
Josep C. d’Alacant, Junta Republicana del Vinalopó-Segura
(…)
Ma mare vivia al cantó del mercat que dóna al carrer Calderón i el de darrere, crec que Velázquez. Tant ma mare com mon pare ho van viure i van sobreviure. Ma mare tenia 8 anys i món pare 12. No coneixia la cançó. Gràcies
Dolors A. de Dénia, Junta Republicana de Diània/Xuquer

Música i Lletra: el Diluvi
Veu: Francesc Ribera ‘ Titot’, Xavi Sarrià, Marcel Pich, Cesk Freixas, Feliu Ventura.
Tornada extreta del Mural del País Valencià de Vicent Andrés i Estellés

T’he vist nàixer amb llum càlida
i amb la son d’estar despert,
deixant-me l’amargor i la boca seca
amb l’arena del teu desert.

Fer un cafè al balcó mirant la plaça
i els transeünts del mercat central,
gaudint del matí de la vila
amb el teu somriure i guirigall.

Et vaig conèixer passejant
pels carrers blancs de Sant Roc,
respirant tots junts la brisa dolça
pintada per les flors dels balcons.

Parlant d’història, parlant amb els vells arbres
que et donen l’encant,
allà on crema el sol cap al migdia,
pels vells carrers d’Alacant.

Matí de mar i més mar,
vent i més vent enramat,
Alacant, bandera clara foradada,
d’una alegre i viva sal,
Alacant de peix, horitzó de punys invictes,
Alacant de fermesa, bandera clara de la llibertat.

Anant de banda a banda de la costa,
amb un lent caminar,
t’he gaudit amb alegria,
oasi de palmeres abraçant la mar.

M’has donat frescor a la vesprada,
quan ella m’estava esperant,
compartint el sabor d’una cervesa,
amb les fosques nits d’Alacant.

Matí de mar i més mar (…)

He recolzat el cap, sense manies,
al caliu tou dels seus pits.
T’hem escoltat trista queixar-te
d’aquelles bombes, d’aquells crits.

He recorregut sense pressa el camí
del seu ventre al seus turmells.
T’hem pujat per les muralles
fins al més alt dels teus castells.

M’he notat l’arrapada esgarrifada
de les ungles del seu goig.
T’hem sentit plorar el maig del 38
amb els carrers pintats de roig.

He escoltat la veu suau del plaer
amb el seu crit ple d’espant
i el vol del Savoia embrutant
el clar cel d’Alacant.

Matí de mar i més mar (…)