Vídeo conferència sobre l’ampliació o no del Port de València. Divendres 31 juliol a les 19:30. Organitza RV/PVE

Amb el títol, “DEBAT OBERT i DESAPASSIONAT, A FAVOR O EN CONTRA, DE L’AMPLIACIÓ DEL PORT DE VALÈNCIA”  el divendres 31 juliol de 19:30 a 21:00  RV/PVE ha organitzat una video-conferència amb el següent ordre:
De 19:00 a 19:29 connexió de tots els interessats i el moderador va  orientant als connectats com han de participar i com han d’utilitzar les ferramentes de la vídeo conferencia.
19:30 el moderador presenta la vídeo conferencia i els seus objectius.
De 19:35 a 19:50 intervé el primer ponent a favor de l’ampliació.
De 19:50 a 20:05 intervé el segon ponent en contra de l’ampliació.
A partir de 20:05 fins a les 21:00 intervencions de les persones convidades pels organitzadors per a intervindre i a continuació debat. Dóna les paraules el moderador.
Tots aquells interessats en assistir poden demanar accés dirigint-se amb les seues dades personals a correu@republicavalenciana.org
A CONTINUACIÓ ADJUNTEM UN DOSSIER PER A LA VÍDEO CONFERENCIA SOBRE AMPLIACIÓ O NO DEL PORT DE VALÈNCIA.
– Estudi de la politècnica sobre l’ampliació del Port de València
– CONCLUSIONS  DE L’ESTUDI
– TREBALL DE PODEMOS CONTRA L’AMPLIACIÓ
– RESOLUCIÓN de 30 de julio de 2007, de la Secretaría General para la Prevención de la Contaminación y elCambio Climático, por la que se formula declaración de impacto ambiental del proyecto «Ampliación del puerto deValencia».
– INFORME RELATIVO AL POTENCIAL IMPACTO SOBRE LAS PLAYAS AL NORTE Y SUR DEL PUERTO DE VALENCIA POR PROLONGACIÓN DEL DIQUE DE ABRIGO

NOTES DE PREMSA
El LEVANTE-EMV
12 agost 2016

PORT DE VALÈNCIA: 1ER DEL MEDITERRANI, 5É D’EUROPA I 31É DEL MÓN.
SER
27 setembre 2019

El Puerto de València aprueba iniciar la ampliación norte con la oposición de Joan Ribó
El LEVANTE-EMV
4 novembre 2019

Ecologistas y vecinos exigen parar la ampliación “modificada” del Puerto
LA VANGUARDIA  de Barcelona
16 gener 2020

La ampliación del Puerto de València recibe 216 alegaciones
VALÈNCIA PLAZA
5 febrer 2020

Debate ciudad-puerto, ‘Todos contra la ampliación norte’
El LEVANTE-EMV
6 Febrer 2020

La ampliación del puerto creará más de 5.500 empleos y elevará en 600 millones el valor añadido
El CONFIDENCIAL
20 febrer 2020

El puerto de Valencia retoca su ampliación pero garantiza paso a los colosos del mar. El presidente de la APV, Aurelio Martínez, trata de aliviar la presión de sectores contrarios al proyecto renunciando al dragado exterior y a la prolongación de un dique de abrigo
El PAÍS
21 febrer 2020

El puerto de Valencia suaviza su ampliación norte para evitar una nueva declaración de impacto
EL MERCANTIL
13 maig 2020

Typsa estudiará la adecuación a los calados de la ampliación del puerto de Valencia
elDiario.es
22 maig 2020

El Puerto de València mantiene su polémica ampliación sin que el Gobierno haya aclarado si hará una nueva evaluación ambiental. La Autoridad Portuaria espera tener una resolución del Gobierno sobre la Declaración de Impacto Ambiental (DIA) cuando se levante el estado de alarma, momento en que adjudicará la concesión de la nueva terminal a TIL, filial de MSC
VALÈNCIA PLAZA
26 maig 2020

Puertos del Estado tendrá que aprobar los últimos cambios del Puerto en su futura terminal norte
elDiario.es
1 juny 2020

El Gobierno aún espera los documentos de la polémica ampliación del Puerto de Valencia para decidir sobre la evaluación ambiental
El Ministerio de Transportes asegura que no puede resolver si es preceptiva una nueva declaración de impacto ambiental (DIA) hasta que la Autoridad Portuaria de Valencia (APV) le remita una documentación que el presidente, Aurelio Martínez, dijo haber enviado hace una semana
VALÈNCIA PLAZA
26 juny 2020

El Puerto de València no podrá aprobar su polémica ampliación al menos hasta después del verano
(…)
ENLLAÇOS D’INTERÉS
Autoritat Portuaria de València
MSC- Mediterranean Shipping Company
lloc web de MSC
Puertos del Estado
Comparació dels ports de Barcelona i València segons ‘Puertos del Estado’ i un article d’A. Caparrós sobre la importància del de València
(…)
[es va ampliant]

L’indià Raimon torna de les Amèriques convulses i post tripartits, al seu poble tranquil i sociata. Malgrat tot i sense cap mena de dubte, sempre serà el nostre millor cantant…


Notícies relacionades.
– Els germans valencians (Raimon&Albiach), ‘moderats’ i ‘no tremendistes’
– El periodista Antoni Batista ens explica la frase de Raimon: “qui perd els orígens / perd identitat”
– Joaquim Auladell comenta les revelacions del periodista Antoni Batista sobre Raimon (amb dos comentaris, d’Alexandre Pineda i d’Enric Borràs)

Desmuntant la concepció dels republicans espanyols respecte al dret d’AUTODETERMINACIÓ i la seua proposta de REPÚBLICA FEDERAL.

Desmuntant la concepció dels republicans espanyols respecte al dret d’AUTODETERMINACIÓ i la seua proposta de REPÚBLICA FEDERAL.
El dret d’autodeterminació en boca dels republicans espanyols és una fal·làcia perquè:
1. Es pot estar tota la vida reivindicant aquest dret que, si no existeix una majoria independentista en un parlament i en la societat que vullga exercir-ho, este dret -per si sol- és totalment innocu.
2. Reivindicant eixe dret passen per ‘autodeterministes’ quan són tot el contrari, doncs la seua acció política va dirigida a impedir que es forme una majoria independentista en el parlament i en la societat que poguera exercir-lo. Els republicans espanyols que reivindiquen eixe dret i agrupen persones a favor d’eixe dret, ho fan amb l’objectiu d’aconseguir desviar efectius a les forces independentistes.
3. Si els republicans espanyols no poden impedir que una majoria parlamentària i social plantege l’exercici d’este dret, la pràctica ens ha demostrat que en arribar eixe moment s’han alineat amb les forces antidemocràtiques, com es va demostrar l’1 de febrer del 2005 al Parlament de Madrid i el 16 de febrer del 2005 al Parlament valencià en que IU i EUPV van votar contra el Pla Ibarretxe, per a impedir el debat de l’Estatut aprovat pel Parlament basc, perquè consideraven que, i transcrivim textualment, “pretén la vulneració de l’ordre constitucional” . O com a succeït a Catalunya amb l’espai d’ICV-EUiA-Podem-Comuns que a partir del 8 d’abril de 2014 quan el Congrés dels Diputats del Regne d’Espanya va votar en contra del referèndum a Catalunya i de la prohibició el 4 de novembre de la ‘consulta ciutadana’ que es va celebrar el 9-N, eixe espai de republicans espanyols, que fins llavors s’havia pronunciat a favor del dret d’autodeterminació, en el moment que l’Estat comença a prohibir l’exercici d’eixe dret, eixe espai es posiciona en contra, si no ve avalat -diuen- per l’Estat espanyol.
4. I si finalment, els republicans espanyols, no poden impedir, no poden evitar, com va succeir l’1-O a Catalunya, que una majoria parlamentaria i un poble mobilitzat convoquen un referèndum d’autodeterminació, llavors el següent cartutx demagògic és: independència no, república federal, sí.
5. La república federal, en boca dels republicans espanyols és una altra fal·làcia. Desaparegut en 1910 el Partit Republicà Democràtic Federal fundat en 1868 per Pi i Margall, que va fracassar perquè al llarg de la història s’ha demostrat que sols la perifèria ha estat federalista i s’ha donat sempre de cap contra el mur carpetovetònic centralista, des de llavors el federalisme a Espanya ha desaparegut de facto.
6. El federalisme a Espanya ha esdevingut impossible i quan encara apareix en els programes dels partits republicans espanyols, aquesta proposta és una ESTAFA per les següents raons. El federalisme es basa en el Pacte Federal, sense l’existència d’eixe pacte no es pot parlar de federació. I perquè eixe Pacte siga real i no una estafa s’han de complir prèviament dos requisits que si no es donen no hi ha cap Pacte Federal, ni cap Federació ni cap República Federal; eixos dos requisits són:
a) L’existència prèvia de les PARTS, LLIURES I SOBIRANES, és a dir l’existència prèvia dels Estats o Repúbliques independents, que lliure i sobiranament, decideixen fer un Pacte Federal.
b) I el segon requisit, que eixes PARTS LLIURES I SOBIRANES, eixes Repúbliques, puguen PACTAR EN IGUALTAT ENTRE ELLES.
7. Si els republicans espanyol, ens venen parlant de República federal i els dos requisits no són contemplats, llavors és que ens volen ESTAFAR. Si un republicà que està per la Tercera República es defineix com a federal, la prova del cotó per saber si és un estafador o un republicà federal honrat, és si a Catalunya, lluita i treballa per assolir la República Catalana independent per a decidir allò que vullga; si al País Valencià lluita i treballa per assolir la República Valenciana independent per a decidir allò que vullga, etc. Si comencen per deixar, eixos republicans, de ser políticament espanyols i esdevenen políticament catalans, valencians, etc.
8. Conclusió. El dret d’autodeterminacióun dret pel qual els republicans espanyols fan el possible perquè els pobles ibèrics mai el puguem exercir- i la República Federalque per a ells és una República ATORGADA des de Madrid, sense Estats ni Repúbliques sobiranes prèvies- tal com són concebudes pels republicans espanyols, són les millors martingales que utilitzen per millor estafar els pobles que lluiten pel seu alliberament.

Víctor Baeta, de RV/PVE
País Valencià, d’Oriola a Vinaròs,
 

Salvador Enguix escriu sobre l’error “reiterat” d’ERC amb els valencians. EDITORIAL D’ANNA NOTÍCIES

El valencià Salvador Enguix, corresponsal de La Vanguàrdia, ha escrit el següent article: El error “reiterado” de ERC con los valencianos

EDITORIAL D’ANNA NOTÍCIES
Quan els polítics parlen es pressuposa que no ho fan com a promotors culturals, ni com a historiadors, ni com a sociòlegs, ni com a filòlegs…  es pressuposa que ho fan com a polítics i en conseqüència totes les seues intervencions han de ser mesurades baix el fet polític. Quan polítics catalans utilitzen el terme polisèmic de Països Catalans com a descripció positiva d’uns territoris, s’entén -siga quina siga la voluntat del que ho fa-  com a un terme polític, és a dir ens estan dient -posem per cas- que el País Valencià és -o es desitja que siga- políticament un territori català.
Com avui escriu Salvador Enguix, a La Vanguardia digital de la Comunitat Valenciana, en l’article  El error “reiterado” de ERC con los valencianos,  els polítics catalans que així ho fan -els conscients o els frívols- han d’assumir les conseqüències polítiques de la seua acció política
Els vots en disputa entre ERC i la CUP a Catalunya, les úniques formacions institucionals catalanes que reivindiquen que el País Valencià forma part d’una Nació catalana, que la volen unificada políticament, que el  País Valencià és un país català,  i que els valencians som catalans, diem des d’ANNA notícies que eixa disputa electoral entre ells per a guanyar vots,  pensem que no s’hauria de fer a costa dels valencians i del valencianisme polític. En Catalunya no els afecta però ací, al País Valencià, sí; sobre tot als que com nosaltres, sobiranistes valencians republicans, ens volem independitzar de la Monarquia hispànica, de l’Estat espanyol.

Puigdemont exigeix claredat a l’unionisme. Vídeo del Congrés de JUNTS, nou partit català independentista i republicà


Puigdemont exigeix claredat a l’unionisme

Puigdemont, “el camí de la independència és ple d’incerteses i dificultats enormes, però el camí de la dependència, de la monarquia espanyola en aquest cas, té unes certeses que no deixa lloc al dubte”, per la qual cosa, ha advertit, qui aposti per mantenir-se dins de l’Estat espanyol haurà d’explicar molt bé per què.

Per tot plegat, ha reclamat a l’unionisme claredat sobre les conseqüències de la dependència, igual com es demana claredat a l’independentisme.

“Una Catalunya independent l’hem de fer de l’única manera que és viable, de manera compartida, tots. Amb la monarquia espanyola això és impossible. No es pot fer una monarquia entre tots, però sí una república”, ha explicat instant a parlar amb tothom i explicar-se millor que fins ara.

El Consell d’Administració del Port de Barcelona aprova les primeres mesures del Pla de Recuperació amb rebaixes de taxes fins a 2022

El Consell d’Administració del Port de Barcelona va aprovar el 10.06.2020, les primeres mesures del Pla de Recuperació amb rebaixes de taxes fins a 2022
• S’accelera l’aprovació de les mesures necessàries per a fer front a la crisi generada per la pandèmia
• El Portde Barcelona mobilitzarà uns 23 milions d’euros en favor dels seus operadors entre els anys 2020 i 2022
El Portde Barcelona ha celebrat hui un Consell d’Administració Extraordinari per a aprovar unes mesures que permeten alleujar els efectes de la crisi derivada de la pandèmia de coronavirus. La celebració d’aquest Consell d’Administració Extraordinari ha permés al Port de Barcelona convertir-se en el primer port de l’Estat en aprovar una sèrie de disposicions que engloben tant mesures a curt termini (Pla de Xoc), que es desenvoluparan durant aquest any, com a mesures a mitjà termini (Pla de Recuperació), necessàries per a la reactivació de l’economia. Continua la lectura de El Consell d’Administració del Port de Barcelona aprova les primeres mesures del Pla de Recuperació amb rebaixes de taxes fins a 2022