ERPV es posiciona davant la decisió de la Intersindical perquè no vol participar en una concentració per falta de democràcia dels convocants

Intersindical no participarà en la cadena humana pel finançament just i acusa la Plataforma d’exclusivista

El sindicat lamenta que dins de la Plataforma per un Finançament Just participen “partits que qüestionen l’estat de les autonomies”
Intersindical va organitzar fa poques setmanes una protesta en favor de la reforma del model de finançament. / DLV

VALÈNCIA. Intersindical Valenciana ha anunciat que no acudirà a la cadena humana convocada per la Plataforma per un Finançament Just el pròxim 22 de novembre i ha acusat les organitzacions que lideren la Plataforma de “vetar la resta” d’associacions i sindicats “de la presa de decisions i la participació, que s’arroguen en un protagonisme excloent”.

Intersindical Valenciana no forma part d’aquesta plataforma, “que funciona de manera exclusivista”, perquè “poques organitzacions decideixen sobre el seu funcionament i iniciatives”. En aquest sentit, el sindicat “va proposar que totes les organitzacions tingueren veu i vot per a prendre totes les decisions, proposta que va ser rebutjada per una minoria d’organitzacions”, segons ha expressat en un comunicat.

A més, Intersindical també va expressar en el seu moment que l’estratègia seguida era “erràtica” perquè “no marcava un vertader full de ruta davant una situació tan greu per als interessos valencians” i va manifestar que calia organitzar un “potent moviment social, des de la base, per a aconseguir obligar el govern espanyol a seure a negociar un finançament valencià”. Tampoc va ser tinguda en compte aquesta proposta, raó per la qual Intersindical Valenciana va deixar de participar en la Plataforma, segons han explicat.

Intersindical ha considerat que “fa falta la màxima unitat de la societat valenciana” per a “donar una resposta” a l'”espoli fiscal, a l’infrafinançament i al deute històric”. “Aquest desig xoca de ple amb l’actuació excloent de les organitzacions que lideren la Plataforma per un Finançament Just, que veten la resta a poder prendre decisions i a participar i s’arroguen en un protagonisme excloent”, han afegit.

A més, han denunciat que “darrere d’aquesta manera de funcionar s’amaga un intent de controlar qualsevol mobilització que puga produir-se amb el tema del finançament”. Per això, han optat per “accions de baixa intensitat”, és a dir, “molta foto, moltes reunions i poca organització social i mobilització als carrers, més enllà de la manifestació de fa un parell d’anys”.

“No és coherent”

Intersindical Valenciana tampoc entén com “partits que qüestionen l’estat de les autonomies, la transferència de competències en matèries d’educació o sanitat, o que són contraris a la nostra llengua i cultura també participen en les accions convocades per la Plataforma”.

Sobre aquest tema, han censurat que “no és coherent que en els últims dies un d’ells haja votat contra la recuperació del dret civil valencià”. “Mentrestant, al nostre sindicat, que aposta clarament per una sobirania fiscal, per la condonació del deute històric, ja que aquesta serà l’única manera d’aconseguir una solució real a un problema històric que afecta greument l’autogovern se l’exclou de la possibilitat de treballar en igualtat de condicions en el marc de la Plataforma per un Finançament Just”.

Finalment, des del sindicat, donada la importància d’aquest assumpte, han fet una crida “als partits polítics, especialment als del Botànic II, i a altres entitats a la reflexió” per a “bastir ponts” amb l’objectiu d'”aconseguir la màxima unitat de totes les organitzacions sindicals, socials i polítiques que defensen un finançament just per les valencianes i valencians”.

La notícia en VALÈNCIA PLAZA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.