Analitzen els logos de JUNTS i de República Valenciana / Partit Valencianista Europeu

Junts, de marca a logotip electoral

article_junts

Coalició Junts, un intent fallit de marca per les indecisions dels clients i les lluites internes però que ha sobreviscut en forma de logotip. Tant fa, finalment, la coaliació Junts estarà present en les tres circumscripcions electorals de la Comunitat Valenciana. Què hi ha darrere?

Tant en nom de “Junts” com el contorn del territori valencià eren l’expressió d’una certa ambigüitat ideològica on l’eix principal era treballar d’una manera propera per crear un nou espai polític. En un primer moment els partits integrants de la coalició eres quatre grups prou heterogenis: Demòcrates Valencians, CCD, Los Verdes Ecopacifistas i candidats independents.

El nom i els colors

El treball va ser buscar un nom que encara no havia estat emprat al nostre territori i que té unes connotacions molt positives, Junts. Com a curiositat cal dir que eixe nom pertany a un dels principals partits d’Andorra junts.ad.

Pel que fa als colors, un dels elements cabdals en política, és difícil inventar-se un color o ser els primer en usar-lo, però es tractava de fer una triga i intentar que no es confonguera amb uns altres partits. L’escolla va donar com a resultat un degradat de tons verdosos.

República Valenciana busca una nova imatge

El partit de Víctor Baeta necessitava presentar-se a la societat com un partit europeista i sense cap color concret però, al mateix temps, netament independentista i republicà. Sense dubte, un treball ràpid i efectiu.

El disseny recorda ineludiblement a la bandera de Kosovo, tant pel que fa als colors amb les estrelles com a la silueta de la Comunitat Valenciana. El client va comprar la idea de que un territori fuig de les ideologies i de banderes. El resultat va ser prou satisfactori.

Ens trobàvem amb dos logotips germans però encara d’esquenes un a l’altre.

RV fagocita la Coalició Junts

Finalment el nostre continent inicial, fet i pensat per a la coalició original, va ser assimilat pels nous inquilins del producte: República Valenciana i Esquerra Nacionalista Valenciana. Els quals no es van sumar sinó que van substituir als antics per manca d’entesa

Ara per a ara, Coalició Junts és una formació política que es presenta a la les eleccions a Les Corts, així com a l’ajuntament de Mislata i passa per ser l’única llista independentista valenciana.

Tal volta, des de Fuster Talens hem viscut de primera ma un producte fallit, més prop de que alguns anomenen arqueologia de branding , tanmateix heus ací Junts.

llista_junts.jpg-large

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.