Joan Carretero ahir al Born:
“Cal crear l’estat al marge”

bornJOAN CARRETERO: “CAL CREAR L’ESTAT AL MARGE”
Més que la data de les eleccions, el més important és tenir un full de ruta clar i diàfan. Ho ha explicat ahir, 8 desembre de 2015, en un acte al Born davant d’unes 300 persones

El President de Reagrupament, Joan Carretero, ha proposat aquest dijous el seu full de ruta per arribar a la independència. Carretero ha dit que és important saber la data de les eleccions i les llistes que hi haurà però el més important és tenir clar i acordar com serà el nou estat català, tenir marcat un full de ruta clar i diàfan.
El líder independentista ha explicat que s’han de convertir les eleccions autonòmiques en unes eleccions que ens autodeterminin i on els partits portin al seu programa el compromís inequívoc de portar Catalunya a la independència. Carretero ha explicat que personalment prefereix una llista unitària amb un cap de llista de gran prestigi per tal que el pugui votar tothom, independentment de les ideologies de cadascú. Per Carretero el primordial, però, és que els partits es posin d’acord en el full de ruta a seguir, que sigui clar i diàfan per tothom i que deixi clar a Espanya i a la resta del món què volem fer per després tenir el reconeixement internacional.

Cal crear l’estat al marge
Carretero també ha dit que en algun moment s’ha de trencar amb l’Estat espanyol. En el moment de fer la declaració de sobirania ja no es poden reconèixer mai més les institucions i les lleis espanyoles com a pròpies i els actes que faci l’estat espanyol ja no poden ser vinculants mai més per a la ciutadania de Catalunya. Més que estructures d’estat, cal crear l’estat al marge, tenir clar que des del dia després hem de fer-nos càrrec del nou estat i funcionar tant com sigui possible com un estat sobirà, assumint el control del territori en tots els àmbits i amb agència tributària catalana. Per Carretero fer estructures d’estat sense trencar amb la legalitat espanyola és estavellar-se una altra vegada.
Joan Carretero ha proposat que les eleccions podrien ser el proper 11 de setembre per tal que hi hagi temps de tenir tancat aquest full de ruta i arribar a un acord entre els partits. Pel president independentista el desànim de la gent ve marcat per si no s’arriba a aquest acord que en aquests moments sembla difícil i no tant per la data o per la configuració de les llistes. Per desencallar-ho, Carretero proposa una comissió d’experts d’unes 15 persones integrat per juristes, economistes, sociòlegs, politòlegs, matemàtics/estadístics, historiadors, empresaris i comptant també amb la presència de 5 experts internacionals de reconeguda solvència. El grup hauria de dictaminar quin és el millor instrument per anar a les urnes i marcar el full de ruta i el cronograma a seguir. La resolució hauria d’estar enllestida en tres mesos i hauria de ser vinculant per aquells partits que vulguin participar en el procés cap a l’establiment de l’estat independent de Catalunya.
Joan Carretero ha acabat explicant que ja al 2010 Reagrupament demanava transformar les eleccions autonòmiques en eleccions autodeterminants però que l’èxit aleshores no va ser exultant. Per Carretero ara estem en una situació diferent i prou madura per anar endavant però és necessari que estigui tot minuciosament ben preparat i planificat per tal de poder guanyar les eleccions de forma ultra-majoritària.
Joan Carretero ha explicat el seu full de ruta en un acte al Born Centre Cultural de Barcelona davant unes 300 persones. Entre els assistents a l’acte hi havia el President del Grup Parlamentari de CiU, Jordi Turull, el Coordinador de Règim intern de CDC, Francesc Sanchez, el secretari de Relacions Institucionals de CDC, Víctor Tarradellas, la Secretària de Coordinació de logística i actes de CDC, Imma Mis, la Diputada de CiU, Meritxell Borràs, el Vicesecretari d’ERC, Eduard López, els Secretari General de SI, Uriel Bertran, el President del Consell Nacional de SI, Alfons Lopez-Tena, la coordinadora de Barcelona de SI, Elisabeth Hernandez, el vicepresident de l’Assemblea, Jaume Marfany, el Vicepresident d’Òmnium Cultural, Quim Torra, el President de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep M. Vila d’Abadal, o el President de Súmate, Eduardo Reyes.

Més Informació
Eva Solé| Cap de Premsa i Comunicació
Email: premsa@reagrupament.cat
Adreça: C/ Roger de Llúria, 5, 2n 2ª, 08010, Barcelona
Web| Facebook | Twitter|

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.