La Conferència d’Artur Mas al Fòrum de Barcelona.
Espanya confia en Podemos per a aturar la Independència a Catalunya (TV1-24h)

Text integre de la conferència d’Artur Mas.
Per llegir-lo cliqueu ACÍ

La valoració de LA VANGUARDIA

La proposta del president en 15 frases

El #presidentMas ha proposat una llista mixta amb societat civil i partits que tingui un mandat d’any i mig i després convoqui un referèndum. A més ha assegurat: “Puc encapçalar la llista, hi estic disposat. Però també puc ser l’últim i tancar-la”.

 1. Cal completar el procés polític iniciat ara fa dos anys i centrat en l’exercici del dret a decidir del poble català perquè interessa a tots, tant els que van votar sí-sí, sí-no i no.
 2. Sempre he posat les urnes abans de prendre grans decisions.
 3. No es pot tornar als despatxos allò que ja és de la gent perquè s’ho ha guanyat.
 4. El 9N Catalunya va trencar l’status quo. El dia 10 Catalunya era un país més lliure i més segur de si mateix, mentalment i anímicament més preparat per a construir el seu futur i per posar en marxa les seves altes potencialitats.
 5. A Catalunya hi ha una fórmula guanyadora: societat civil organitzada+ institucions públiques implicades +civisme + urnes= èxit de país; i d’aquests ingredients no en pot fallar ni un.
 6. Hi ha pocs moments en què cal saber difuminar l’ombra de la ideologia pròpia perquè brilli la llum de l’ideal comú. I a Catalunya estem en un d’aquests moments.
 7. Ha arribat l’hora de fer servir l’únic instrument que ens queda per poder fer la consulta que se’ns nega: les eleccions. No és el millor dels instruments, però no n’hi ha cap altre.
 8. Només avançaré les eleccions si són per fer la consulta, si es volen eleccions per canviar el govern o la representació de cadascú al Parlament no hi haurà avançament.
 9. Hi ha d’haver una pregunta i un programa clar, que no doni discussió sobre què es vota: saber si es vol que Catalunya sigui un estat independent o no.
 10. Proposo configurar una llista que compti amb el suport dels partits que s’hi vulguin sumar amb persones representatives de la societat civil, professionals experts i proposades pels partits que en formin part i que hauran d’acceptar no repetir en les eleccions següents. Es presentarien com un acte de servei al país.
 11. El mandat parlamentari seria curt, màxim d’un any i mig. Al final es promouran unes noves eleccions catalanes constituents i convocaran un referèndum perquè els ciutadans proclamin el nou estat.
 12. No estem en condicions normals i per això hem de prendre decisions diferents i tenir actituds diferents.
 13. Si em correspon encapçalar la candidatura i guanya sí a la consulta, no em tornaré a presentar com a candidat.
 14. Puc encapçalar la llista, però també la puc tancar, puc ser el primer però puc ser l’últim.
 15. És temps de decisions i de sumes i no de condicions personals.

Artur Mas en plena conferència. Foto ANNA notícies
Artur Mas comença la Conferència. Foto ANNA notícies

Artur Mas ha acabat la Conferència. Foto ANNA notícies
Artur Mas ha acabat la Conferència. Foto ANNA notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.