Comunicat de la Junta Directiva Nacional de REAGRUPAMENT

Comunicat de la Junta Directiva Nacional de REAGRUPAMENT
Barcelona, 20 d’octubre de 2014

Proclamació de la República Catalana

  • La independència de Catalunya només serà possible amb un trencament de la legalitat espanyola.
  • Les properes eleccions han de servir per bastir una candidatura transversal que tingui com a únic objectiu declarar la independència de Catalunya de forma unilateral tot proclamant la República Catalana.
  • Reagrupament només pot donar suport a una candidatura que assumeixi de manera explícita aquest objectiu i es comprometi a dur-lo a terme durant la primera meitat de l’any 2015.

Davant la impossibilitat de celebrar una consulta sobre la independència de Catalunya per la prohibició de l’estat espanyol, prou coneguda i esperada, però també per la renúncia del govern català a trencar amb la legalitat espanyola, des de Reagrupament volem reafirmar que l’únic full de ruta possible és la declaració unilateral d’independència que proclami la República Catalana.

El procés iniciat fa dos anys i que havia de culminar amb la celebració de la consulta sobre el “futur polític” de Catalunya, actualment pot considerar-se gairebé exhaurit. El procés participatiu del proper 9 de novembre, com el propi President de la Generalitat ha reconegut, no és cap consulta vàlida. Els catalans només estem cridats a una nova mobilització, l’enèsima demostració de força del poble de Catalunya. Tot i així, Reagrupament hi participarà activament i fa una crida a la participació massiva d’aquesta nova manifestació.

Reagrupament no acceptarà cap parany més en aquest procés. Com sempre hem sostingut, la independència de Catalunya només serà possible amb un trencament de la legalitat espanyola. Qualsevol intent de negociació previ a la declaració d’independència només crearà frustració i desmobilització.

Les properes eleccions al Parlament de Catalunya, que s’han de convocar i celebrar de forma immediata, han de servir per bastir una candidatura transversal i d’ampli espectre que tingui com a únic objectiu declarar la independència de Catalunya de forma unilateral tot proclamant la República Catalana i iniciar negociacions com a estat independent amb el govern espanyol, així com amb la resta d’estats.

Reagrupament només pot donar suport a una candidatura que assumeixi de manera explícita aquest objectiu i es comprometi a dur-lo a terme durant la primera meitat de l’any 2015.

Junta Directiva Nacional de Reagrupament
www.reagrupament.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.