Mapa dels ajuntaments catalans que recolzen la consulta sobiranista del 9-N.

EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dimarts, 23 de setembre del 2014 – 19.35 h

Més de dos terços dels ajuntaments catalans han convocat per a aquesta setmana sessions plenàries extraordinàries per aprovar mocions de suport a la llei de consultes del Parlament de Catalunya i, especialment, a la convocatòria prevista per al 9-N. L’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han llançat massivament una moció que 782 ajuntaments debaten i aproven durant aquesta setmana, entre ells el de Barcelona, que ho va fer dilluns.

Quan tots els municipis hagin aprovat les mocions de suport a la llei de consultes i al 9-N se celebrarà un acte simbòlic d’entrega de les actes d’aquests plens municipals, previst per al 4 d’octubre, en què serà “la concentració d’alcaldes catalans més gran de la democràcia“.

El president de la Generalitat, Artur Mas, firmarà “en els pròxims dies” el decret de convocatòria de la consulta, després que el Diari Oficial de la Generalitat publiqui, a partir d’aquest dimecres, la llei de consultes, i no treballa en unes eleccions anticipades el 9-N “ni a continuació” d’aquesta data.

El portaveu del Govern, el conseller Francesc Homs, ha explicat, després de la reunió setmanal del Consell Executiu, que Mas no treballa en l'”escenari” d’avançar les autonòmiques catalanes i no ha volgut en cap moment concretar el dia exacte de la firma del decret de convocatòria de la consulta del 9-N, que ha de realitzar-se aquesta setmana, segons va avançar el mateix Artur Mas.

Homs ha explicat que a partir d’aquest dimarts, amb la reunió de la Mesa del Parlament, que s’entra en els terminis “raonables i habituals” de tramitació d’una llei després de la seva aprovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.