Més clar que l’aigua. Toni Francès (PSPV-PSOE): “Als valencians no ens interessa la independència de Catalunya perquè per a un procés de construcció nacional els necessitem”

Notícia treta de LA VEU
L’alcalde d’Alcoi Antoni Francès (PSPV-PSOE) ha participat hui en l’acte ‘El procés que viu Catalunya des de la perspectiva dels ajuntaments i dels seus ciutadans’ a la Universitat Catalana d’Estiu. També hi estaven els alcaldes de Girona (Principat de Catalunya), El Campell (Franja de ponent), Santa Margalida (Illes Balears), Andorra la Vella (Andorra), Prats de Molló (Catalunya Nord) i Sant Andreu de Sureda (El Rosselló).


Toni Francés, tercer per la esquerra.
Foto: UCE Per engrandir la foto cliqueu damunt d’ella


Raimon Ribera / Enviat especial a Prada (UCE).
El batlle de la localitat valenciana ha remarcat el diferent context que viu el País Valencià, que ni tan sols es planteja si “és o no una nació”, sinó que amb dificultats manté l’autonomia degut al “procés de destrucció nacional que hem patit les últimes dècades de pèrdua d’identitat i d’autogovern”. El problema més greu, considera, és el finançament, i acusa la Generalitat de “no sentir l’autogovern com a propi, sinó com simples delegacions de l’estat espanyol, de fet el País Valencià s’ha convertit en una delegació de l’estat espanyol”.

«Els qui volem construir un projecte nacional al País Valencià necessitem anar de la mà de Catalunya»

“Als valencians no ens interessa la independència de Catalunya perquè per a un procés de construcció nacional els necessitem”, ha dit, tot seguit ha dit esperonat que “amb el canvi de govern esperem que la Generalitat deixe de donar l’esquena a Catalunya i que eixes relacions ens permeten treballar conjuntament i construir un projecte nacional per als valencians”.

Els agermanaments per cohesionar els Països Catalans

Un dels aspectes que més pes ha tingut al col·loqui ha estat la possibilitat des dels municipis per articular una vertebració social entre els territoris de parla catalana i les eines que tenen a disposició. En eixe aspecte han destacat tots els possibles agermanaments entre municipis dels diversos territoris i la possibilitat de materialitzar trobades per apropar les realitats culturals.

3 pensaments a “Més clar que l’aigua. Toni Francès (PSPV-PSOE): “Als valencians no ens interessa la independència de Catalunya perquè per a un procés de construcció nacional els necessitem””

  1. Desmemoriat, desvergonyit i espanyolitzat. Ha obviat l’Història i ha decidit que ell vol seguir enganyant fent-se l’ enganyat. ell sap q

  2. Ell sap que Espanya enganya, roba i mata des d’abans de nèixer, quan era no més que Castella, i com es notaba massa que la corona d’Aragó no era Castella
    li van posar Espanya, que va resultar i resulta un eufemisme exitós per designar i disimular l’expoli i el colonialisme al que van sometre a la part més rica, productiva i culta de la Península. En acabant es fan els republicans quan son tan sol uns bufons i servidors incondicionals de la corona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.