Baeta (RV/PVE) respon a Pla (PCPV/PCE)

En la notícia apareguda ahir

No aconsegueixen que Castro emmerde a Rita

s’han produït cinc comentaris, En ells Rafael Pla, col·laborador esporàdic d’ANNA notícies, crítica la línia editorial que portem. Igual fa  Sal·lus Herrero.

A Sal·lus l’ha respost ANNA notícies, però en el curt comentari de Rafael Pla, el membre de l’equip de redacció  Víctor Baeta, s’ha sentit al·ludit i li contesta.

 

 • Esteu seguint un camí molt perillós. Un “nacionalisme” que preten esborrar l’oposició esquerra-dreta s’apropa perillosament a la ideologia feixista. Totalment d’acord, per altra banda, amb el que diu Sal·lus.

 • Benvolgut Rafa Pla…
  Primer.
  Mira que nosaltres, els sobiranistes valencians republicans, fem veritables esforços per fugir de la paraula o terme ‘Nació’ o ‘nacionalisme’ o ‘nacionalistes’ i autoanomenar-nos, per a qui ens vulga escoltar, com ‘independentistes’ i de cap manera ‘nacionalistes. Però no hi ha manera. Esteu capficats en anomenar-nos ‘nacionalistes’ perquè defensem un Estat valencià independent de l’Estat espanyol, cosa a la que el teu partit PCPV-PCE s’oposa. Defensar l’Estat valencià per a vosaltres és propi del ‘nacionalisme’ i sorprenentment defensar l’Estat espanyol NO ÉS PROPI DEL ‘NACIONALISME’. Hauríem de deduir que la vostra elecció de l’Estat espanyol front a l’Estat valencià, respon a que vosaltres sou també ‘nacionalistes’. Però som respectuosos, a banda d’il·lustrats, i no ho direm perquè sabem que el vostre absolut és simplement ‘la lluita de classes’.
  Mira que tinc ganes que aparega un partit comunista valencià, no espanyol, perquè se vos acabe el xollo de l’exclusiva al País Valencià, però malauradament els comunistes que hi són per ací no són valencians, o són espanyols (teniu en el cap l’Estat espanyol) o són catalans, i si més no els comunistes catalans de per ací (PSAN, MDT…) eixos no amaguen que són d’una ‘Nació’ de la ‘Nació catalana’ que per a ells, com per a vosaltres que també la reconeixeu (la ‘nació’ compte! no l’Estat), aquesta ha caigut del cel i va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
  Podria posar-me a crear aquest Partit Comunista Valencià, d’Oriola a Vinaròs, no tindria cap problema i fer política independentista a l’Ho Chi Minh, però no ho faig perquè en aquests moments seria inoperant per a l’alliberament del jou espanyol i pel que pertoca a la ‘lluita de classes’ ja està ben servida per PCPV-PCE. PSAN, MDT, PCPE, PCE (m-l), etc.

  Segon.
  Sobre el que dius:
  “…pretén esborrar l’oposició esquerra-dreta s’apropa perillosament a la ideologia feixista”
  Provoques molt en poques paraules.
  Evidentment tinc davant un adversari que per a impedir el ‘moviment sobiranista’ (a la manera de l’aliança de Mao Tse Tung i Chiang Kai-shek) per alliberament dels valencians de l’imperialisme espanyol, utilitza tot tipus d’arguments, fins i tot l’insult.
  Un pot ser de dretes o d’esquerres i no ser feixista i, també, ser de dretes o d’esquerres i ser feixista.
  Te demane respecte. Més, t’ho exigisc. Si ara sóc, i mirant cap enrere també, alguna cosa és: republicà i antifeixista. Però això sí, cada vegada més allunyat de la vostra ‘esquerra’. Veritablement l’esquerra espanyola i els seus adlàters, cada vegada en dóna més ois.
  Ací els únics feixistes, com els japonesos, els italians i els alemanys en el seu moment, són els que defensen l’imperialisme de l’Estat espanyol i impedeixen la democràcia i les consultes als seus súbdits, cosa que vosaltres cal reconèixer sí accepteu, perquè sinó podeu evitar les consultes, si més no, no les impediríeu, cosa que valorem i és d’agrair; però també ens agradaria que fóreu més bel·ligerants contra el feixisme imperialista espanyol contrari a la democràcia i ens féreu més costat als independentistes valencians i no utilitzareu la contradicció esquerra – dreta per fer el joc als feixistes imperialistes espanyols en l’intent de mantenir els valencians dividits perquè mai puguem unir-mos per lluitar contra l’espoli que patim i per demanar una consulta com han pogut fer els catalans.
  VBS

Un pensament a “Baeta (RV/PVE) respon a Pla (PCPV/PCE)”

 1. Estic d’acord amb les reflexions del senyor Baeta. Hom va ple, d’antinacionalistes, des d’un nacionalisme històric com l’espanyol, ple a vessar de sang valenciana, catalana, etc. Massa prop del pensament únic ejectat per gent com la FAES.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.