La comissió interna d’EUPV arriba a un acord per a proposar al CPN la celebració de les primàries

Lluís Torró - EUPVEl procés es votarà en el Consell Polític Nacional del pròxim dissabte, qui decidirà també si s’obri als simpatitzants l’elecció dels candidats a la presidència de la Generalitat
La comissió interna creada ex profés per Esquerra Unida del País Valencià per estudiar la possibilitat de celebració d’unes primàries que escollisquen les llistes electorals i els candidats a la Generalitat Valenciana, ha acordat aquesta mateixa vesprada elevar la proposta al Consell Polític Nacional que se celebrarà el pròxim dissabte, i que serà l’òrgan que done o no la llum verda. “La comissió també proposarà al CPN un mètode per a que tota l’afiliació d’EUPV participe en l’elecció de les candidatures autonòmiques“, informa Lluís Torró, portaveu de la comissió.

El portaveu d’aquesta comissió interna, Lluís Torró, ha avançat que la comissió ha intentat trobar una solució que no haja d’implicar una modificació estatutària. “Hem aconseguit consens en què el/la candidat/a a la Presidència de la Generalitat serà decidit en primàries”, ha anunciat. La comissió també proposarà al CPN un mètode per a que tota l’afiliació d’EUPV participe en l’elecció de les candidatures autonòmiques.

EUPV manifesta la seua confiança en el seu propi mecanisme d’elecció de candidatures, per tractar-se d’un procés profundament democràtic i amplament contrastat. El procés de primàries ha de ser entès com una ampliació d’aquest mecanisme al conjunt de l’electorat d’EUPV i de la ciutadania en general. Un procés vinculat amb la participació directa i amb l’elaboració programàtica, prioritat absoluta per a EUPV”, explica Torró.

El CPN serà qui aprove, en tot cas, el reglament de les primàries amb detalls de dates i procediments de votació inserit en el procés de l’Assemblea d’EUPV, prevista per a novembre.

A les primàries participaran els militants d’EUPV més tots els simpatitzants que manifesten el seu desig de col·laboració amb EUPV, compartisquen els seus objectius i ideals, i vullguen participar en el procés d’elaboració programàtica. El procés d’elaboració programàtica i les primàries seran presentades en una sèrie d’assemblees obertes en les què, a més de participar plantejant propostes, els simpatitzants i la ciutadania compromesa amb el canvi social, podran manifestar el seu desig de participar a les primàries mitjançant la inscripció. La participació en l’elaboració i la adscripció al procés de primàries també podrà ser efectuada per mitjans telemàtics. Els censos seran definitius després de la seua ratificació per part dels Consells Polítics Locals i/o Comarcals.

València, 08 de juliol de 2014
GABINET DE PREMSA EUPV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.