El president valencià ha forçat la dimissió de la seua secretària de Comunicació sense que haja sigut imputada formalment pel cas RTVV

“UN GREU PRECEDENT”
El president valencià ha forçat la dimissió de la seua secretària de Comunicació sense que haja sigut imputada formalment pel cas RTVV. Una injustícia, a dir de part dels populars.

Una causa d’aqueixes que poden qualificar-se com a “polítiques”, iniciada amb una denúncia de la formació *Compromís, va arrossegar aquest dijous al president de la Generalitat, Alberto Fabra, a forçar la dimissió de la seua secretària de Comunicació, Lola Johnson. Tot després que aquesta fóra cridada a declarar per a respondre a la demanda del partit nacionalista, que acusa a diversos exdirectius de Canal 9 RTVV de presumptes delictes de malversació de cabals públics, apropiació indeguda i administració deslleial en relació amb el deute històric de l’ens televisiu d’1.300 milions d’euros.

Fabra, segons les fonts populars consultades pel Setmanal Digital, “entra de ple” en el joc polític dels seus adversaris polítics en acceptar la dimissió de Johnson, que ni tan sols ha sigut imputada formalment, sinó que ha d’acudir al jutjat de Paterna. Aquest va acceptar a tràmit la denúncia perquè, segons resa el propi acte, incoa “diligències prèvies, segons l’article 774 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, per a esbrinar la identitat i circumstàncies de les persones responsables i la realitat dels fets succeïts per si foren constitutius de delicte”.

L’ara ja efectiva renúncia de Lola Johnson va caure com una bomba en diversos sectors del PP valencià, que miren amb recel la precipitació de Fabra. A més de lamentar el que consideren “un greu precedent” en forçar una dimissió “no ja sense imputació, tan sols perquè un jutjat et crida a declarar”. Un destacat diputat popular va assenyalar a aquest periòdic: “Amb aquesta forma d’actuar, l’oposició a més de marcar-nos els temps polítics ara també ens va a fer les llistes i triar als càrrecs públics”.

Aquest dijous va ser una bogeria per als populars valencians. De fet, quan encara assaborien les mels de l’èxit del míting del dimecres en l’Àgora es van desdejunar amb la notícia que el jutjat de Primera Instància i Instrucció 6 de Paterna citava a declarar a cinc ex directius de RTVV, entre ells a Johnson. La jutgessa va obrir diligències després d’una denúncia interposada per Compromís en la qual acusa a la ex cúpula d’aquests delictes fins a generar un presumpte forat d’1.300 milions. Així, la magistrada investigarà els contractes de RTVV amb mitjans de comunicació i productores.

Després d’una matí i vesprada de frenesí, Lola Johnson va manifestar que davant el coneixement “a través dels mitjans de comunicació” d’una denúncia presentada per Compromís, i la seua citació a declarar com imputada el 8 de juliol, havia decidit presentar la seua dimissió. Va agrair la “confiança” dipositada pel president, Alberto Fabra, i va explicar que pren aquesta decisió per dos motius: “Per a no perjudicar la imatge del Consell i perquè ningú puga utilitzar en el seu propi benefici aquesta denúncia”.

També va exposar la seua “total disposició per a col·laborar amb la justícia”, i va deixar “ben clar que totes les actuacions al llarg de la meua vida professional s’han ajustat a la legalitat i a la defensa de l’interès general”.

    La pregunta que queda ara mateix en l’aire entre la família popular valenciana és què passaria si el dia 8 de juliol, una vegada que Lola Johnson preste la seua declaració judicial, al final, com s’espera, tot queda diluït i la fins avui secretària autonòmica de Comunicació no és imputada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.