El València tria a Peter Lim

peterlim

El València tria a Peter Lim

  •     El magnat de Singapur prestarà 200 milions sense interessos i gastara 60 en fitxatges
  •     A més pagarà 94 milions a la Fundació i els donarà un milió a l’any durant sis
  •     Posa a la venda Mestalla i acabar el nou estadi per a l’any del centenari, 2019
  •     Ha de negociar amb Bankia, però s’haurà d’entendre sí o sí, diu Aurelio

salvoaclamatSalvo aclamat pels afeccionats a l’eixida del València Palace.

INMA LIDÓN / SERGIO ASPES València
Tres hores i mitjana ha durat la reunió del Patronat per a triar comprador del València Cf. Els 22 patrons de la Fundació ha triat la proposta Peter Lim, que ara haurà de negociar amb Bankia la forma de saldar els 320 milions de deute que el club i la seua Fundació tenen amb el banc.

Els patrons han escoltat l’explicació d’Isidro López sobre l’informe de PwC i han fet un recés abans de tornar a la sala poc abans de la una per a definir la seua postura, que s’ha aconseguit d’una manera més fàcil de l’esperada. L’oferta favorita era de la Lim, apadrinada per Amadeo Salve, i els seus partidaris han aconseguit més dels 15 suports necessaris. Tots els patrons, finalment a mà alçada, han donat el seu vot al projecte de Meriton Holding Limited, que contempla dotar al València amb 200 milions de manera immediata i amb 100 milions més a la seua Fundació perquè salde el seu deute amb Bankia.

Aurelio Martínez va explicar les línies mestres que van a convertir a Lim en amo de la majoria accional del València. “Meriton ofereix pagar el deute [de la Fundació] i donar un milió d’euros a l’any durant sis anys per a les activitats específiques que desenvolupem.Aquest era el diferencial”, va explicar Aurelio Martínez, que ha insistit que el vot del Patronat s’ha decidit valorant els criteris imposats per la Fundació.

A més, va confirmar que Peter Lim atorgarà al club un préstec sense interessos de 200 milions, a més d’abonar105 milions a *Bankia (el 54% del deute), altres 35 milions que aniran directes a la tresoreria per a tenir liquiditat i tancar l’exercici sense pèrdues i una inversió en fitxatges per valor de 60 *millonescon els que reforçar l’equip de cara a la pròxima temporada.

“Tindrem un equip competitiu”, va assegurar Martínez, que va certificar la continuïtat de l’actual consell d’administració, amb algun retoc però amb Amadeo Salvo al capdavant. També continuaran Pizzi en la banqueta i Rufete en la direcció esportiva. Aquest fons també és propietari de Garay i Rodrigo, per la qual cosa es preveu que ells siguen els primers reforços.

Quant al préstec de 90 milions (94 amb interessos per interessos endarrerits) que la Fundació té amb Bankia i que està avalat per la Generalitat, Aurelio Martínez va confirmar el publicat per aquest diari: Lim fa front amb recursos propis a 25 milions i els 69 restants li l’hauria d’ajornar Bankia durant els pròxims tres anys, per al que aportaria garanties. Però el deute ja seria de Lim amb el banc. Fundació i Generalitat desapareixerien de l’equació.

Sobre les obres del nou estadi, Aurelio Martínez va confirmar que el magnat posa a la venda Mestalla amb un preu d’eixida de 150 milions i es dóna dos anys per a trobar comprador. Si no ho troba, posarà ell aqueixa quantitat per a acabar el camp de l’Avinguda de les Corts, que ha d’estar inaugurat per al centenari del club, el 18 de març de 2019. No obstant açò, tot apunta al fet que en aquesta operació pot rebre l’ajuda de Wanda, que es va presentar al concurs temptada per les operacions immobiliàries que acarrerava.

aureliopatronosAurelio Martínez va confirmar la continuïtat en la feina de casa del consell d’administració, Pizzi i Rufete.

Una altra de les claus que ha convertit a Meriton en guanyadora és, segons el president de la Fundació, “que és la més respectuosa amb el petit accionista”, però no va entrar en els detalls.

Negociar amb Bankia

Lim, com a guanyador, haurà de dipositar immediatament 10 milions d’euros en un compte restringit fins que finalitze el procés, que no serà abans de dos mesos. “Cal pactar matisos, fer una due diligence… Açò obliga a pactar l’equip actual amb el nou propietari. Cal tenir en compte que la Fundació ven les accions, gens més. Hem triat a l’inversor, però la compravenda haurà de ser aprovada en un altre patronat”, va explicar el president.

Que es tanque l’acord amb el “consens” desitjat està ara en mans de Bankia, però Martínez aposta que estarà clar en una setmana. “El propietari d’una cosa pot vendre-la, ningú em pot limitar la transacció. Però separe la venda del refinançament, encara que no entendria que no s’arribara a un acord si ha comprat les acciones.es una persona que té solvència i que ho va a pagar”, va dir. “S’hauran d’entendre sí o sí, perquè aquest és el nou amo del València”, va advertir.

Els patrons van demanar tranquil·litat perquè les negociacions entre Lim i Bankia acaben al més prompte possible “perquè el calendari corre en contra del club”. Aurelio confia en la bona voluntat del banc “perquè té el 25% de la seua quota de mercat en la Comunitat. Crec que li interessa l’acord i quedar bé davant tots els valencians”, va recalcar.

El president de la Fundació va qualificar el procés de venda de llarg i va reconèixer que li havia ocasionat molts disgustos però els va donar per ben emprats. “Al juliol de 2013 ningú donava un euro i la millor oferta era de 49 milions. Hem passat d’aqueixa quantitat a 100 milions per a la Fundació. I hem aconseguit que els inversors es comprometen a invertir més de 300 milions en el València”, va destacar.

Martínez, que no va aclarir si dimitirà abans de signar la venda com sempre ha sigut el seu desig, va agrair el suport de tots els seus patrons i, especialment, al conseller d’Hisenda Juan Carlos Moragues. “Quan estava cabrejat m’ha tirat una mà, ha consensuat i ha parlat amb les parts”, va desvetlar,

Tot eren somriures a l’eixida del saló del València Palace. El centenar d’afeccionats congregats des de primera hora del matí van aclamar fora de perill, convertit en un líder de masses per haver guanyat una batalla al banc i a la *elite política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.