Se’ns ha mort un patriota i amic a Elx. Ens ha deixat Agustí Agulló.

Alicanteplaza. 22/02/2021 –
(traduit al valencià per ANNA notícies)
ELX. Trista pèrdua per al valencià i la cultura il·licitana. Ha mort l’Agustí Agulló Marcos (1958), històric referent i activista pel valencià a la comarca del Baix Vinalopó. Era el responsable del conegut Casal Jaume I (Acció Cultural del País València-Casal Jaume I d’Elx), espai de trobada no sols per a articular la defensa del valencià, també de moviments socials, partits i sindicats, a més d’un lloc que traspuava i traspua cultura pels seus tallers, cursos o xarrades.
Agulló, nascut fa 63 a Elx, patia càncer des de feia any i mig. Va impulsar el Casal com a espai de referència política i cultural a la ciutat, que fins fa escassos mesos i com a conseqüència de la pandèmia, seguia amb els seus habituals actes i tallers. Fa escassos mesos, al novembre, el col·lectiu El Tempir li reconeixia amb un guardó per la seua trajectòria com a activista social i defensor del valencià en la zona. També per part de CCOO PV rebia a la fi de 2020 el Premi Marc Granell per la seua trajectòria social.
Finalment, una notícia que s’ha conegut aquest mateix matí i que ha donat a conéixer en el ple municipal Compromís. Tots els grups de la corporació han mostrat el seu condol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.