Valencià i català: noms i acadèmies per a una llengua (ed. Àrbena), nou llibre d’Abelard Saragossà

Benvolgudes amigues, benvolguts amics, benvolguts col•legues
He publicat un llibre que estudia les relacions lingüístiques institucionals entre els valencians i els catalans, així com el document que enguany han aprovat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat de les Illes Balears. Eixe document ¿tracta adequadament el valencià i el poble valencià? ¿Convé que hi hagen relacions lingüístiques entre els valencians, els catalans i els balears? Si la resposta és afirmativa, ¿com haurien de ser les relacions i com apareixen en el document referit? La proposta que conté el document ¿va pel camí d’afavorir la transversalitat social que permeté crear l’Acadèmia? El document ¿respecta la legalitat valenciana?
Intentaré contestar a eixes preguntes en la presentació del llibre, titulat Valencià i català: noms i acadèmies per a una llengua (València, Editorial Àrbena). Espere que hi haja un debat aclaridor i constructiu.
Si les obligacions vos ho permeteren, seria una satisfacció comptar amb la vostra participació. Entre els assistents, a més de professionals de la llengua també hi hauran probablement valencianistes significatius, advocats i polítics.
L’acte serà el dia 11 de novembre, dimecres, a les set de la vesprada. El lloc serà la Sala Enric Valor de la Facultat de Filologia de la Universitat de València (Blasco Ibáñez, 32).
Amb la finalitat de distribuir els assistents respectant la distància de seguretat, els conserges voldrien saber quants podrien ser aproximadament els participants. Per eixe motiu vos agrairia que, si penseu assistir, m’ho comunicàreu.
El llibre és adquirible en les llibreries, en Àmazon i en l’editorial (escrivint a editorial@arbena.es, o entrant en https://www.arbena.net).
L’acte serà retransmés en directe en https://www.facebookcom/Arbenaeditorial. Posteriorment, es podrà vore en https://youtu.be/2_LTF48KnaQ.
No cal dir que, si puc resoldre algun dubte, ho faré ben a gust.
Vos envie una salutació ben cordial.
Abelard Saragossà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.