Carta de RV/PVE a Òmnium cultural amb motiu de la campanya ‘Esborrem la corona dels Països Catalans’


From: republicavalenciana
Sent: Monday, October 5, 2020 5:23 PM
To: info@omnium.cat
Subject: a/a dels responsables de la campanya ‘Esborrem la corona dels Països Catalans’

Benvolguts amics d’Òmnium Cultural.
En primer lloc reiterar tota la nostra solidaritat i suport envers el vostre president empresonat, per demòcrata i independentista, per l’Estat espanyol.
Com a sobiranistes/independentistes valencians republicans des del primer dia ens hem posicionat públicament i en la nostra acció política, a favor dels sobiranistes/independentistes catalans republicans.
(…)
El motiu de la nostra carta és respecte a la campanya que heu encetat amb el nom ‘Esborrem la corona dels Països Catalans’.
El terme polisèmic de Països Catalans per al valencianisme polític , és letal. Ja fa temps que el valencianisme polític del BLOC el va eliminar perquè és utilitzat pel nacionalisme espanyol per fomentar l’anticatalanisme entre els valencians. Hem vist que el mapa que pretén representar els anomenats Països Catalans en dita campanya ha desaparegut de les pàgines i propaganda, però encara es pot veure en Facebook i com es pot comprovar en la imatge que adjuntem, no és un mapa lingüístic, i sí un mapa polític (com es comprova per la inclusió del Racó d’Ademús), per la qual cosa es dedueix que ens considereu als valencians políticament catalans. A Catalunya, esta frivolitat no té cap cost, al contrari, vos estalvia problemes entre les formacions independentistes, però al País Valencià, com hem dit abans, per al valencianisme polític, ens és letal.
Tal vegada a Catalunya la campanya siga un èxit, però al País Valencià catalogat de país català, correm el perill que la campanya se’ns torne en contra als republicans. Catalogant de catalans als valencians, ja no sols incrementarem l’espanyolisme que ara, amb aquesta campanya, malauradament incrementarem els monàrquics.
A més no podem menys de deduir que quan el moviment independentista català passa per moments difícils, com els actuals, per a compensar la moral de les bases independentistes, s’activa tot allò relacionat amb els Països Catalans. Es pot dir que eixes dos variables estan en proporció inversa. Nosaltres apostem sense dubtar per augmentar la variable que porte els catalans a la República Catalana, perquè les variables República Catalana /República Valenciana si que considerem que estan en proporció directa i no inversa.
Esperem que aquestes línies servisquen, si més no, perquè reflexioneu al respecte.
Salut i repúbliques.

Ximo Cunyà i Alcover, coordinador de RV/PVE, en nom de l’Assemblea de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu.
correu@republicavalenciana.org
https://republicavalenciana.org/
https://www.annanoticies.com/
https://twitter.com/RVPVE
https://www.facebook.com/RVPVE
https://www.instagram.com/republicavalenciana_oficial/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.