Un analista fa una crítica a RV/PVE i Víctor Baeta li contesta


Un analista fa el següent retret a RV/PVE i Víctor Baeta li contesta:
ERC que té militants valencians a ERPV no poden parlar del Port de València (és una ingerència dixit), però RV/PVE que no té militants catalunyesos pot parlar dels Mossos, i això no és una ingerència. Quina incoherència, no?

Vaig a intentar respondre a esta pregunta que la trobe interessant.

1.Sobre la conveniència o no per part d’ERC, adduint la ‘nacionalitat catalana’ dels valencians d’ER-PV per parlar en nom seu:
La representació valenciana al parlament de Madrid, és a dir la representació del poble valencià democràticament elegida el 10 de novembre del 2019, ens agrade o no, és aquesta: (En parèntesi el nombre total de diputats d’eixa formació)
Si defensem la sobirania dels valencians hem d’acceptar que eixos 32 diputats valencians són els únics que ens han de representar. Si no l’acceptem estaríem legitimant que els 110 diputats socialistes restants o els 83 del PP o els 45 de Vox o els 31 de Podemos o els 8 de Cs o els 2 de Més país podrien parlar en nom dels valencians adduint que els 32 diputats valencians no són ‘nacionalment’ valencians, perquè TOTS ells són ‘nacionalment’ espanyols. El mateix raonament faríem per als 15 diputats ‘nacionalment’ dels Països Catalans (13 ERC+2 CUP).
La intervenció dels catalans d’ERC intervenint sobre assumptes valencians dóna la coartada i legitimitat perquè els espanyols intervinguen sobre els interessos dels valencians. Defensar la sobirania dels valencians és denunciar que cap altres diputats d’eixe parlament poden parlar pels valencians. Només els 32 elegits pel poble valencià. Tasca dels republicans valencians és canviar l’actual correlació de forces però, malgrat els resultats, no podem renunciar al principi sobiranista perquè estaríem legitimant la sobirania dels espanyols per damunt de la nostra sobirania valenciana.

2. Sobre el comunicat de RV/PVE sobre els Mossos d’Esquadra.
De l’èxit o fracàs del moviment d’alliberament català, des de RV/PVE, entenem que depèn prou l’èxit o fracàs del moviment sobiranista valencià republicà. RV/PVE públicament dóna suport a l’independentisme català. L’actuació dels Mossos d’Esquadra ens estava afectant directament perquè el seu desprestigi unit al de l’independentisme català era percebut per alguns valencians com un rebuig a l’independentisme valencià pel nostre lligam solidari amb els dels catalans. El comunicat de RV/PVE sobre els Mossos d’Esquadra, a diferència de la intervenció d’ERC que demanava la no ampliació del Port de València per motius ecològics, en el cas del nostre comunicat no es parla de la conveniència o no de l’existència deixe cos policial. El que fa el comunicat és DESCRIURE objectivament i informar sobre la legislació que ordena a eixe cos policial. L’objectiu del comunicat era exonerar de responsabilitat al Govern català i senyalar amb claredat els responsables i en mans de qui està eixe cos policial.

Víctor Baeta de RV/PVE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.