A Nova Zelanda la prostitució es un treball qualificat per a poder adquirir residència

A Nova Zelanda, la prostitució és considerada una labor com qualsevol altra i exercir-la permet obtindre més punts a l’hora de sol·licitar un permís de residència.
La prostitució en diversos països no està permesa i no és considerada un treball, com qualsevol altre; no obstant això, un país no sols el valora com a tal, sinó que l’ha agregat a la llista de les labors qualificades per a adquirir la seua residència.
Tal com ho va anunciar en la seua pàgina web, l’agència d’Immigració de Nova Zelanda, a partir d’ara, accepta que els estrangers incloguen la seua experiència com a treballadors sexuals o persones de companyia per a obtindre més punts a l’hora de sol·licitar el seu permís de residència.
No obstant això, això no elimina que Nova Zelanda siga menys rigorosa, perquè aquelles persones que seleccionen aqueixa nova habilitat en la llista que apareix en la Classificació Uniforme d’Ocupacions d’Austràlia i Nova Zelanda (ANZSCO, per les seues sigles en anglés), han d’aportar qualificacions rellevants reconegudes i un mínim de tres anys d’experiència en la rúbrica de la prostitució.
Sobre això, el portaveu de l’agència de l’Associació de Migració i Inversió de Nova Zelanda (NZAMI), Peter Moses, va assenyalar que obtindre un visat de resident d’aquesta manera no és gens fàcil perquè en aquest país no hi ha una gran manca de personal en aqueixa indústria.
Cal indicar que a Nova Zelanda la prostitució és un treball, perquè en 2003 va deixar de considerar-se un delicte, amb la intenció que aqueixa mesura garantisca els drets de les persones que desenvolupen aqueixa activitat i defensar-los contra l’explotació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.