Puigdemont, Junqueras, Comin… han d’entrar al Parlament Europeu ja!!! Solidaritat amb Quim Torra!!! Llibertat presos polítics i retorn dels exiliats!!!

DOCUMENT DE LA SENTÈNCIA EUROPEAEn les darreres hores hem estat testimonis de dues maneres de funcionar de la justícia.

Per una banda, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictat que l’exvicepresident de la Generalitat i president d’ERC, Oriol Junqueras, hauria hagut de ser reconegut eurodiputat des de la proclamació oficial dels resultats de les eleccions al Parlament Europeu del passat mes de maig i gaudir “des d’aquell mateix moment” d’immunitat. Fins al moment, s’han vulnerat els seus drets polítics i fonamentals.

Entenem que aquesta sentència també afecta directament a la situació del President Carles Puigdemont i del conseller Toni Comín perquè, igual que Oriol Junqueras, van ser elegits eurodiputats el 26 de maig i els seus drets també han estat vulnerats.

Sempre hem cregut que la justícia europea donaria la raó a la democràcia, als drets civils i a la llibertat.

Estem convençuts que aquesta sentència és un primer pas. Confiem que allà on el sistema judicial funciona els nostres arguments i les nostres raons, seran escoltats.

El Partit Demòcrata no pararà fins aconseguir l’alliberament de tots els presos polítics i exiliats.  Podem guanyar i guanyarem. Aquesta és una missió que demana temps i esforços però persistirem i guanyarem.

Per altra banda, durant les darreres hores hem estat testimonis d’una altra manera de fer justícia o, en aquest cas, de fer injustícia. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el President de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig d’inhabilitació per un delicte de desobediència en mantenir la pancarta per la llibertat dels presos i el llaç groc, malgrat l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC).

Recordem que el President Torra va ser jutjat el 18 de novembre per tres magistrats del TSJC per un delicte de desobediència a l’ordre de la JEC, que va dictar que havia de retirar els símbols en període electoral per mantenir la neutralitat. El President de la Generalitat va desobeir perquè no volia complir una “ordre il·legal”. Però això no ha preocupat ni ha fet pensar a la justícia espanyola, que ha decidit actuar amb ànim de revenja, amb esperit de càstig exemplar.

Així no es pot tractar a la Generalitat de Catalunya ni al seu president, ni al Parlament de Catalunya que l’ha escollit, ni molt menys al poble de Catalunya que és qui vota i configura el Parlament.

De nou, aquesta voluntat d’usar la justícia com a braç executor d’una política covarda de laminació de qui no pensa com tu, ens demostra que és més important que mai el diàleg. Però un diàleg franc, sense limitacions, i que pugui ser real i realista.

L’Estat espanyol no pot atenallar ni segrestar la voluntat dels catalans. I contra aquesta estratègia irresponsable i obsessiva sempre trobarà davant el Partit Demòcrata. Donem tot el suport al President Torra, com li donem tot el suport al President Puigdemont i a la resta d’exiliats i de presos polítics. Això no s’acaba aquí, i farem el què convingui, quan i on convingui per sortir d’aquesta situació de paràlisi política i de vulneració de drets civils, polítics i socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.