RV/PVE ens informa del perquè no es presenten el 10-N

ANNA notícies s’ha dirigit a RV/PVE per saber del perquè demà no van a estar presents en les eleccions del 10-N.
I  la redacció  ha rebut la següent contestació.

PER QUÈ NO ENS PRESENTEM?. COM HAN ANAT LES COSES.
1. RV/PVE va decidir, com sempre, presentar-se per a defensar l’ideari rupturista amb el regim del 78/39/1707 i independentista valencià, pel fet que cap altre partit ho fa.
2. Des del principi es va tindre clar que per a no necessitar recollir avals, calia intentar fer coalició amb algun partit ja present al Parlament espanyol.
3. Aquests partits sols podien ser per coincidència ideològica -rupturistes i independentistes-, EH Bildu, JxC o ERC. Els dos primers preferibles perquè no es presenten al PV, no hi ha competència pel mateix espai electoral.
4. Sols teníem relació amb JxC. Amb EH Bildu i amb ERC mai hem tingut cap relació oficial.
5. Una regla d’or per a fer coalicions, i no quedar-te penjat en el darrer moment és, mentre ho intentes, tramitar tots els passos per a presentar-te.
6. Varen començar a parlar amb JxC a través de La Crida. No va ser possible donat les circumstàncies internes d’ells. Però es van aprofundir els vincles cara el futur amb ells, que es van concretar en que de la seua mà RV/PVE va ser signant valencià de la Declaració de la Llotja de Mar.
7. Paral·lelament havia un sector molt entusiasta, recent incorporat a RV/PVE que va proposar que s’intentés anar amb ERC (ERPV al PV). Malgrat no tenir cap relació amb eixe partit se’ls hi va dir que endavant, que començaren a intentar-ho, que si aconseguien fer coalició que acceptaríem anar junts.
8. L’equip negociador mai va entrar en contacte oficial, fora de converses informals amb la direcció d’ERC o d’ER-PV. Sols ho va fer amb Jaume Ferrà d’Esquerra Valenciana, bona persona i vell conegut que va intercedir prou perquè ERC fera coalició amb RV/PVE, però des dels equips jurídics d’ERC se li va dir que no a Jaume Ferrà, adduint problemes tècnics.
9. La insistència de l’entusiasta equip negociador va tindre com a resultat que ERC autoritzara a Jaume Ferrà a fer la següent proposta: No a la coalició i sí a permetre a tres persones de RV/PVE a anar en la llistes valencianes d’ERC (ERPV al PV). És a dir, com a independents, única manera que persones no afiliades al partit que es presenta poden anar en les seues llistes.
10. La resposta de RV/PVE, votada pels membres de l’Assemblea, a la negativa d’ERC a fer coalició i a la proposta d’afegir tres independents a les seues llistes (s’entenia si no ens presentaven), va ser declinar l’oferta (és a dir que si no havia coalició anàvem a intentar presentar-nos), però que autoritzaven a les tres persones interessades anar com a independents en les seues llistes.
11. La proposta de Jaume Ferrà i la contestació de RV/PVE a continuació: http://www.annanoticies.com/wp-content/uploads/2019/11/ferrà-RVpve2.jpg
12. Finalment la persona que negociava ha estat col·locada per ERC com a suplent en la seua llista d’Alacant i una segona persona, regidor en una llista majoritària d’EUPV va, creiem, que segon o tercer per València.
13. La difícil recollida d’avals es va dificultar encara més per les decisions entorn a totes aquestes qüestions. La nostra candidatura va aparèixer en les tres circumscripcions en les candidatures provisionals, però no en les definitives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.