Convocatòria de la Comissió 9 d'octubre del 2013. CCOOPV forma part d'aquesta comissió que tradicionalment convoca la manifestació de la vesprada i, des de que el PSOE no mana a la CV, sempre amb un caràcter socio/cultural, en contra de la política del PPCV, en defensa de la identitat catalana i en absència de qualsevol referència a l'Estat valencià que es va fundar en 1261 i que va ser abolit per ser incorporat a la Corona de Castella en 1707, per "justo derecho de conquista"

COO PV celebra el 9 d’Octubre exigint un model de benestar social per a tota la ciutadania

La central sindical participarà en la manifestació reivindicativa en el Dia del País Valencià, que se celebrarà a València, des de la plaça Sant Agustí, a les 18.00h.

CCOO PV commemorarà el 9 d’Octubre reclamant al Govern valencià la reducció de les desigualtats socioeconòmiques, que en els darrers anys no han fet més que incrementar-se. “La cohesió social és el bé més preuat d’una societat, i l’atur, les retallades en sanitat i educació, la desprotecció de les persones més febles, amenacen la societat valenciana en el seu present i el seu futur”.

Així ho expressa el sindicat en el manifest ‘El País Valencià és dignitat’, elaborat juntament amb la resta d’organitzacions socials, civils, sindicals i polítiques que integren la Comissió 9 d’Octubre. CCOO PV constata que el País Valencià rep un finançament per habitant per sota de la mitjana de la major part de les autonomies. Per tant, reclama un finançament just que permeta una autonomia financera real i tenir la clau de la caixa de la Hisenda valenciana.

El sindicat vol un govern que parle la llengua dels valencians i de les valencianes. La dignitat és també cuidar el valencià, promoure el seu ús social, valorar el nostre teatre i la nostra música, respectar la legalitat de la doble denominació de “valencià” i “català”, no censurar televisions en la nostra llengua i apostar per uns mitjans públics valencians i per l’ensenyament en la nostra llengua.

El manifest també recull el vessant mediambiental, reivindicant un País Valencià més net i més verd, criticant la política de la Generalitat Valenciana amb la privatització del nostre litoral, la degradació dels boscos, marjals i el camp i amenaces amb incineradores de residus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.