15 pensaments a “(I) Sobre banderes, territoris i projectes d’Estats a la Mediterrània occidental”

 1. AHIR
  Estava AUTO-CENSURAT!!!.- però AVUI dic que havia pensat DONAR la SOLUCIO per ACABAR la CRISSIS però sabeu que us DIC, que després de la PUTADA que ens van FER AHIR que us aneu al camp a minjar MERDA!! això que en el MATEIX TEMPS que van necessitar fer-nos la PUTADA també serviria per acabar la GRAN CRISSIS QUE ESTEM PATIN…però per mí us la tindreu que TRAGAR quan jo DEIXE L´ESCLAVITUT TINDREU LA SOLUCIO que com he dit sols duraria unes hores més i PROU!!!!.

 2. Jo pense que és una errada, que des del País Valencià, hi haja gent, que pose al mateix nivell, des d’una equidistància falsa i impossible, els catalans del Principat (de les Illes i del PV) i els espanyols… Uns respectem el respecte a la diversitat, el plurilingüisme, la pluriculturalitat i la plurinacionalitat i els espanyolistes o castellanistes el que volen és exterminar-nos del tot, a tots els nivells.
  No es pot dir, perquè és del tot fals, que els catalans s’hem apropiat de les senyeres quatribarrades, quan al país dels valencians, al final del franquisme i al principi de la ‘transició’ s’activaren tots els grups d’extrema dreta, espanyolistes i blaverils, per exterminar el català-valencià del PV, per agredir i assassinar a Miquel Grau, a Guillem Agulló, etc. el PV és el territori de l’Estat espanyol que ha patit més violència i terrorisme d’estat després del País Basc. I per impedir que els que vulgam portar la quatribarrada, perquè la considerem la nostre senyera història i política, la pugam portar o exhibir sense que perille la nostra integritat física; ens han imposat el feixisme espanyolista o una ‘valencianisme’ anticatalanista que cerca reduir al màxim la catalanitat del PV i fer-la desaparèixer del tot; i a això es dedica el PP al complet, molts dirigents del PSOE i alguns que s’autotitulen d'”independentistes” valencians.
  L’acarnissament de l’estat espanyol contra la valencianitat catalana del PV, les Illes, la Franja i el Principat, suprimint RTVV, TV3, Catalunya ràdio, llei Wert, llei Bauzá, etc. hauria de servir perquè, alguns dels qui s’han intentat enmirallar en ela ‘valenciania’ del PP, allò del poder “valenciano”, els de la Tercera Via, reconeguen que amb els del PP no es pot acceptar ni tan sols propostes de “cultura popular valenciana” perquè ho faran servir per a introduir les corregudes de bous, els flamenco andalús i l’Himmo Requional.

 3. Sí, ja sé que t’estan (ens estan) ofegant.
  Però, concreta… i m’imagine que defenses la democràcia.
  Quina opció política, amb cara i ulls, defenses?
  En quin programa te presentaries?

 4. Per a poder opinar, cal portar a la boca el carnet d’algun partit polític?
  Si això és així, a espentes, no em fareu apuntar a cap partit i no sé si em fareu anar a votar. Perquè una societat, que, totalitàriament, exigeix que la gent porte un carnet a la boca per a poder opinar, no mereix cap credibilitat democràtica… els partits faran alternança però continuaran reproduint un anticatalanisme racista, suïcida i letal per al PV, per a la llengua, cultura i país.
  Des de fa uns anys quan Ramon Lapiedra, Joan Francesc Mira van començar a dir que calia deuxar de defensar els Països Catalans, vaig pensar que calia actuar des de la societat civil perquè els partits, posem per cas, la UPV-Bloc abandonava la llibertat política amb el pretext del PV estricte… Espere que la dictadura de l’hegemonia anticatalanista passe de llarg… fins que això no siga possible, no em veure-ho en cap partit. Però us desitge molta sort!!!

 5. No l’havia vist abans; estic d’acord amb l’opinió de Ricard, mentre es discuteix sobre banderetes, ens furten els recursos socials, laborals, educatius, sanitaris, etc. i suprimeixen tots els mitjans de comunicació en la nostra llengua, la corrupció aboluta del PP, l’intent de continuar reduint la ‘valenciania’ a racisme anticatalanista… Sobre banderetes, mentre ells poden posar-se a tots els llocs les seues banderes, nosaltres, els de catalanitat valenciana i bbalear o valencianitat i balearitat catalana, no podem treure la ‘nostra’, ens podem multar, atacar o agredir perquè qualsevol feixista o corregidor, com Bauzá o Fabra, ens pot agredir impunement o multar milionàriament per aniquilar la nostra llengua, cultura i país… Però treure banderetes no és el que més m’interessa, però sí comparar com uns “ciutadans” els espanyols tenen supremació a tots els àmbits, tenen privilegis, drets i llibertats i els altres no en tenim cap, només tenim dret a l’extermini… Mentrestant, es crea una plataforma pel dret a decidir al PV i alguns de grups que s’autoproclament independentistes, Envadant, PSAN, República Valenciana, s’inhibeixen, com si no anara amb ells… És del tot legítim, cadascu treu els banderetes que vol, però, en el moment que ERPV i inclús el MDT, estatègicament i globalment s’ubiquen per prioritzar estrictament (o quasi estrictament) el País Valencià, com el CNC prioritza el Principat, hi ha gent que es queda retardada, com si les coses i la gent no es moguera… Però la gent es belluga i prioritza del tot el PV, per anar on? Per anar on siga possible, per majoria, augmentant les relacions amb les Illes, la Franja de Ponent, l’Alguer, Andorra, el Principat, Múrcia i amb qui ens interesse, perquè el nostre País Valencià tinga un lloc al món i no siga exterminat, com estem veient… Mentre els deixen sense ulls, sense veu, sense orelles, sense cames, ni peus, ni mans, i els prohibeixen a les Illes els nostres draps, discutir sobre banderetes, a no ser que siga per defensar la llibertat, és patètic.

 6. Molt ben dit, Sal·lus!
  Les banderes no tenen sentit si no és pel que representen, i la nostra (les nostres) no haurien de representar altra cosa que la nostra lluita per la llibertat i la dignitat… en este moment per la supervivència quasi.
  Ara mateix la nostra bandera no hauria de servir per altra cosa que per reafirmar-nos en la nostra germanor, i per espentar-nos en la lluita per la nostra dignitat.
  Deixeu-vos de ximpleries i anem tots endavant!

 7. (II) Posicionament del sobiranisme valencià republicà sobre les banderes que porten el senyal de les quatre barres.

  Els sobiranistes valencians republicans reivindiquem l’Estat valencià i que la bandera de la República Valenciana onege en la seu de les Nacions Unides. Ara per ara ens hem posat d’acord en que siga la descrita en l’article anterior com BRV. Però això no lleva que puga ser una altra, que porte o no, el senyal de les quatre barres, en el ben entès que cal descartar aquelles banderes que reivindiquen Estats diferents a l’Estat valencià, com és el cas de les banderes BRC que reivindica la República Catalana o la BRA, que reivindica la República Aragonesa. En aquest sentit l’actual bandera autonòmica BCV o la identitària BNV, així com qualsevol altra, són susceptibles de poder ser el senyal que identifique l’Estat valencià, la República Valenciana.

  Respecte a la identificació sobre l’adscripció territorial de la persona que porta una bandera, queda també clar que si, posem per cas, un seguidor del Tour en els Alps o els Pirineus, vol ser comptabilitzat com a valencià per les càmeres de TV entre la munió d’espectadors que onegen banderes, aquest valencià haurà d’onejar una d’aquestes tres: la BRV, o la BCV o o la BNV. Ara, si aquest mateix valencià té una lleialtat al País Valencià prou laxa i no li importa ser comptabilitzat com a català, pot onejar la BCAC, o la BRC o la BNC. El mateix es pot dir si, en comptes d’estar als Alps o als Pirineus, aquest valencià participa onejant una d’aquestes banderes pel carrer Colom de València formant part d’una manifestació.

  Respecte a l’adscripció ideològica de la persona que porta una bandera el ben cert és que, al País Valencià, l’esquerra espanyola ha aconseguit que les banderes BCAC, BRC o BNC s’identifiquen amb eixa ideologia i que la dreta espanyola i fins i tot l’extrema dreta, hagen d’alguna manera segrestat la BCV. Cal informar que si bé al País Valencià la BRC passa per ser d’esquerres, pel contrari a Catalunya és una bandera amb un senyal ideològic interclassista que fins i tot pels partidaris de la BNC és de dretes o burgesa. Els sobiranistes valencians republicans, com a valencians de dretes, de centre o d’esquerres, assumim per aquest ordre les banderes: primer la BRV, després la BNV i finalment la BCV. Per a nosaltres la BRV la volem com un senyal estrictament independentista valenciana i republicana, és a dir interclassista per no estar adscrita ideològicament a l’esquerra o a la dreta, com ho és a Catalunya la BRC.

  Respecte a la BCV la posem la darrera perquè, a l’igual que la BCAC a Catalunya, són -les dues- banderes constitucionals espanyoles. Però malgrat aquesta classificació la BCV no deixa de ser valenciana i susceptible de deixar de ser constitucional espanyola i esdevenir independentista valenciana; de la mateixa manera que pels catalans la BCAC no deixa de ser catalana i en el futur pot deixar de ser constitucionalment espanyola i esdevenir independentista. A més com a valencians no renunciem a cap de les nostres banderes.

 8. Sal·lus diu:
  …Però la gent es belluga i prioritza del tot el PV, per anar on? Per anar on siga possible, per majoria…”
  Amb aquesta concreció per anar “…on siga…” no t’has d’estranyar que sols te facen cas els que estan pel moviment pel moviment, posem per cas com el moviment brownià que és el moviment irregular i aleatori que segueixen petites partícules immerses en un fluid.
  Sinó eres capaç (o no sou capaços) ni tens (teniu) coratge per plantejar en claredat als electors valencians, aquells que t’han acceptar, o no, la teua proposta, el vostre programa i la vostra bandera que representa el vostre ideari, com ho fa PSAN, Endavant o RV/PVE, no maregeu la perdiu.
  A nosaltres, sobiranistes valencians republicans, ja ens va bé que ens doneu suport a la nostra definició del País Valencià com subjecte polític de decisió, gràcies!, però nosaltres sabem on volem anar i ho diem, volem plantejar i ho plantegem a l’electorat valencià que proposem la República Valenciana i que la seua bandera onege a la Seu de les Nacions Unides. Estat valencià on per cert en la proposta que fem de Constitució valenciana, l’article 4 diu:
  Art. 4. Llengua.
  1. El valencià és la llengua oficial de la República Valenciana, tots els valencians tenen el deure de conèixer-la i el dret a usar-la.
  2. El castellà serà també oficial en els territoris on històricament es parla.
  .

 9. Jo puc parlar per mi mateix, no parle en nom de ninguna col·lectivitat; la plataforma pel dret a decidir del País Valencià tracta que siguen els habitants del PV els qui construisquen i decidisquen el seu futur com consideren més convenien, a la llum dels drets humans, lingüístics, cultural i dels pobles, per a constituir-se en Estat Valencià, en República Valenciana o com consideren més convenient la gent… sense racismes ni catalofòbies ni valencianofòbies. No obstant, si la valenciana gent considera que cal anar a una monarquia valenciana, a reinstaurar la pena de mort, a liquidar la nostra llengua, cultura, territori i país, jo intentaré oposar-me personalmen i col·lectiva amb totes les meus forces, perquè, en “democràcia”, cosa que no estem, les coses de la política s’haurien de decidir democràticament, col·lectivament i no per la manipulació anticatalanista de quatre gants, com passà durant això que anomenen ‘transició’ i fou continuitat de la dictadura amb façana pseudodemocràtica.
  Personalment, desitjaria que una vegada aconseguit el dret a decidir, establiren les màximes relacions lingüístiques, culturals, econòmiques, socials i polítiques del País Valencià, amb les Illes, Andorra, L’Alguer, la Franja, el Principat i, Múrcia si vol venir amb nosaltres igual que Aragó, també i els pobles que ens convinga establir relacions, igualitàries, simètriques, paritàries de federalitat i confederalitat… És el meu desig polític, però com que això no ho recull cap partit ni coalició política, ni molt menys amb possibilitat d’entrar a les institucions per influir socialment, estic temptat d’anar i donar el meu vot a aquells que s’acosten més a aquesta proposta de dret a decidir el País Valencià per resoldre els greus problemes socials, laborals, econòmics, cultural, etc. que hi ha on ens ha portat la política espanyolista del PP… Si voleu tornar al blaverisme dels anys setanta, de la batalla de València, no ho entenc, per què dir-li només valencià sense cap referència a la necessitat de reconeixement de la unitat de la llengua i de coordinació amb les Illes, la Franja, el Principat, etc.? Si ja hi ha sentències que indiquen que s’ha de poder dir valencià o català, per què des de República Valenciana es defensa el mateix que els del PP? No seria més convenient defensar el nom molt més inclusiu de valencià-català o poder dir-li de les dues maneres, igual com acceptar la diversitat de banderes i no imporsar-ne una només … Quan el blaverisme està el perill d’extinció, sembla que agafeu la bandera de l’essencialisme identitari, llengua valenciana, senyera blavera, etc. Jo no estic en contra d’un Estat Valencià a l’ONU, i si així ho vol la majoria de valenciana gent així serà, però em sembla molt més viable, social, lingüística, cultural, etc. anar junt a Andorra, les Illes i el Principat, trossejant l’únic que s’aconseguirà és matar més ràpidament la llengua i la cultura valenciana, balear o catalana. És una qüestió d’economia, d’estalvi, d’aprofitament de recursos conjuntament per a fer una TV inclusiva a tots els territoris de parla valenciana o catalana, de cooperar amb les Illes, Andorra, el Principat, etc. Però entenc que, persistir en l’anticatalanisme, potser siga més rendible electoralment per reproduir l’anticatalanisme del PP-PSOE en una anticatalanisme lligat als nacionalistes sobiranistes valencians, que sense aquest impuls potser no sap construir res per si mateix, sinó com a reacció contra els catalans del Principat, i els que així ens considerem al PV i a les Illes, des de la confederalitat i la plena decisió de cada estat, valencià, balear, català, per decidir que és el que m´s ens convé. Quan diguen que concrete potser algú vol dir que diga exactament el que es vol sentir, en canvi, jo crec que en els matisos, en el ‘inconcrecions’ està l’horitzó de l’entesa, de la pluralitat i del respecte a la diversitat política al PV… El que no estic disposat, individualment, que ningú m’obligue a mutilar la meua catalanitat valenciana o valencianitat catalana, ja sé que això no ven molt electoralment perquè han sigut 40 anys de racisme anticatalanista, reproduint el feixisme de la dictadura i 300 anys d’opressió i d’ocupació… Però, en determinades qüestions, no estic diposat a renunciar, a dir-li també al meu valencià, català, a defensar el dret a decidir del PV, però, internament, fer saber que vull incrementar els relacions amb les Illes i el Principat als nivells que es consideren convenient… El respecte a la diversitat de la gent com vosaltres o de Compromís que defensa el PV estricte, sense cap esment a la resta del domini lingüístic o només en termes lingüístics o culturals, no és la meua. I tinc dret a defensar-la, en el moment que a la plataforma pel dret a decidir no em deixaren defensar la meua posició política individual, me’n eixiria de la Plataforma i li desitjaria molta sort. No accepte ser menys que els espanyols, de Castella, la vella i la nova i andalusia, que poden fer congressos amb els països Llatinoamericans sense cap entrebanc, nosaltres als països de parla catalana, amb igualtat i reciprocitat, no podem ser menys, tenim dret a defensar la nostra llengua i cultura com una mata de jonc. I ho faré perquè això és la meua sobirania i la meua no està subjecta al mercadeig de cap taula de negociació, la meua valencianitat catalana no està subjecta a cap negociació ni a cap transacció, tot i que accepte que no tothom ho ha de compartir. Però jo tampoc no renuncie a defensar la meua subjectivitat cultural, lingüística i política. Tractaré d’arribar a acords en llengua, cultura, dret a decidir i país, amb altra gent que no pensa el mateix que jo, per conviccions o per electoralisme, però no reunciaré a pensar què és el millor per al meu PV; i alimentar el racisme anticatalanista és el que han fet els del PP i també el PSOE, des de las FAES i el CESID i ara els deixen sense RTVV, TV3 i Catalunya ràdio… I no pense aplaudir-ho perquè seria aplaudir el nostre propi extermini lingüístic, cultural i de País, de PV i més enllà a tot l’àmbit lingüístic. Ja he concretat prou!

 10. Ningú te demana que renuncies al teu ideari identitari. És mes, tens tot el suport republicà perquè pugues exposar-lo en llibertat.
  La proposta que te fem és política, estrictament política i que tu ja vas acceptar al signar el document ‘Per unes candidatures sobiranistes valencianes republicanes’.
  Es tracta de posar-nos d’acord en allò mínim polític i mirar d’intentar redactar una Constitució valenciana que puguem compartir per defensar-la tots.

 11. Torne a llegit el document ” Per unes candidatures sobiranistes valencianes republicanes” i bàsicament estic d’acord, però no reuncie, perquè en eixe document no ho posava si no no haguera signat que havia de dir-li al català del País Valencià només i sempre ‘valencià’, no posava en eixe document que havia de defensar la senyera de la ciutat de València com la del tot el País, perquè per a mi, encara que ens vulguen assassinar per això, no cediré, tant és una senyera com l’altra i les de cada ciutat o poble de tots els països de parla catalana, per a mi voler l’Estat Valencià no significa renunciar, políticament, a vincular-se amb els altres territoris de parla catalana i castellana de l’antiga Corona d’Aragó i Múrcia si així ho volen els habitats d’aquests països, ni significa renunciar a la reconstrucció, si auxí ho vol la majoria de la societat valenciana, dels Països Andorrans, Valencians, Balears, Catalans, etc. No ho veig contrai signar aquest document i signar-ne un dels de La CUP, posem per cas, o dels d’ERPV que aposta també per prioritzar el dret a decidir del País Valencià, per si, la valenciana gent, així ho vol, confederar-se amb la resta del País de Països de parla catalana o valenciana, cas que siga contradictori, sol·licite que em doneu de baixa i retireu la signatura perquè no renuncie a la meua sobirania i llibertat per a, políticament, defensar el que considere oportú. No estic d’acord amb el que defensen, tot i que tenen tot el meu respecte personal- ni Ramon Lapiedra ni Joan Francesc Mira, quan renuncien a defensar, políticament els lligams dels països de parla catalana, només el afers lingüístics i culturals, això, per a mi és del tot inacceptable, havia entés que la República Valenciana estava a favor de la llibertat, potser m’he equivocat. Tot i que, amb la que està caient, mentre la gent es desnonada, perd el lloc de treball, mercantilitzen l’eeducació, la sanitat, liquiden els serveis socials, està en una precarietat absoluta socialment, laboralment, ecològicament, etc. amb les polítiques hiperespanyolistes i del requionalismo folcloritzant del PP d’extermini del català-valencià del PV a tots els nivells, llei d’espanyolització de Wert, Bauzá, Fabra, etc. debatre sobre senyeres, banderes i màrfegues, que deia Joan Fuster, em sembla una absoluta estupidesa i pèrdua de temps… Estic per penjar-me la bandera dels pirates com a símbol de la corrupció absoluta; per tot plegat vostés ja em perdonaran que no m’alçe i em lleve el barret, que sembla que diu, lapidàriament, Gruocho Marx en l’escrit de la seua tomba.

 12. Victor, si ets tu, es insultant el comentari que em dius: per dignitat i llibertat d’expressií, si et plau, dona’m de baixa del document i no tenim res més que parlar!!! Bon vent i barca nova!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.