EU denuncia al Síndic de Greuges, l’AVLL i el CVC la intenció de la conselleria de suprimir 151 unitats educatives en valencià

Marina Albiol - EUPVMarina Albiol (EU): “Un atac al valencià en l’educació és un atac a la societat valenciana
La diputada autonòmica d’EUPV Marina Albiol ha anunciat que denunciarà la intenció de la Conselleria d’Educació de suprimir 151 unitats d’educació en valencià davant el Síndic de Greuges, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Consell Valencià de Cultura.El Govern de Fabra vol carregar-se l’educació en valencià i les línies que tan bons resultats ha donat des de la posada en funcionament de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià”, ha declarat Albiol qui també sosté que “un atac al valencià en l’educació és un atac a la societat valenciana”. “Estan impedint la normalització de l’ús de la llengua que té una repercussió en tots els àmbits de la societat”, afegeix.

La parlamentària d’esquerres ha anunciat que denunciaran “aquest atac indiscriminat contra el valencià” davant tots els organismes i instàncies possibles. Així, s’enviarà un escrit de denúncia al president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, i a la resta de membres, així com al Síndic de Greuges i a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

València, 17 de gener de 2014
GABINET DE PREMSA EUPV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.