Ximo Cunyà (RV/PVE) troba insuficient les reivindicacions a favor del valencià d’ACPV

CANDIDATURA DE RV/PVE A CORTS VALENCIANES · 28 D’ABRIL 2019

correu@republicavalenciana.org  tel. 650 537 213    www.republicavalenciana2019.eu

NOTA DE PREMSA (2) – 11/04/2019

XIMO CUNYÀ, CAP DE LLISTA DE LA CIRCUMSCRIPCIÓ DE VALÈNCIA I ASPIRANT A SER PRESIDENT DEL PARLAMENT COLONIAL, TROBA INSUFICIENTS LES REIVINDICACIONS A FAVOR DEL VALENCIÀ D’ACPV.

Davant de l’aparició de la Plataforma Estatal per la Pluralitat Lingüística que  reclama la igualtat de drets de les llengües cooficials i que es marca com a objectiu que l’Estat espanyol, en la pròxima legislatura, trenque amb la tradició d’una “Administració central monolingüe” i assumisca les reformes legislatives necessàries per a garantir als ciutadans d’aquests territoris “igualtat de drets” en l’ús de les llengües cooficials i davant de les declaracions de Toni Gisbert d’ACPV que ha apuntat “mentre l’Estat espanyol no reconega de ple, amb totes les seues implicacions, el dret a no ser discriminats” per parlar una llengua cooficial, “es mantindrà la conflictivitat”.

Ximo Cunyà, cap de llista per València de la candidatura PER LA REPÚBLICA I LESTAT VALENCIÀ de RV/PVE (República Valenciana/ Partit Valencianiste Europeu) i soci d’ACPV des de fa més de trenta anys ha manifestat:

“Apanyats anem si hem d’esperar de l’Estat espanyol reconega res que no vaja en la direcció d’eliminar l’idioma valencià, el català i qualsevol altre que no siga el seu. Un Estat repressor que empresona i manté a l’exili republicans catalans, precisament per haver plantat cara a la supressió d’un Estatut, impulsat pel socialista Maragall,  que pretenia, en qüestions de llengua el que esta Plataforma reivindica, igualar castellà i català en Catalunya. El camí reformista ja sabem on ens du.” 

I el candidat republicà valencià, entre els treballs  professionals manats pel Consorci de Bombers i responsabilitats familiars, ha tingut temps per afegir a este gabinet de premsa de RV/PVE:

“Deixem d’enganyar a la gent. Deixem de crear falses esperances. Este Estat del 78 concatenat amb el del 39, és irreformable. Els republicans catalans marquen el camí a la resta de demòcrates de l’Estat, es a dir als republicans. Si volem que el valencià a casa nostra deixe de ser una llengua colonial supeditada a la de la metròpoli (les lleis dels ocupants deixen clar que ningú té l’obligació d’entendre el valencià) no tenim més eixida que reivindicar la sobirania política que el 29 de juny de 1707 “por justo derecho de conquista” vàrem perdre. Si volem, si més no, que el valencià estigué igualat legalment al espanyol, no hi més eixida que començar a portar sobiranistes valencians republicans a l’actual parlament colonial (recordem LOE 5/1987) per esdevindre majoria i iniciar un procés constituent que ens porte l’Estat valencià i la República Valenciana”                                                           

                                                                                                         +INFO 650 537 213 · Gabinet de premsa de RV/PVE

——————————–
Els objectius polítics de la candidatura de RV/PVE es poden  resumir en: dotar al poble valencià (residents de l’actual Comunitat Valenciana) d’una personalitat política pròpia mitjançant la creació d’un Estat valencià, lliure i sobirà, per a poder, els valencians, fer o desfer; per a poder acceptar o rebutjar; per a poder anar en pla d’igualtat a les estructures federals o confederals que se’ns proposen, però per a poder eixir d’aquestes estructures si els valencians decidim que no ens convé estar.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.