Les raons de la primera etapa i de la segona etapa de la CPVR. Demà dijous 17-G important acte a Alcoi

Les raons de la primera i de la segona etapa de la Coordinadora del País Valencià per la República han estat les següents:
Primera etapa (2006-2010)
La CPVR es va fundar en el 2006 per a coordinar totes les plataformes que van sorgir  per a commemorar el 75 aniversari de la Segona República (1931+75=2006). Aquest impuls va durar fins el 29 de maig del 2010, amb la manifestació i tercer tren republicà a Oriola. Cal destacar en eixa etapa, per la seua importància per fixar objectius polítics, la I Convenció per la República al País Valencià en març del 2007, on es va reconèixer les dos propostes republicanes al País Valencià: l’estatal i la valenciana al si de la CPVR.
Segona etapa (2018- …)
Davant l’exemple dels republicans catalans que han aconseguit -d’alguna manera- portar la República a les institucions (parlament i ajuntaments catalans) un grup de valencians varen veure la necessitat de reviscolar la CPVR per a -com han fet els catalans- implicar als NOSTRES partits republicans a portar la República a les institucions (parlament valencià i ajuntaments valencians). En la CRIDA que van fer els convocants es proposava, com a primera acció per a començar, una manifestació; però aquesta proposta va esdevindre en la DECLARACIÓ REPUBLICANA DE SAGUNT.
El paràgraf que resumeix l’objectiu d’aquesta segona etapa és quan en la CRIDA es diu: “Pensem que els republicans valencians hem de tornar a coordinar-nos, ara ja no per celebrar un aniversari, sinó per encetar un moviment polític –un procés constituent– per guanyar els parlaments, tan el valencià com l’estatal, per a la República.”
Va ser el 3 de març del 2018 quan es va aprovar el document de reconstitució de la CPVR amb el títol de RUPTURA i REPÚBLICA.
Demà dijous hi ha convocat un important acte de presentació de la CPVR de l’Alcoià -Comtat al Centre de la Unesco a Alcoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.