La part del discurs de Fabra en valencià, que com a bon col·laboriacionista amb l’Estat hereu del decret de Nueva Planta de 1707, va ser per reiterar, en dues vegades, la pertinença i la seua lleialtat a Espanya. Quelcom no està clar quan té necessitat de dir-ho.

fabrarajoi2(…)
Es cierto que aún tenemos que superar muchas dificultades, pero nos respaldan sólidos valores que nos hacen sentir orgullosos de lo que somos.

Ens representen les nostres senyes d’identitat: la nostra Senyera, la nostra llengua,la nostra cultura i les nostres tradicions. Però sobretot ens uneix un sentiment comú: el de pertinença a una Comunitat i a una nació, Espanya.
Els valencians som gent de diàleg que fuig de plantejaments radicals i debats estèrils que qüestionen la nostra identitat. Perque ser valencians és la nostra manera més lleial de ser espanyols.
El nostre objectiu és construir una Comunitat més pròspera i més justa, i per a conseguir ho, compte amb el millor que tenim: cinc milions de persones disposades a treballar pel seu present i el seu futur.

Recibamos 2014 con energía e ilusión porque es ahora cuando nos toca crecer.
Vamos a recuperar el protagonismo de una de las sociedades más dinámicas y emprendedoras de España. Nuestra tierra ha sabido siempre vencer a las adversidades con su mejor materia prima: su sociedad. Porque sois vosotros quienes hacéis grande la Comunitat Valenciana.
Quiero finalizar mostrando mi agradecimiento y admiración a todas las familias valencianas, cuya generosidad y entrega está siendo clave para que nuestra tierra mantenga los actuales niveles de estabilidad social.
¡Os deseo de nuevo lo mejor para el 2014 a todos vosotros y espero que tengáis un Feliz Año Nuevo!

8 pensaments a “La part del discurs de Fabra en valencià, que com a bon col·laboriacionista amb l’Estat hereu del decret de Nueva Planta de 1707, va ser per reiterar, en dues vegades, la pertinença i la seua lleialtat a Espanya. Quelcom no està clar quan té necessitat de dir-ho.”

 1. En la línia habitual de negar la nostra relació amb la resta de països catalans i el nostre dret a decidir, el nostre dret a tenir drets iguals com tyenen els castellans, per afirmar i reafirmar la relació inqüestionable del País Valencià amb Espanya… Quin fàstic de gentola liquidacionista i vassalla de Madrid, hereus dels del decret de Nova Planta, la prohibició de la nostra llengua, furs i drets, el que liquida RTVV i censura TV3, com a provincià castellonencs al servei sempre d’ofrenar noves glòries a Espanya, fins a l’autocastració i el sacrifici final de la valenciana gent, que, evidentment, no s’ha de confondre amb la baleàrica o catalana gent, dixit Fabra i tots els seus llepons panxacontents.

 2. No l’havia sentit però sembla un discurs dirigit als espanyols ( de la comunitat de regants o de veïns ? ) i no als valencians. Però que és d’esperar d’un partit espanyolista i per tant antivalencianista ?

 3. Sal·lus diu:
  “… negar la nostra relació amb la resta de països catalans”
  Demanes que pense com tu. Això és fonamentalisme perillós.

  ” negar (…) el nostre dret a decidir”
  No és cert. Ni ell ni l’Estat espanyol neguen als valencians, ara per ara, res.
  El que és cert és que l’Estat espanyol NEGA EL DRET A DECIDIR ALS CATALANS, perquè tenen una MAJORIA parlamentària que VOL FER una consulta i l’estat espanyol no els deixa. Quan els valencians tinguem eixa majoria i vulguem fer el mateix llavors seran certes les teues paraules. Ara el que fas és amagar les nostres deficiències culpabilitzant a la majoria del poble valencià que no segueix el teu discurs. Lluita per assolir la TEUA MAJORIA PANCATALANISTA (fet que no vols una MAJORIA SOBIRANISTA VALENCIANA) i no desvies l’atenció.

 4. Arnandis i Avellan diu:
  “Però que és d’esperar d’un partit espanyolista i per tant antivalencianista ?”

  Aquest raonament és de la mateixa mena que afirmar el següent:
  “Però que és d’esperar d’un partit catalanista i per tant antivalencianista ?”

  L’antivalencianisme polític no ve per la defensa d’identitats, siguen espanyoles o catalanes o valencianes, ve per negar a una MAJORIA valenciana (residents de l’actual Comunitat Valenciana) ser subjecte de sobirania per decidir allò que vol.

 5. Retraure i equiparar catalanisme a espanyolisme m’ha sonat a cinisme o ignorància total, quan els valencians estem patint: invasió de tv, ràdios i premsa espanyoles, partits espanyols amb poder (PP,PSOE,EU, etc),policia i justícia espanyoles castellanitzades, senyalitacions, publicitat etc. en espanyol ,toponímia en espanyol (Alicante, Castellón, Elche,etc ) , president que no en solta una en valencià, Espanya dient que és una nació mil·lenària o “millonària” i nosaltres una comunitat , havent cada vegada menys valenciano-parlants i cada vegada més valencians que se senten només espanyols,etc.

 6. Arnandis diu:
  “… cada vegada més valencians que se senten només espanyols,etc.”
  Jo no tinc aquesta percepció. Espanya està a la baixa. Més crec que cada vegada, a falta d’una Espanya atraient, els valencians es senten (ens sentim) valencians (per suposat no catalans). Les majories ABSOLUTES del PPCV en les darreres legislatures i malgrat l’assetjament al govern valencià (qualsevol des de qualsevol tertúlia de ràdio o TV estatals es podia pijar damunt dels dirigents valencians i dels seus votants per votar-los) fins i tot des del seu propi partit des de Madrid, ha estat possible, aquestes majories, perquè el PPCV ha sabut vendre la ‘valencianitat’ i fer pinya amb la majoria dels valencians davant d’aquest assetjament bestial, pujant-los l’autoestima: “som els millors”.
  Mentre l’esquerra espanyola al País Valencià ha malparlat dels valencians per no votar-los a ells i, damunt, baixant l’autoestima: “tot és una merda” i quan ha fet cultura ho ha fet des de les elits de la iintel·lectualitat catalanista a l’espera que torne el PSOE. Cada vegada que l’esquerra espanyola es passeja pel carrer Colom de València manifestant-se a favor dels Països Catalans i reclamant TV3, els està donant vots a capaços al PPCV. En el pecat (votar a l’esquerra espanyola, via ACPV, en la que ara fins i tot podem incloure a Compromís) porteu la penitència.
  Amb tot el que fa l’esquerra espanyola ja ens va bé als independentistes valencians. Com si no tornen alçar el cap el seua vida. El que ens cal és que la majoria que vota al PPCV per la seua ‘valencianitat’ donen un pas més i es despengen d’Espanya. Serà més fàcil això que fer-lo des de l’actual esquerra espanyola, sols cal escoltar al Rubalcaba, a l’andalusa i a l’Anguita…

  Al PPCV sol els podem tapar la boca NOSALTRES, els sobiranistes valencians republicans perquè desmuntaríem la seua falsa ‘valencianitat’ DES DEL VALENCIANISME REPUBLICÀ, NINGÚ PER DAMUNT DELS VALENCIANS i això sols ho podem dir nosaltres (qui fora de nosaltres reivindica que la bandera de la República Valenciana onege en la seu de les Nacions Unides?). Però per fer possible això cal que arribem al parlament valencià.

  1. No és cap percepció , són les enquestes del CIS , amb preguntes com : Te sents només espanyol? Te sents més espanyol que valencià? Te sents igual espanyol que valencià? ,etc.

 7. T O R T U R A T ! ! !
  Tenim un PRESIDENT que estava i està lligat a un CAVALL que s´anomena MONCLOA….però ELL prefereix estar lligat a un altre CAVALL que es diu CATALUNYA……i …..si NO es deslliga de UN o altre CAVALL el destroçaran en 2, cap CAVALL GUANYARA RES, sempre portaran a rastre un troç del PRESIDENT aixís mateix passa a la SOCIETAT que està lligada al CAVALL CAPITALISME….el mateix que NO para de donar-li coçes,… i més coçes i aquesta SOCIETAT ja n´està més que farta de les coçes,—SOLUCIO que la SOCIETAT agafe les “RIENDES” —si aquesta SOCIETAT PATEIX la culpa és de la mateixa SOCIETAT!! ANTESOS? agafeu les RIENDES i el CAVALL anira per allà a on vulgueu….—l´AMO de TOT és la SOCIETAT ANTESOS? també també de les “RIENDES” o sia les HEINES –o de les FERRAMENTES!!! si…. PATIU o veieu que PATEIXEN MOLTA GENT TANBE, TAMBE SOU CULPABLES UNS I UNS ALTRES!!!—PER MOLT QUE US EMPERREU franco és Mort, encara que el culte a aquest èsser ES BEN VIU!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.