Dos residents independentistes de la Gatassa-Mataró, esperant que en el 2014 arribi l’Estat català

nadal2013a

Rull: “Tindrem la llibertat perquè volem ser lliures”

El secretari d’Organització de CDC recorda que “quan Macià va proclamar la República va apel·lar a la dignitat del poble, nosaltres també ho fem”

Com és tradició, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) han visitat la tomba del president Macià, al Cementeri de Montjuic, per retre-li homenatge amb motiu del 80è aniversari de la seva mort.

 

  • foto

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, ha recordat diverses paraules pronunciades per Macià i ha emfatitzat que “com ell deia, som un poble que va ser lliure, i que ho vol tornar a ser, assumim aquest compromís”. Segons Rull, Macià va ser el president “dels ideals, de la dignitat que toca de peus a terra i que lliga sobirania amb justícia social” i en aquest sentit ha afirmat que “el 12 de setembre de 1714 havíem de desaparèixer i 300 anys després hi som i estem en condicions de recuperar la llibertat”. “Tindrem la llibertat perquè volem ser lliures” ha reblat.

 

Josep Rull ha recordat les paraules de Macià quan va proclamar la República i ha dit que va apel·lar “a la dignitat del poble” a la que “nosaltres també apel·lem, i diem que som un poble, que serem dignes de Catalunya i de la seva llibertat.”

 

  • foto

En declaracions als periodistes, el secretari d’Organització de CDC ha valorat el discurs que va pronunciar el Rei ahir al vespre i ha dit que “va parlar d’espai comú i de democràcia, allà ens hi trobarem” i ha afegit que “les reflexions que construeixen ponts són interessants però nosaltres volem que el poble pugui decidir”.

 

  • foto

La presidenta de la JNC, Marta Pascal, ha afirmat que el president Macià “encarna aquella Catalunya que no vol ser vençuda, i es va adonar que amb Espanya no anàvem enlloc”. Segons Pascal “el país serà el que vulgui ser, no podem fallar” i ha reblat “apel·lem a la democràcia i a la llibertat, construïm un Estat en majúscules”.

 

A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, Lluis Corominas, vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, i Jordi Turull, membre de la direcció de CDC i portaveu de CiU al Parlament de Catalunya.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.