El cap de bombers de Requena imputat per amenaces a un subordinat

El Sindicat Valencià Republicà s’ha personat en la causa i, segons ha explicat a EFE el seu president, Ximo Cunyà, van denunciar el cas al diputat provincial i president del Consorci de Bombers, Josep Bort, al qui han reclamat el cessament del suboficial per aquesta “imputació”; però Bort s’ha negat al·ludint  que: “Una comissió d’investigació, integrada pel director de prevenció de riscos laborals i una persona de cadascun dels sindicats amb representació en el Consorci, va acordar unànimement que no hi havia mostres d’assetjament ni de maltractament”.

València, 28 juny (EFE).- El suboficial cap del parc de Bombers de Requena declara demà com querellat per suposats delictes d’amenaça, coaccions i prevaricació per voler imposar a un bomber un permís forçós i obligar-li a un desplaçament i per mantenir amb ell converses que li van fer sentir “amenaçat”.
Segons l’acte al que ha tingut accés EFE, el jutjat d’Instrucció número 2 de Requena va admetre a tràmit la querella interposada per un bomber contra el seu superior en considerar que hi havia indicis que els fets denunciats podien ser constitutius de delicte i va procedir a la incoació de diligències prèvies, citant a les parts a declarar demà.
El Sindicat Valencià Republicà s’ha personat en la causa i, segons ha explicat a EFE el seu president, Ximo Cunyà, van denunciar el cas al diputat provincial i president del Consorci de Bombers, Josep Bort, al qui han reclamat el cessament del suboficial per aquesta “imputació” i considerar que com a “personal laboral, ja que no és funcionari, no pot ser cap i si encara així ho mantenen, açò és delicte”.
En declaracions a EFE, Bort ha assegurat que confia que la justícia tanque un cas que una comissió d’investigació, integrada pel director de prevenció de riscos laborals i una persona de cadascun dels sindicats amb representació en el Consorci, va acordar “unànimement que no hi havia mostres d’assetjament ni de maltractament”.
Bort ha retret que ni tan sols tenia constància que aquest sindicat existira i ha apuntat que “són tres persones que s’han unit per a formar-ho però que no tenen cap representació”.
Ha explicat que el suboficial cap contra el qual s’han querellat va ser designat per a eixe lloc “després d’un concurs de trasllat després que ningú es presentara a la prefectura d’eixa plaça”, la qual cosa va fer que haguera de nomenar a algú per a ostentar eixe càrrec per qüestions operatives i administratives.
“No hi ha suficients suboficials per a fer-se càrrec de tots els parcs principals i hi ha casos en els quals estan en comissió de servei perquè ningú es va presentar a ocupar eixa plaça”, ha afegit, i ha incidit que açò ocorre en molts parcs en els quals, si després d’un concurs, queda vacant la plaça, cal proveir-la.
Segons la querella, el suboficial cap va obligar al bomber a prendre’s com a dia d’assumptes propis el 2 de març o “li llevaria les hores de llicència” que li quedaven, a pesar que no té les competències per a açò.
Aquell dia, el bomber va acudir a treballar i, després d’una conversa en to “intimidatori i de reprimenda” amb el cap de recursos humans, es va negar a respondre a una trucada del suboficial cap.
La conseqüència, segons el querellant, va ser que la seua pròxima guàrdia anava a ser en un altre parc, uns trasllats que són freqüents però per als quals existeix un acord laboral perquè siguen voluntaris i en torns ordenats i que, suposadament, al bomber no li tocava però el suboficial va manar anul·lar eixa roda per a assignar-li-ho.
A conseqüència d’aquests fets, ocorreguts a partir de febrer de 2016, en el parc “li van fer el buit”, registraven la seua taquilla, li van desaparèixer coses i va patir un estat d’ansietat i nerviosisme que li va portar a demanar la baixa per incapacitat laboral, que es va perllongar fins a març de l’any següent.
La querella arreplega que l’informe de prevenció de riscos laborals assegura que es tracta de “un conflicte personal” i qualifica els actes comesos pel suboficial cap del parc com a “mers malentesos”. EFE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.