Pel SÍ/SÍ, no cal afluixar…

SÍ/SÍ

La data de la consulta per la independència de Catalunya coincideix amb els 25 anys de la caiguda del Mur de Berlín
Avui dijous, dia 12 de desembre, el President de la Generalitat ha anunciat, de manera solemne, al poble de Catalunya, el principi d’acord de les forces polítiques que volen tirar endavant la consulta/referèndum per consensuar una pregunta i una data.
El primer comentari a fer és que el President Mas està complint els seus compromisos electorals i que, per tant, Reagrupament està molt orgullós del suport que va donar, de manera incondicional, al President de la Generalitat per a liderar aquest procés d’emancipació nacional. No cal recordar l’escarni i l’intent de desqualificació que alguns presumptes “independentistes” han intentat fer, una vegada més, de Reagrupament, única força, a banda òbviament de CIU, que ha vist clar que calia reforçar el líder de Catalunya per garantir l’èxit de l’empresa.
La segona qüestió és que, malgrat una “pregunta dual” molt temptadora per a molts catalans que fent un SÍ/NO o fent un SÍ/- ja haurien fet la seva aportació a la pàtria, cal felicitar a tots els partits que han fet possible aquest acord i que no ens han fet caure en el ridícul més estrepitós dels darrers temps.
En aquests moments de gran emoció, cal tenir molt clar que el procés comença ara i que no ens podem aturar. Els partits poden tenir la temptació de donar-ho tot per fet i acusar Madrid que no es pot avançar més. La ciutadania hem d’insistir per fer possible que es tombi la voluntat d’Espanya i que els nostres polítics no afluixin. No podem permetre que aquest tren cap a la llibertat s’aturi en una estació de confort per als partits, que avui se senten molt feliços per l’acord.
No podem oblidar, tampoc, que hem de demanar, atesa la negativa espanyola, la mediació i l’arbitratge de les nacions democràtiques d’Europa i del món. Ara, en un racó de l’occident d’Europa, una nació mil·lenària, de manera pacífica, democràtica, cordial, demana poder votar per a decidir el seu futur. Quina nació de tradició democràtica no li donarà suport?
Des de Reagrupament ens conjurem per aconseguir que d’aquí uns mesos la majoria de ciutadans de Catalunya votin amb tota la força i la il·lusió SÍ i SÍ .
Joan Carretero i Grau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.