L’esquerra espanyola al País Valencià (PSPV i adlàters) que es manifesta a favor de TV3 i per la identitat catalana dels valencians i que ha passat de l’odi en vida de C9, a un gran amor en la seua mort, ara aquesta esquerra políticament espanyola, està en contra que el PPCV reforce valencianitzar l’escola afegint una assignatura a la ja existent de ‘valencià’

Una escuela de consenso
Editorial Levante-EMV

11.12.2013

La propuesta de la consellera María José Català de aprovechar la puesta en marcha de la nueva Ley de Educación (Lomce) impulsada por el ministro José Ignacio Wert para incorporar una nueva asignatura en los planes de estudio de primero, tercero y quinto de Primaria que amplíe el conocimiento de la cultura popular valenciana ha encontrado una acogida desigual en el ámbito docente, aunque sorprende que una de las instituciones que con más recelo ha fiscalizado la política lingüística del PP, Escola Valenciana, se haya mostrado receptiva a estudiar su implantación si la materia se imparte en la lengua vernácula, aspecto que permitiría ampliar las horas lectivas en valenciano, especialmente en colegios concertados y privados, que viven de espaldas a la realidad cultural autóctona. El consenso será necesario en cualquier caso.
La nueva materia que pretende instaurarse, que al ser optativa no restará horario ni contenido a ninguna asignatura troncal ni específica, aspira a enseñar a los niños los aspectos más identificativos de la cultura, las fiestas y las tradiciones valencianas. Parte de ese temario ya lo aprenden en la actualidad los alumnos en diferentes materias, de ahí que el PSPV tachara ayer la iniciativa de «ocurrencia» y que CC OO la tildara de «cortina de humo». UPyD fue mucho más allá al calificar el proyecto de «canto a la tribu». Escola se muestra más receptiva. Es razonable. No parece comprensible que los valencianos salgan de la escuela sin saber qué es el Tribunal de las Aguas, la Muixeranga o el Misteri d´Elx.

cultura

4 pensaments a “L’esquerra espanyola al País Valencià (PSPV i adlàters) que es manifesta a favor de TV3 i per la identitat catalana dels valencians i que ha passat de l’odi en vida de C9, a un gran amor en la seua mort, ara aquesta esquerra políticament espanyola, està en contra que el PPCV reforce valencianitzar l’escola afegint una assignatura a la ja existent de ‘valencià’”

 1. Esric d’acord en bona part de la crítica que feu i estic d’acord amb aquesta assignatura de Cultura del Poble Valencià, si es fa en valencià i presenta uns mínims d’aspectes populars de cultura i coneixement del País Valencià, Llorente, Barberà, Sanchis Guarner, Estellés, Maria Beneyto, Carmelina Sánchez Cutillas, Carme Miquel, les Rondalles i novel·les d’Enric Valor i també Joan Fuster serà indefugible perquè és dels historiadors dels costums i la cultura del nostre país, dels que millor ha analitzat, al llarg de la seua obra la manera de viure de la valenciana gent, tant al llibre “El País Valencià” com a “Nosaltres, els valencians”.
  Per tant, seguint els criteris que proposa Escola Valenciana, em sembla molt bé, no m’agradaria que es convertira en una classe per aprendre a ofrenar noves glòries a Espanya. No entenc del tot el que digueu que “l’esquerra espanyola” s’ha manifestat a favor de TV3, esteu segurs que era “l’esquerra espanyola”, esteu segurs que s’han manifestat, esteu segurs d’això? Esteu en contra que si no veiem RTVV, almenys pugam vore TV3, que es l’única TV que restà al món en la nostra llengua?
  Jo he vist durant molts anys TV3, quan es podia veure i no m’ha fet menys valencià, si no més, m’ha fet preocupar-me més pel meu país, dis-li valencià o valencianobalearcatalà; durant molt de temps no m’agradava RTVV perquè era el Nodo governamental, quan digueren de tancar-la s’inicià un procés una micotiniua més plural, no massa, però no era el Nodo pepero d’abans… No entenc aquest odi o rebuig que sembla que teniu contra TV3 si més no en l’escrit en defensa de l’assignatura de Cultura del PV: per defensar aquesta matèria cal atacar TV3?
  A mi m’agradaria poder vore TV3 a ma casa, i si “l’esquerra espanyola”, està també d’acord no m’importaria coincidir en aquest aspecte, bé siga que ho facen per motius de defensar la “llibertat d’expressió” o bé per ‘electoralisme’, el que m’importa és que defensen, siguen espanyols, italians o francesos, que al País Valencià pugam vore algunes televisions en la nostra pròpia llengua, siguen televisions ubicades territorialment al País Valencià, quan més sucre més dolç, o des de les Illes o des del Principat. Denuncieu que algú defense poder vore TV3, perquè es incoherent que ho defense si és de nacionalitat espanyola? No s’hauria de denunciar també, siga espanyol, valencià, balear o català, la imposició de la TVE al País Valencià i de les múltiples cadenes públiques i privades únicament i exclusivament en espanyol en mans de l’extrema dreta? Ni hem de denunciar tots, al marge de la condició nacional que tingam, la llibertat de tenir mitjans de comunicació en la nostra pròpia llengua i cultura? No ho entenc perquè aquest rebuig de TV3; si els de nacionalitat espanyola defensen TV3 per al País Valencià, cosa que jo encara no he vist, els valencians, balears o catalans del PV, hem de rebujar TV3 per a ésser autènticament valencians? Aclariu-me-ho que porte un embolic molt gros!

 2. Benvolgut Sal·lus,
  ANNA notícies com a republicana i laica no està en contra de la difusió lliure de TV3.
  El titular d’ANNA informa no es posiciona.
  L’atac que tu veus a TV3 està en el teu pensament, no en el nostre ideari. Tot el contrari.
  Afirmem que és l’esquerra espanyola, fonamentalment el PSOE, perquè ho fa a través de la seua agència de serveis ACPV, que juga amb els sentiments dels valencians d’identitat catalana, per utilitzar-los (-vos) (-nos) en la seua guerra particular, dinàstica i espanyola, contra el seu adversari, també dinàstic i espanyol, el PPCV.
  —————
  NOTA:
  Dius:
  “…no m’agradava RTVV perquè era el Nodo governamental.”

  Retrec que te fem:
  Primes el partidisme a la llengua.
  Si TV3 és bona, perquè ho és, perquè ho fa en la nostra llengua, llavors C9, encara que en menor mesura, Punt 2 i 24 hores 9 també haurien d’haver-se vist a la CAV i a la CAC i tu, com a valencià parlant, la tenies que haver defensat sempre. Però ha primat més en tu i en molts altres el vostre suport partidista als adlàters del PSOE que la defensa de la llengua dels valencians i dels catalans, que és la mateixa. I així es feia a C9, punt2, 24hores i TV3, en que es parlava la mateixa llengua.

 3. NO SIGUEM INDEPENDENTISTES…..
  Que ho siguin ells!!!. nosaltres sols demanarem que la GENERALITAT de CATALUNYA modifiqui la CONSTITUCIÓ que ELLS tant volen i allà a on diu CASTELLA i el CASTELLA canvie per CATALUNYA i el CATALA és poc oi? i que dure uns 40 anys…..
  Perqué us empenyeu tant en que reconoguem que sou FRANQUISTES?….si ho sabem de memória!!

 4. Sí segurament és una invenció meua; haver de veure RTVV, encara que fóra el Nodo perquè estava fet en valencià-català, al meu parer, no té sentit, si alguna TV no ens agrada perquè busca l’exaltació d’un regionalisme provincià espanyolista, tenim dret a no vore-la, al meu parer, no estem obligats a vore una TV que ataca la nostra valencianitat i catalanitat.

  També estic d’acord que, en el cim de la perversió i de la infàmia provincial, que el feixisme del franquisme que va intentar genocidiar del tot la nostra catalanitat i els Països Catalans, ara els que defensen el català i els Països Catalans, també serien franquistes, tot absolutament redó, i els que estan en contra del català i dels Països catalans serien antifranquistes “de tota la vida”. Magnífic i excel·lent!!! Enhorabona!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.