La unitat ha rebut un poal d’aigua freda amb l’anunci de Terricabras com a candidat d’Esquerra.

Un 90% a favor d’una candidatura unitària favorable a la independència a les eleccions europees

La unitat ha rebut una galleda d’aigua freda amb l’anunci de Terricabras com a candidat d’Esquerra.
03 desembre 2013.    Autor: Equip web RCat
Un 90% a favor d'una candidatura unitària favorable a la independència a les eleccions europees

El 89% dels que han respost l’enquesta via web es mostren favorables a la conveniència que els partidaris d’una consulta sobre la independència de Catalunya formin una candidatura unitària a les eleccions europees, atès que la unitat reforçaria el procés per a l’exercici de la sobirania del poble català.

Aquest desig gairebé unànime d’unitat, també expressat fa uns dies per la mateixa Assembla Nacional Catalana, contrasta amb l’anunci fet aquesta setmana per la direcció d’Esquerra que presentarà Josep M. Terricabras com a cap de llista. A més, Terricabras s’ha estrenat com a futur candidat amb unes contundents declaracions en què descarta, per molt difícil, una candidatura unitària. El filòsof gironí també ha tret importància al valor i l’eficàcia d’aquesta unitat a Europa de cara al procés d’exercici de la sobirania.

Des de Reagrupament, el president Carretero va declarar la setmana passada la necessitat d’aprofitar la convocatòria electoral europea perquè tots els partidaris de la independència puguin concórrer plegats. Per a Joan Carretero, les eleccions europees són molt aptes per a enfortir el procés d’exercici de la sobirania perquè no poden ser impugnades per l’Estat espanyol, les forces polítiques no s’hi juguen gaire res i compten amb un ampli ressò internacional.

 

2 pensaments a “La unitat ha rebut un poal d’aigua freda amb l’anunci de Terricabras com a candidat d’Esquerra.”

  1. Mas no ha fet els deures. El desembre s’havia de saber la data i s’havia d’aclarir la pregunta i no s’ha fet. La data pot dependre de factors externs, però la pregunta depèn de cada força política i no sabem si si CDC plantejarà alguna forma de tercera via (recordem allò de “estat propi” que vam criticar quan ho va plantejar Dret a Decidir).
    El President Mas no ha de governar, només ens de de portar a l’Acte de Sobirania (consulta, referèndum, plebiscitàries o declaració unilateral); d’altra banda, no pot governar (vol dir administrar), la Generalitat està mig intervinguda (no tant com la Generalitat valenciana, però), només ha de muntar les finances del futur Estat català i organitzar les repercussions internacionals de l’esdeveniment (diplomàcia).
    Es va presentar amb el programa de la consulta per la independència, i ara UDC (Duran) li posa pals a les rodes, on és el President, el Líder?
    Es un joc de temps, de dominar el temps, de tenir la iniciativa. És un procés de tres o quatre anys, si no descarrila. El primer round no serà definitiu (hi ha qui es pensa que amb una votació ja està tot fet) , el bloc imperialista utiitzarà tots els recursos (el braç de la reina Isabel i vudú i tot), per això la victòria vol dir mantenir la iniciativa i quedar amb forces per continuar.
    El bloc sobiranista ha d’anar a l’Acte de Sobirania amb la Declaració d’Independència i seria bo que les diverses agrupacions (partits) oferissin les seves propostes per a la Constitució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.