3 pensaments a “L’economista Gregorio Martin fa (obviant el punt 5) una bona proposta… tal vegada l’única possible ara.”

 1. Un matís…
  En el punt 2) diu:
  ” … las diferencias de riqueza entre CCAA…”
  Caldria dir que aquestes ‘diferències’ venen més bé per l’estructura de la propietat i de la societat, de la Comunitat respectiva; de territoris amb persones que aposten per l’economia productiva i de territoris que ho fan per l’assistencial.
  Andalusia en recursos naturals és més ‘rica’, que la Comunitat Valenciana, posen per cas.

 2. Gregorio Martín Quetglas és catedràtic de Ciències de la Computació de la Universitat de València.

  Durant la seua vida professional, Gregorio Martín, ha treballat en Geometria Diferencial, en Aplicacions dels Computadors i de la Intel·ligència Artificial a la Cardiologia i als Processos de Control de Sistemes de Transport.

  En 1996 va coordinar el projecte del Laboratori de Sistemes Intel·ligents i Tecnologia de la Informació de Trànsit per a construir el primer sistema espanyol de simulació de conducció de vehicles que analitzava el comportament dels conductors en situacions similars a les quals trobaria en realitat. Va ser nomenat director de l’Institut de Robòtica de la Universitat de València i des d’aqueix lloc va desenvolupar nombrosos projectes com la creació de la Web Semàntica amb el consorci 3W. Les crítiques del Consell valencià als seus informes sobre la línia d’Alta Velocitat Madrid-Comunitat Valenciana li van portar a dimitir del lloc de director de l’Institut de Robòtica.

  Ha publicat un centenar de treballs científics en aquests camps. Ha intervingut en diferents comitès europeus relacionats amb la seua activitat científica i de gestió. Les seues preocupacions se centren en l’aplicació dels nous serveis informàtics en el marc de l’àrea mediterrània.

 3. Per cert, Gregorio Martín és matemàtic, no economista, encara que això no le impedeix (com a mi) parlar d’economia.

  Resulta estrany que Gregorio passe per dalt la situació del País Valencià, que aporta més del que recibeix a pesar de tener una renda mitjana inferior a la de l’Estat Espanyol, situació palmàriament injusta es mire com es mire.

  Un sistema de finançament just i solidari requereix que cadascú aporte (progressivament) segons la seua renda i reba segons les seues necessitats. En aquest marc, caldrà garantir uns serveis básics (Educació, Sanitat, assistència social…) generals i de qualitat per a tothom. Si a més alguna comunitat dedica recursos addicionals per a serveis “de luxe”, cap problema, però sense trencar la igualtat de recursos per als serveis bàsics.

  I efectivament, recentralitzar (l’opció de C’s) no és cap solució. El que estan pensant els neoliberals com els de C’s és deixar tot al joc del mercat, cosa que generaria major desigualtat i injustícia social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.