ELS PARTITS REPUBLICANS VALENCIANS ARRIBEN A UN ACORD PER A LA REFUNDACIÓ DE L’ESTAT

+INFO: http://www.coordinadorarepublicana.org/
NOTA DE PREMSA, 23 d’abril 2017

ELS PARTITS REPUBLICANS VALENCIANS ARRIBEN A UN ACORD PER A LA REFUNDACIÓ DE L’ESTAT

Els partits Unión Republicana, Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), Acció Republicana Democràtica Espanyola (ARDE) i República Valenciana / Partit Valencianiste Europeu (RVPV), partits que fins al moment constitueixen la COORDINADORA VALENCIANA DE PARTITS REPUBLICANS, es van reunir ahir, dissabte 22 d’abril del 2017, en el Centro Instructivo de Unión Republicana de Segorbe, edifici de tres plantes que l’històric partit republicà té en propietat en la capital de la comarca valenciana de l’Alt Palància.
En la reunió, que va durar dues hores, s’ha procedit a analitzar succintament la situació social, econòmica i política de la Comunitat Valenciana, amb el cost que suposa per als valencians, des d’Oriola a Vinaròs,  estar sotmesos al Reino de España, denominació de l’actual Estat, introduïda mitjançant la cinquena llei fonamental franquista de 7 de juny de 1947 i ratificada per la seua última llei, la Constitució de 1978.
Els quatre partits republicans han constatat que la crisi econòmica, la corrupció sistèmica del règim, la falta de divisió entre els poders de l’estat, el sistema sancionador que recapta fins a per respirar, la asimètrica distribució dels recursos  i la demagògia insofrible de tota la classe política dinàstica en els últims anys, està generant, per primera vegada i de manera constatable, la ruptura del règim instaurat en 1936. Constatable perquè es palpa la necessitat entre la població d’una refundació de l’Estat i per dirigir la ciutadania la vista cap a la República com a possible solució a l’actual caos, cosa que fins ara mai s’havia produït. Constatable d’una forma ja no palpable sinó frontal, per la ruptura del consens dels sectors catalans conservadors que van donar suport a l’última llei fonamental del règim: la Constitució de 1978. Els quatre partits republicans valencians reunits ahir a Sogorb, constaten que la unitat d’aquests sectors moderats catalans amb Esquerra Republicana de Catalunya, formació sense compromisos per no  haver  participat en el pacte i consens de 1978, ha possibilitat una majoria republicana en el parlament català amb el mandat per part de l’electorat d’iniciar un procés constituent per la República catalana.
Davant aquest anàlisi de la situació valenciana i estatal, la COORDINADORA VALENCIANA DE PARTITS REPUBLICANS, amb vocació de constituir en el futur pròxim electoral una COALICIÓ per a guanyar el Parlament valencià per a la causa republicana, va discutir i va aprovar un document que porta per títol:

Proposta de pacte federal republicà

Un pacte per a  instaurar la República en tots els parlaments de l’actual Reino de España

que serà remès a la resta de partits republicans no valencians per a ser debatut dissabte que ve, 29 d’abril del 2017, en la 2ª COORDINADORA ESTATAL DE PARTITS REPUBLICANS  que està convocada a Saragossa a les 11:30 en el Centro Cívico de Delícias, Avda. Navarra, 54.
La reunió que havia començat ratificant al moderador i al secretari d’actes anteriors, va finalitzar marcant la data de la pròxima Coordinadora valenciana per al dissabte 16 de juny del 2017, en un lloc encara no determinat dels que  es van esbrinar, en la Marina Baixa.

Gabinet de premsa de la CVPR  contacto@coordinadorarepublicana.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.