ESCRIT DE LA PDAD I COMENTARI DE VÍCTOR BAETA DE LA CPLRV

Som poble, som País Valencià cap a la sobirania

Som poble, som País Valencià cap a la sobirania

 Commemorem aquest 25 d’abril, recordant de la batalla d’Almansa i la resistència contra la pèrdua dels nostres furs, un 23 d’abril diada del llibre i de la rosa. La casualitat del calendari fa que lliguem dos fets que d’alguna manera simbolitzen part de les característiques més consolidades del nostre poble. Després de més de 300 anys de negació, de dominació, d’humiliació, d’espoli econòmic, social i cultural, nosaltres ens afirmem clar i en valencià (la nostra forma de dir-li al català) que SOM POBLE. Un poble divers i plural, modern i coneixedor de la nostra història, joiós, engrescador, resistent i combatiu. Un poble que hem resistit per a poder guanyar afirmant-nos amb identitat pròpia i diferenciada alhora que respectuosa i obert a tots els altres.
SOM POBLE, amb totes les contradiccions inherents a la nostra evolució i amb un sistema social injust i asimètric imposat però amb la voluntat de capgirar-lo per a poder posar les institucions i l’economia al servei de les persones, de la majoria social. SOM un POBLE que als darrers mesos ha recobrat il·lusió pel present i pel futur fent fora de les institucions un partit espanyol i espanyolitzador, neoliberal i especulador, corrupte fins la seua essència i que ha representat uns dels períodes més foscos de la nostra història, continuïtat directa dels règims emanats els anys 39 i 78 pura i tràgica continuïtat amb els Decrets de Nova Planta. 309 anys intentant eliminar-nos com a poble. Nosaltres SOM POBLE. Un poble que no s’acontentarà només en haver fet fora aquesta colla de lladres. Fer fora el PP era una condició necessària per a crear les mínimes condicions de decència i democràcia, però no era ni és una condició suficient per a restablir els drets individuals i col·lectius que ens pertoquen. No volem res de ningú, volem decidir sobre allò i tot allò que és nostre. El nostre País, la nostra societat,  la nostra economia. NOSALTRES PRODUÏM, NOSALTRES DECIDIM. I el nostre Govern ha d’estar al capdavant de les nostres exigències. No acceptem que les nostres institucions es convertisquen en delegacions de governs forans.
SOM PAÍS VALENCIA. Perquè “País Valencià”, representa llibertat, igualtat, solidaritat, futur… Amb la definició de País Valencià des del present connectem amb el fil de la història de totes les generacions que han lluitat per millorar el seu present, mirant sempre cap el futur. País Valencià, representa l’expressió contemporània de la millor tradició dels nostres furs i tradicions en allò que representaven, d’avançada modernitzadora, respecte a la seva època. País Valencià representa la resistència dels maulets contra les monarquies absolutistes; la llum il·lustrada i revolucionària contra la foscor inquisitorial; la renaixença popular i la fidelitat a la llengua i la cultura, contra la coentor castellanista i provinciana; el republicanisme autogestionari, cooperatiu i valencianista contra la monarquia borbònica felona i corrupta. País Valencià representa la resistència al franquisme i al blaverisme feixista post franquista. País Valencià representa a totes les persones que han donat la seua vida en la seua defensa. SOM PAÍS VALENCIÀ.
I anem CAP A LA SOBIRANIA, perquè no tenim prou amb les molles de la descentralització administrativa autonòmica. Perquè no volem continuar patint una espoliació econòmica que ens empobreix any rere any, ni unes estructures productives al servei d’una economia forana. Necessitem una democràcia de qualitat que no vindrà mai d’un estat l’essència del qual és la negació dels drets de les nacions que oprimeix per a poder espoliar-les. Volem la llibertat del nostre País, per a poder decidir com ens autogovernem, com ens relacionem amb els altres països, com desenvolupem i protegim la nostra llengua i cultura, el nostre sistema comunicatiu, formatiu i productiu. Com garantim la qualitat de vida en tots els aspectes per a garantir un País per a la felicitat de la ciutadania. Anem CAP A LA SOBIRANIA perquè tenim dret a decidir sobre nosaltres i sobre el nostre País.
SOM POBLE, SOM PAÍS. PAÍS VALENCIÀ CAP A LA SOBIRANIA, PERQUÈ TENIM DRET A DECIDIR.
Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, PDaD.
———————–
A CONTINUACIÓ EL COMENTARI DE VÍCTOR BAETA DE LA COORDINADORA PER LA REPÚBLICA VALENCIANA
17 d’abril 02.02h

M’agrada aquest escrit perquè per primera vegada comenceu a concretar allò que en teoria ‘caldria decidir’ i que ‘allò’, amagat en la resposta ‘Volem decidir-ho TOT’, es bandeja. Objectiu que els catalans han definit perfectament i concretat amb una majoria parlamenta: la República Catalana i que l’Estat espanyol els impedeix assolir. Per això la seua necessitat del seu ‘Dret a decidir’ . Dret a decidir allò que JA ÉS MAJORIA AL PARLAMENT.

Ací al País Valencià reivindicar el ‘dret a decidir’ és allò que les esquerres espanyoles UNITARISTES sempre han pregonat (dret d’autodeterminació) per millor impedir el moviment polític sobiraniste, en fer perdre el temps i mantenir desorganitzats als sobiranistes/independentistes, en plataformes democràtiques amb una reivindicació ‘democràtica’ que sense un moviment sobiranista per la República Valenciana és paper mullat, és una reivindicació democràtica que sense fixar l’objectiu és com un haca donant voltes a una sínia, donar voltes per no arriba a cap lloc… Sense un veritable moviment sobiranista, en el nostre cas valencià i republicà, per la República Valenciana, reclamar el dret a decidir és un brindis al sol amb el que l’esquerra espanyola està la mar de bé… (pensen: mentre no concreten res podem ser els més ‘demòcrates’ )
Amb el vostre final de l’escrit ‘CAP A LA SOBIRANIA’ podem veure cap on cal anar, el nostre objectiu… cap a que els valencians d’Oriola a Vinaròs assolim la SOBIRANIA, reivindiquem assolir-la, reivindiquem assolir amb majories parlamentaries al nostre Parlament el nostre Estat, la nostra República Valenciana lliure i sobirana, per a poder fer o desfer, per a poder acceptar o rebutjar, per a poder anar o per a poder tornar. (Si no tenim això, un Estat lliure i sobirà, no serem SOBIRANS)
Sense objectiu marcat els unitaristes espanyols dormen tranquils…
Cal agrupar-se els ‘sobiranistes’ per omplir de ‘sobiranistes’ el parlament valencià…!!!
VBS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.