XAVIER HERVÀS I JOSEP MIQUEL MOYÀ EN L’EQUIP D’ÀGUEDA MICÓ

equip
D’esquerra a dreta: Àgueda Micó, Mariaí Talens, Amparo Piquer, Enric Morera, Josep Miquel Moyà i Xavier Hervàs

Avui s’ha presentat en roda de premsa, al Centre Octubre de Cultura Contemporània, una part de l’equip que conformarà la candidatura Un país per construir, de cara al proper Congrés Nacional del BLOC. Àgueda Micó, candidata a la Secretaria General, ha presentat a cinc persones  que representen diferents trajectòries, perfils polítics i responsabilitats dins el valencianisme.
Àgueda Micó ha introduït a aquestes cinc persones, i ha cedit la paraula a cadascuna d’elles. El primer en parlar ha estat Enric Morera, president de les Corts, Secretari General sortint, i que segons Micó representa el moment en què el valencianisme va passar de ser adolescent a adult; ha fet un repàs de la travessia per la que ha passat el nacionalisme valencià en les últimes dècades, i ha posat en valor que actualment es troba en el millor moment de la seua història, amb una enorme responsabilitat per estar a l’alçada d’allò que la societat valenciana està demanant. Àgueda Micó ha anunciat que Enric Morera ocuparà la Presidència en la candidatura, per tal de seguir tenint al servei del BLOC el seu capital polític i experiència.
Després ha pres la paraula Mariai Talens, de  Carcaixent, militant de base i referent de Dones amb Compromís. Talens ha posat en valor la importància del treball de base i l’organització interna per aconseguir èxits. També ha apuntat la importància no només de tindre dones en llocs directius, sinó sobretot en feminitzar els lideratges: lideratges col·lectius, horitzontals, que siguen conscients que per a dialogar cal saber escoltar i entendre les raons de tot el món.
En acabant, ha intervingut Josep Miquel Moya, de Gandia, militant històric de la Safor i actual responsable d’Institucional i Director General d’Esports. Ha destacat la importància d’un partit que done cobertura i suport a la tasca de govern en ajuntaments i Generalitat, com a ex-regidor i actual càrrec de la Generalitat. També ha recordat l’origen municipalista del BLOC, i la necessitat de no oblidar que són l’administració amb més potencial transformador, i la necessitat d’establir formes de coordinació entre la seua tasca i la de la resta de càrrecs institucionals.
Amparo Piquer, de Rafelbunyol, actual responsable d’Acció Electoral ha posat l’accent en la importància dels col·lectius locals i comarcals, l’ànima del partit i la seua acció. Ha posar en valor l’assemblearisme, perquè hem aprés de l’assemblearisme com a manera de créixer poble a poble i ciutat a ciutat, des de baix i fent de la militància el principal actiu.
Després ha intervingut Xavier Hervàs, professor, de Carlet, militant i regidor històric i membre del corrent Bloc d’Esquerres Sobiranista, ha destacat el paper del BLOC com a pal de paller de Compromís, la importància d’un BLOC compromés socialment amb les causes justes dels més vulnerables. Un BLOC que se senta més còmode treballant amb els moviments socials que tocant la porta de la gran patronal.
Finalment, Àgueda Micó ha conclòs apostant per un valencianisme que busque la majoria social i política per fer del País Valencià una societat millor, més justa, igualitària, feminista i ecologista. Ha explicat que vol ser una membre de l’equip que ha de lluitar per fer-ho possible, amb estes persones i moltes més que també formaran part d’una candidatura integradora, oberta i que tindrà el treball i la il·lusió com a senyes d’identitat. Un equip que treballe en positiu, que es dedique a construir un futur millor per als valencians. Perquè eixe ha de ser l’objectiu del valencianisme si volem esdevindré una majoria social.equip4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.