ESTAT VALENCIÀ PROPOSA LA “RECUPERACIÓ DE COMPROMÍS” PER AL VALENCIANISME POLITIC DES DE LA RADICALITAT DEMOCRÀTICA

ESTAT VALENCIÀ, partit membre de COMPROMÍS, ha passat una proposta al CONSELL GENERAL DE COMPROMÍS, màxim òrgan polític de l’organització que, però, no es reunix des de fa més d’un any i que és objecte d’un bloqueig en les seues funcions, per tal de “recuperar COMPROMÍS per al valencianisme polític, des de la radicalitat democràtica.

En el mateix sentit, LA VEU ha publica recentment un article Joan S. Sorribes, secretari nacional d’ESTAT VALENCIÀ i conseller general de COMPROMÍS per part del partit independentista valencià d’esquerres, en el què exposa una visió profundament crítica amb la dinàmica que viu COMPROMÍS i decisions cabdals que s’han anat prenent d’esquenes a la militància representada pel Consell General.

Podeu llegir la proposta d’ESTAT VALENCIÀ més avall:Acabem de passar en nom d’Estat Valencià la seguent demanda als responsables d’organització de COMPROMÍS / Companyes i companys:
Fa més d’un any que el CONSELL GENERAL de COMPROMÍS, màxim òrgan polític de l’organització no es reunix, malgrat diferents demandes internes i malgrat la necessitat de fer-ho per dictaminar i decidir col·lectivament sobre múltiples assumptes que, però, han estat decidit al marge del CONSELL GENERAL.
Davant d’això, Estat Valencià, partit membre de COMPROMÍS, presentem una proposta de RESOLUCIÓ DEL CONSELL GENERAL, que volem que siga debatuda i, en el seu cas, sotmesa a votació en la pròxima convocatòria del CONSELL GENERAL. Vos demanem que, prèviament, la proposta de resolució que presentem siga remesa a tots els consellers generals de COMPROMÍS, per tal que els seus respectius col·lectius o representats puguen considerar-la i posicionar-se.
Igualment, tornem a demanar la convocatòria del CONSELL GENERAL a la màxima brevetat per tractar aquest i altres temes.
PROPOSTA DE RESOLUCIÓ DEL CONSELL GENERAL DE COMPROMÍS
En nom i representació d’Estat Valencià (SV-EV) partit membre de COMPROMÍS, presentem la següent proposta de RESOLUCIÓ DEL CONSELL GENERAL DE COMPROMÍS, per a ser condiderada, debatuda, votada i decidida en la pròxima convocatòria del mateix:
1 – El CONSELL GENERAL DE COMPROMÍS, com a màxim òrgan polític de l’organització, convoca el CONGRÉS FUNDACIONAL DE COMPROMÍS per a la primavera de 2017, que tractarà com a mínim sobre aquests temes:
– Dictaminar sobre una proposta d’organització de COMPROMÍS de base, participativa, democràtica, unitària.
– Dictaminar sobre una proposta d’acció i línia política.
– Elecció dels òrgans executius i de garanties d’àmbit nacional valencià de COMPROMÍS.
2 – Per tal de garantir la celebració del CONGRES FUNDACIONAL amb un procés democràtic, participatiu i amb la màxima horitzontalitat, i el disseny i execució de totes les tasques relatives al CONGRÉS i la fixacio de la data i lloc, aquest CONSELL GENERAL elegix una Comissió Organitzadora del Congrés Fundacional, composta per 12 membres, sent la pertinença a la mateixa incompatible amb l’exercici de càrrecs institucionals executius o de representació nacional, així com també l’exercici de càrrecs interns executius o de representació nacional.
3 – El CONSELL GENERAL DE COMPROMÍS reafirma el seu paper de màxim òrgan polític de decisió de l’organització, tal i com dictaminen les Normes i Bases, i per a garantir això, la prevalença de la veu dels militants, adherits i simpatitzants, una pressa de decisions democràtica, des de la base, participativa i el màxim d’horitzontalitat possible, prenem els següents dos acords:
A – El Consell General de COMPROMÍS es reunirà de forma ordinària com a mínim cada sis mesos.
B – El CONSELL GENERAL DE COMPROMÍS es dota d’una COMISSIÓ POLÍTICA, elegida d’entre els seus membres, que es reunirà peròdicament i com a mínim cada dos mesos, per tal de garantir el compliment dels acords del CONSELL GENERAL i dirigir la vida i la línia política de COMPROMÍS.
4 – La COMISSIÓ POLÍTICA estarà formada per entre 36 i 42 membres elegits de la següent forma:
Representació Territorial dels Col·lectius:
1 membre elegit per les comarques del NORD
2 membres elegits per les comarques de VALÈNCIA
1 membre elegit per les comarques CENTRALS
1 membre elegit per les comarques del SUD
1 membre elegit per les comarques de l’INTERIOR
No podran ser membres els càrrecs institucionals executius nacionals o locals. Les assemblees territorials (agrupacions comarcals) elegiran aquests membres en el termini màxim d’un mes des de la data de celebració d’aquest CONSELL GENERAL.
Representació institucional:
2 Representants dels Grups Parlamentaris i Representacions a les Corts Valencianes, Parlament espanyol i Parlament europeu.
Hauran de ser diputats o diputades de COMPROMÍS. S’elegiran entre els membres dels respectius Grups institucionals en assemblea unitària.
5 Representants dels àmbits municipalistes, 1 per cada demarcació.
Hauran de ser regidors o regidores, o diputats o diputades provincials. S’elegiran en assemblees de càrrecs per cada demarcació.
Representació de partits nacionals o corrents nacionals de COMPROMÍS:
1 Representant de cada un (BLOC, IPV, VERDS, GdC, i qualsevol altra aprovada pel CONSELL GENERAL…).
Representació directa del CONSELL GENERAL DE COMPROMÍS:
La resta dels membres de la COMISSIÓ POLÍTICA seran elegits d’entre els membres del CONSELL GENERAL, mitjançant candidatures individuals.
5 – La COMISSIÓ POLÍTICA es dotarà de la COMISSIÓ EXECUTIVA NACIONAL, elegida d’entre els seus membres, i formada per un màxim de 12 membres, que es reuniran setmanalment, i per als quals regirà la incompatibilitat de ser càrrecs institucionals executius o de representació, i que nomenarà dos portaveus-coordinadors. Sent a efectes pràctics la CEN l’òrgan de representació de tot COMPROMÍS, i l’eina de coordinació quotidiana de l’acció política i institucional col·lectiva. En la CEN s’assignarà a cada membre responsabilitats per àrees de treball, però es mantindrà la decisió col·legiada.
6 – El CONSELL GENERAL elegix una COMISSIÓ DE GARANTIES, que vetlarà per la defensa dels drets dels militants, adherits i simpatitzants, i intervindrà en qualsevol conflicte que es puga presentar, d’ofici o a demanda de part. La Comissió de Garanties serà elegida segons els criteris de les Normes i Bases de COMPROMÍS.
7 – Tot els òrgans elegits per aquest CONSELL GENERAL responen de la seua acció política davant el CONSELL GENERAL i retran davant cada convocatòria informe de la seua actuació.
8 – En tots els òrgans elegits es mantindrà la paritat de gènere.
9 – Totes les contractacions, internes i de confiança en les institucions, i les designacions hauran de vindre avalades per la CEN i ratificades en la COMISSIÓ POLÍTICA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.