MANIFEST 9 D’OCTUBRE: ELS VALENCIANS HEM DE DECIDIR, EL PAÍS VALENCIÀ NO POT ESPERAR MÉS! (PER UN PROCÉS CONSTITUENT VALENCIÀ)

proces constituent valencià

A pocs dies de conmemorar el 9 d’Octubre, el Dia Nacional del País Valencià, amb uns canvis a les institucions del País Valencià com a penúltim resultat d’uns canvis socials i polítics que no han acabat de quallar a l’àmbit de l’Estat espanyol, que patix una de les crisis institucionals mes greus de les últimes dècades, amb greus assignatures pendents del País Valencià en el contenciós secular amb l’estat colonial espanyol, i a l’espera dels resultats del procés sobiranista català, l’únic que posa damunt la taula l’indefugible necessitat d’una ruptura democràtica que òbriga les portes de la presó estatal a les nacionals oprimides i permeta construccions socials i polítique radicalment democràtiques i socials, tot superant la legalitat constitucional del 78, hereva directa del règim de la dictadura franquista tant com del Decret de Nueva Planta de 1707… A pocs dies del 9 d’Octubre, els valencians l’hem d’enfrontar no només com una data de festivitat patriòtica, sinó com una Diada de plena reivindacio nacional i popular valenciana.

No hi ha solucions favorables per als valencians com a poble en el marc de l’Estat espanyol, les assignatures pendents que ens converteixen en una mera colònia d’Espanya des de fa més de tres segles, seguiran sense ser posades damunt de la taula, mentre els valencians no exercim de dret i de fet la nostra sobirania política. Mentre això no passe, el Decret de Nueva Planta marcarà el nostre destí i barrarà el pas del nostre futur. Tenim dret a decidir, tenim dret a la sobirania política, i posar això en l’agenda política en forma d’obertura d’un Procés Constituent sobirà i valencià és condició indefugible, hui com ahir, per poder sobreviure com a poble.

La formulació concreta de l’exercici de la sobirania política i de l’autodeterminació o dret a decidir, no pot ser altra que la promulgació d’una República Valenciana, lliure i sobirana, a partir de la qual tots els escenaris futurs polítics i socials, tots els lligams i relacions que vulga’m establir en tant que poble lliure, siguen possibles democràticament.

Hui els valencians hem d’unir-nos per eixa República Valenciana, fruit d’un Procés Constituent Valencià lliure i sobirà. La República Valenciana serà la concrecció i institucionalització de la nostra sobirania. De cap manera eixa república és pas previ de cap altra cosa, però sí és condició necessària i indefugible per qualsevol altra legítima proposta democràtica posterior.

El dret a decicir, l’exercici de la nostra sobirania política, passa hui, a més, per que l’agenda política valenciana, tant en termes interiors com en relació a l’Estat espanyol i a la Unió Europea, prioritze les assignatures pendents del finançament, d’acabar amb l’espoli i el tracte colonial a què ens sotmet Espanya, a la dignificació de les nostres institucions i vida pública, a la regeneració democràtica profunda i imprescindible, a enfrontar els greus patiments de les classes populars i treballadores valencianes i acabar amb els desmantellament dels drets socials i la rapinya del sistema, a enfortir el nostre propi teixit econòmic, social i civil…

Per un Procés Constituent Valencià anunciem que reactivem les nostres activitats en favor de tot això. En els pròxims mesos concretarem una campanya de llarg abast, oberta a tots aquells que es vulguen sumar, i que volem que tinga com a primera estació el 29 de juny de 2017, amb una proposta de Declaració de les Corts Valencianes que deroguen formalment el Decret de Nueva Planta de 1707.

Fem una crida a totes i tots els valencians a participar activament i reivindicativament el pròxim 9 d’Octubre en els actes del nostre Dia Nacional Valencià, tant pel matí a la Ciutat de Valèncià en la Processó Cívica, com per la vesprada en la manifestació convocada a la capital valenciana, així com en tots els actes conmemoratius i reivindicatius institucionals i de la societat civil valenciana.

Visca València Lliure!

Web: http://procesconstituentvalencia.jimdo.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.