FRANÇOIS FILLON (ELS REPUBLICAINS): “EUROPA HA DE GAUDIR D’UNA REAL AUTONOMIA EN DEFENSA (…) CAL LA RESTAURACIÓ DE LES RELACIONS I EL DIÀLEG AMB RÚSSIA (…) I L’ENFORTIMENT DE LA JUNTA OTAN-RÚSSIA”

Tret del Projecte des Rèpublicains per al 2017
Les Rèpublicains creiem que França ha de prendre el seu lloc a les aliances a què pertany, sobretot dins de l’OTAN.
Nostre país ha de conservar el seu rang de cinquena potència militar mundial i de primera potencia militar de l’Unió Europea.
França necessita seguir mantenint el seu rang.
El nostre moviment creu que el retorn a l’OTAN, decidit el 2009, està plenament justificat : en el context creat per la tornada de Rússia damunt l’escena internacional, la reintegració de França en el comandament de l’ Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord, té tot el sentit.
El que no impedeix portar un discurs propi de reforma de l’Aliança atlàntica i d’agrupació intel·ligent, com el projecte de defensa antimíssils.
Recordem el nostre compromís amb l’OTAN i desitgen que França jugue  un major paper per a organitzar la contribució dels països europeus a l’OTAN en un pilar europeu de l’Aliança Atlàntica, amb la doble pertinença a l’OTAN i la UE, i permetent a la política de seguretat i de defensa comú (PSDC) d’Europa de gaudir d’una real autonomia. Amb la seva especificitat, França ha de tenir un paper important en la restauració de les relacions i el diàleg amb Rússia, doncs cal encoratjar la reintegració dins de la comunitat euroatlàntica mitjançant l’enfortiment de la Junta OTAN-Rússia.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.