Agustí Cerdà: “Hui posem les bases per a la construcció de la República del País Valencià com a punt de trobada de tots aquells que defensem un país més lliure i socialment més just”

erpvalgemesiAgustí Cerdà : Des d’Esquerra Republicana ajudarem a obrir les comportes d’una riuada de llibertat.

    Esquerra Republicana del País Valencià ha celebrat avui (dissabte, 9 de novembre de 2013) al Casino Liberal d’Algemesí la seua conferència de País. Amb el títol “construïm el País Valencià del segle XXI”, els republicans han fixat el seu full de ruta per als propers anys.

El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha destacat que “la ponència de la conferència aprovada per unanimitat ens dota d’una eina per explicar el nostre projecte arreu del territori, a associacions, sindicats i entitats, és una proposta que ha escoltat la societat valenciana i que adrecem al conjunt de la ciutadania i del valencianisme. Ens trobem en un moment d’un canvi real i no únicament de sigles, que implique una nova relació fiscal, política i social amb l’Estat Espanyol”

Per a Cerdà “l’acceleració del procés d’independència al Principat i la fallida de l’Estat Espanyol, és un moment clau per a elaborar un nou full de ruta per al País Valencià. Hui posem les bases per a la construcció de la República del País Valencià com a punt de trobada de tots aquells que defensem un país més lliure i socialment més just”.

Per al dirigent republicà “hui posem les bases per a un projecte cívic i democràtic, adreçat al conjunt de la ciutadania del País Valencià indiferentment d’allà on vinga . L’espoli fiscal i la destrucció de l’Estat del Benestar ens afecta a tots i totes indiferentment de la llengua que parlem. Hem de fer conjuntament les forces polítiques valencianistes, un pas endavant que canvie les coses fonamentals. És per això que aquesta proposta fa una crida al consens de les forces del valencianisme en la denúncia de l’Espoli Fiscal, la defensa de l’Estat del Benestar, el dret de decidir i la denominació del País Valencià. Comunitat valenciana només pot ser subsidiària del govern central, el País Valencià serà allò que els valencians i les valencianes vulguem ser. La societat valenciana ha despertat i vol un canvi vertader. Des d’Esquerra Republicana ajudarem a obrir les comportes d’una riuada de llibertat”.
– See more at: http://locals.esquerra.cat/paisvalencia/article/19446/agusti-cerda-des-desquerra-republicana-ajudarem-a-obrir-les-comportes-duna-riuada-de-llibe#sthash.grAxw9eo.dpuf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.